10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDănuț Ceici trage tare la recuperare

Dănuț Ceici trage tare la recuperare

În urmă cu un an, atletul craiovean Dănuț Ceici era pe val. Sprinterul de la CSM Craiova obținea titlul de campion internațional al României și medalia de aur la Campionatul Balcanic, alături de echipa de ștafetă 4×100 de metri a României, și avea obiective mărețe.
Planurile sale au fost date peste cap în luna martie a acestui an, când alergătorul în vârstă de 31 de ani a fost implicat într-un accident rutier destul de grav în timp ce mergea spre București pentru a viziona meciul de fotbal dintre România și Argentina.
Dănuț a suferit o operație de fractură de femur. Dincolo de durerile fizice simțea că totul s-a năruit. Numai că prietenii și familia l-au ajutat să treacă peste o perioadă neagră din viața lui.

Muncă și ambiție

Prin multă muncă și perseverență, sportivul din Bănie a ajuns ca la patru luni distanță de la intervenția chirurgicală să poată merge pe propriile picioare, după ce în primă fază s-a ajutat de o cârjă.
Recuperarea decurge conform așteptărilor, iar acum campionul craiovean vede cu alți ochi lumea. În scurt timp, speră să scape de primul șurub din cele patru care i-au fost puse în piciorul drept. Până atunci face exerciții la un bazin și la o clinică de recuperare. „Am ajuns la patru de când fac recuperare. Acum am patru șuruburi în picior. Voi merge la control și, dacă totul este în regulă, pot scăpa de primul șurub care nu îmi permitea să îndoi piciorul. Merg la clinica de recuperare și la un bazin acoperit. Fac exerciții câte o oră și jumătate, iar progresele se văd. Pot sta într-un picior, mă refer la cel aflat în recuperare, îmi țin echilibrul. În decembrie sau cel târziu în martie îmi voi scoate tija. Ceea ce fac acum este pentru a pune masă musculară“, a spus Dănuț.

A revenit pe pistă
să-și susțină colegii

De curând, tânărul a mers la București, acolo unde au avut concurs atleții craioveni. Și-a susținut colegii, pe prietena sa Adelina Tănasie, și s-a reîntâlnit cu alţi atleţi din țară. Încurajările acestora l-au făcut să fie optimist. Faptul că era doar spectator la un concurs a reprezentat o ipostază nouă pentru el. „Am fost din nou pe pistă. Este plăcut să fiu acolo, dar mi-aș fi dorit să alerg în cursa de 100 de metri. Am avut emoții și când a alergat prietena mea, Adelina, la 800 de metri. Înainte de accidentare, ambii aveam concurs cam în același timp și eram concentrați fiecare la cursa lui. A fost ceva interesant“, a adăugat alergătorul din Bănie.
Dănuț Ceici își va susține din nou colegii la sfârșitul săptămânii viitoare, când atleții de CSM Craiova, dar și de la celelalte cluburi vor participa la Campionatul Național de la Pitești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS