10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGabi Balint: Ne dorim revanşa faţă de Târgu Mureş

Gabi Balint: Ne dorim revanşa faţă de Târgu Mureş

Oficialii CS Universitatea Craiova au susţinut astăzi, la Sala Polivalentă, o conferinţă de presă în cadrul căreia au prefaţat partida de mâine, de la ora 18.00 (TVR 3), de pe „Ion Oblemenco”, cu ASA Târgu Mureş, contând pentru etapa a 8-a din play-off-ul Ligii a II-a, seria 2.

Antrenorul Gabi Balint a admis că pe elevii săi îi aşteaptă o confruntare extrem de dificilă, dar că trebuie să o câştige şi astfel să-şi „spele” imaginea din precedentele dueluri cu ardelenii şi să-i facă tototdată fericiţi pe suporteri, un succes simplificând enorm ecuaţia promovării în Liga I. „Suntem înaintea unui meci foarte dificil, mai ales prin prisma rezultatului pe care l-a obţinut Târgu Mureşul în etapa trecută. Promovarea se joacă şi cred că se va juca până în ultima etapă. Toate echipele care sunt angrenate dau totul în ultimele etape pentru a termina pe podium, care înseamnă locul unu şi doi, pentru că poziţia a treia nu este premiată. Este un meci important şi prin prisma faptului că ne dorim şi o revanşă, pentru că noi n-am câştigat nici un meci cu Târgu Mureş, mai ales ultimul meci pe care l-am pierdut a fost într-o manieră destul de ruşinoasă. Vrem să câştigăm mâine, mai ales că vom evolua în faţa propriilor suporteri, care am înţeles că vor veni în număr mare. Sper să rupem şi această proastă tradiţie, atunci când vin mulţi suporteri echipa nu reuşeşte să câştige. Mâine vrem să facem un joc bun, o victorie şi să mulţumim pe toţi care vor fi pe stadion”, a spus strategul CSU. „Probleme sunt la echipă: una este absenţa lui Mihăiţă Pleşan, care nu va putea să evolueze din cauza cumului de cartonaşe galbene, şi a doua este cea a lui Vătăjelu, care este la echipa naţională. Sigur, ne bucurăm pentru el, mai ales că este un jucător bun, care promite, dar îmi pare rău că nu îl am la dispoziţie, mai ales că este jucător sub 21 de ani. Acum va trebui să venim cu altceva, dar eu am încredere în toţi care vor fi mâine pe teren şi în ceilalţi care vor fi pe bancă, pregătiţi să intre pe teren, că o să facem un meci bun şi o să câştigăm. Adrian Ionescu a reînceput să facă antrenamente normale şi Ionuţ Şerban a revenit la antrenamente. În afară de meciul de mâine, mai sunt două jocuri la fel de importante şi trebuie să îi avem pe toţi apţi. Poate vom juca promovarea până la ultimul meci. L-am cooptat în lotul de 18 şi pe Voinea, deci avem Tome, Ivan, Ganea şi Voinea. O să vedeţi mâine cu cine o să jucăm”, a completat Gabi Balint.

„Va fi un joc special”

Antrenorul grupării din Bănie i-a făcut o scurtă caracterizare adversarei de mâine, punctând publicul va juca un rol important în privinţa rezultatului final. „Cu Târgu Mureş va fi un joc special. Întâlnim o echipă foarte bună, cu jucători valoroşi, o parte din ei evoluând şi la echipele naţionale. Nu o să fie un meci uşor, mai ales că vin şi ei şifonaţi după înfrângerea pe care au suferit-o. Îşi doresc promovarea cât mai rapid, dar vreau şi eu să îi batem o dată, pentru că la ultimul meci nu ştiu dacă au fost ei mai buni decât noi, dar am făcut greşeli mai multe decât ei. Publicul din Craiova îşi doreşte rezultate, spectacol şi sunt jucători mai tineri care nu prea fac faţă presiunii, dar numai cu meciuri de genul acesta se călesc. Publicul ştie să-şi răsplătească echipa atunci când joacă. N’Doye este un jucător cu experienţă, care construieşte mult, este echilibrul echipei, face tranziţia de la apărare spre atac, şutează des la poartă, a marcat şi câteva goluri, dă bine cu capul, este un jucător complet, care i-a ajutat în multe meciuri. Va trebui să avem grijă şi de el să îl blocăm. Dacă va fi un egal muncit trebuie să ne mulţumim şi cu el, dar eu cred că vom obţine o victorie. Sigur că lor le convine egalul, pentru că un punct la noi şi o eventuală victorie cu Bistriţa, care a spus că va trimite în teren juniorii, le va fi mai uşor şi n-ar mai sta pentru ultimul meci cu FC Olt. Matematic este posibil orice şi ne interesează ce facem noi”, a spus oficialul CSU.

„Rezultatele indirecte nu mă mai interesează”

Tehnicianul craiovenilor a afirmat că acest joc este special, dar că nu l-a pregătit într-o manieră diferită faţă de celelalte întâlniri, şi că nu se bazează pe jocul rezultatelor, chiar dacă până acum le-a fost favorabil alb-albaştrilor. „Meciul l-am pregătit aşa cum le pregătim şi pe celelalte, doar că am intrat cu o seară în plus în cantonament, ca să îi odihnesc mai mult, să îi am mai mult pe băieţi sub observaţie. Ei sunt adevăraţi profesionişti, nu am avut niciodată probleme de indisciplină, îi văd bine montaţi, vor să îşi ia şi revanşa, să îşi consolideze poziţia în clasament. De fapt, dacă am reuşi să câştigăm am trece pe primul loc în clasament. Am înţeles că şi ei au probleme de lot, dar vor veni motivaţi. Şi pentru ei este la fel de important meciul. Puteau fi promovaţi din etapa trecută şi ne-ar fi bucurat şi pe noi. Eram în drum spre Craiova, veneam de la Bistriţa, şi tot autocarul ţinea cu Târgu Mureş. Aşteptam să egaleze şi să bată în meciul cu Vâlcea, era mai bine şi pentru noi. Dar de asta este frumos fotbalul, să se joace până la capăt. Nu ne bazăm pe rezultatele indirecte, cum nu ne-am bazat de la început pe alţii. De câte ori ne-am bazat pe alţii nu a ieşit aşa cum programam. Le-am spus şi băieţilor că până la urmă tot pe noi ne bazăm. Rezultatele indirecte nu mă mai interesează. Sigur, există şi această posibilitate, să câştigăm şi să bată Vâlcea, dar nu ne mai facem calcule, dacă va fi aşa nu este problemă să cumpărăm după aceea şampania”, a spus Balint.

L-a şicanat pe Pleşan

Gabi Balint a profitat de faptul că îl are alături de el pe căpitanul Mihăiţă Pleşan şi l-a şicanat pentru cartonaşul galben încasat la Bistriţa, în urma căruia a devenit indisponibil pentru confruntarea cu Târgu Mureş. „Pleşan va fi mereu lângă echipă, doar în teren va lipsi. Din păcate el a simulat un penalti şi arbitrul i-a dat galben. Dacă îi făcea în momentul acela un semn arbitrului să recunoască că a greşit, poate l-ar fi iertat. Păcat, aveam mare nevoie de el”, a spus Balint, replica lui jucătorului venind imediat: „A fost penalti!”. „Mi s-a părut că ai simulat. Vă spun sincer că de pe bancă aşa am văzut”, a intervenit Balint, vorbind în continuare despre arbitrajele de până acum: „De când sunt aici am avut arbitraje corecte, decât cu Reşiţa a fost puţin curios”.
La rândul său, Mihăiţă Pleşan a afirmat că regretă că nu va juca, dar că speră într-o victorie a CSU cu ASA Târgu Mureş. „Cred că orice jucător îşi doreşte să joace asemenea meciuri. Îmi pare rău că nu voi fi pe teren. Va fi un meci important pentru echipa mea, jucăm acasă cu o echipă care ne-a pus probleme în multe meciuri şi ne dorim să câştigăm. Băieţii sunt montaţi, împreună cu publicul sper să ne bucurăm chiar de promovare. Trebuie să joace cu sufletul şi dacă vor da totul pe teren vor câştiga. Sunt convins că ne va ajuta şi publicul dacă stadionul va fi plin”, a spus căpitanul CSU, punctând că nu se gândeşte să părăsească echipa la sfârşitul sezonului: „Momentan sunt trei meciuri importante, nu are sens să vorbim despre plecare. Sunt aici, iubesc clubul acesta, vreau să promovăm în Liga I şi după aceea vom vedea”.

Tilihoi: Cred în victoria noastră

Prezent la întrunirea cu mass-media, directorul sportiv al CSU, Nicolae Tilihoi, a spus că mizează pe o victorie a oltenilor, punctând că s-a creat o rivalitate artificială între cele două combatante de mâine, de pe „Ion Oblemenco”. „Întotdeauna de când este CS Universitatea nu ne-am dorit decât locul unu şi locul doi. Va fi un joc al ambiţiilor, pentru că s-a creat o rivalitate de prost gust din partea unui individ din conducerea Târgu Mureş. Cred în victoria noastră, un rezultat pozitiv ar fi perfect pentru noi. Jucătorii, împreună cu antrenorul şi cu spectatorii să gândească în acelaşi fel, adică pozitiv, şi să câştigăm. Sper ca la anul să avem un loc şase în Liga I, pentru că aşa este în primul an”, a punctat Nicolae Tilihoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS