10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlanda și Argentina luptă pentru un loc în finală

Olanda și Argentina luptă pentru un loc în finală

Reprezentativele Olandei și Argentinei se întâlnesc astăzi, pe „Arena Corinthians“ din Sao Paulo, de la ora 23.00 (TVR), în semifinalele Cupei Mondiale din Brazilia, fiind practic o reeditare a finalei din 1978, câștigată de sud-americani pe teren propriu.
Argentina are două titluri mondiale, în 1978, după 3-1 cu Olanda, în prelungiri, și în 1986, pierzând finala din 1990 în fața Germaniei. Olanda a jucat și ea trei finale, dar le-a pierdut pe toate, în 1974, 1978 și 2010.
Argentina și Olanda s-au întâlnit de patru ori la Mondiale, „batavii“ câștigând de două ori, „pumele“ o dată, iar un meci s-a încheiat la egalitate.
Revenind la prezent, Olanda, cu 12 goluri, are cel mai bun atac la CM 2014, alături de Columbia, care a fost eliminată din competiție. Lionel Messi a marcat patru din cele opt goluri ale Argentinei, în timp ce Arjen Robben și Robin van Persie au marcat de câte trei ori pentru „Portocala mecanică“ la turneul din Brazilia.
La acest turneu final, Olanda a debutat cu un senzațional 5-1 în fața campioanei mondiale en-titre, Spania, cea care o învinsese în finala CM 2010 cu 1-0, după prelungiri. Au urmat alte două victorii, 3-2 cu Australia și 2-0 cu Chile în grupă, un 2-1 cu Mexicul, în optimi, și o victorie la loviturile de departajare în fața revelației Costa Rica.
Toate meciurile Argentinei din grupă au fost decise de Messi, 2-1 cu Bosnia, 1-0 cu Iran și 3-2 cu Nigeria, pentru ca în optimi să treacă de Elveția cu 1-0, după prelungiri, iar în sferturi să învingă Belgia, tot la limită, cu 1-0.
Ambele echipe au tradiție și sunt motivate pentru a juca finala din 13 iulie, pe Maracana, dar și pentru a cuceri trofeul.
Meciul va fi arbitrat de turcul Cuneyt Cakir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS