10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportReal Madrid, campioana Europei

Real Madrid, campioana Europei

Real Madrid a reuşit să-şi adjudece al zecelea trofeu al Ligii Campionilor, după ce a dispus sâmbătă seară, scor 4-1, în finala disputată la Lisabona, de Atletico Madrid. În timpul regulamentar, scorul a fost egal, 1-1. Atletico a deschis scorul în minutul 36, prin Godin, care a reluat cu capul de la aproximativ zece metri, peste portarul Iker Casillas, ieşit imprudent dintre buturi (1-0). Real a reuşit să restabilească egalitatea în minutul 90+3, Sergio Ramos reluând cu capul de la aproximativ şapte metri o centrare venită din corner, de pe partea dreaptă, de la Modric, trimiţând meciul în prelungiri (1-1). „Este cel mai important gol din cariera mea“, a spus Ramos.
Deşi au controlat prima repriză a prelungirilor, „galacticii“ nu au izbutit să marcheze, însă au făcut-o în partea a doua de trei ori. Prima dată a punctat Gareth Bale (’110, 2-1), apoi Marcelo (’118, 3-1), iar lovitura de graţie a purtat semnătura golgheterului Ligii, Cristiano Ronaldo (17 goluri), care a marcat dintr-un penalti obţinut tot de el (’120, 4-1).
Real: Casillas – Carvajal, Ramos, Varane, Coentrao (’59, Marcelo) – Modric, Khedira (’59, Isco), Di Maria – Bale, Benzema (’78, Morata), Ronaldo. Antrenor: Carlo Ancelotti.
Atletico: Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Filipe (’83, Alderweireld) – R. Garcia (’66, Sosa), Tiago, Gabi, Koke – Costa (’9, Adrian), Villa. Antrenor: Diego Simeone.
Cartonaşe galbene: Sergio Ramos ’27, Khedira ’45, Ronaldo ’120+1, Varane ’120+2 / R. Garcia ’27, Miranda ’52, Villa ’72, Juanfran ’74, Koke ’86, Gabi ’100, Godin ’120.
A arbitrat: Björn Kuipers (Olanda).

Ancelotti, în istoria competiţiei

Tehnicianul Realului, italianul Carlo Ancelotti, a devenit al doilea antrenor din istorie care a câştigat Liga Campionilor de trei ori, după ce a mai triumfat cu AC Milan în 2003 şi 2007. Înaintea lui Carlo Ancelotti, doar Bob Paisley a reuşit această performanţă, câştigând acest trofeu cu Liverpool în 1977, 1978 şi 1981. „Când am venit la Madrid, am vizitat şi sala trofeelor, alături de Florentino Perez (preşedinte clubului – n.r.). I-am spus atunci că eu la asta mă gândeam, la cucerirea celei de-a zecea cupe. Clubul a făcut atunci o serie de achiziţii foarte importante, iar conducerea ne-a asigurat tot suportul pentru campania europeană“, a spus italianul, care a mai câştigat Liga de două ori şi ca jucător, în 1989 şi 1990. „Am suferit în acest meci, dar am meritat victoria. Faptul că am reuşit să egalăm în prelungiri arată că am crezut mereu că putem întoarce meciul şi aşa s-a şi întâmplat. Nu am ce să-i reproşez lui Casillas, toţi jucătorii au făcut tot ce a fost posibil pentru a câştiga acest trofeu“, a completat Ancelotti.
La rândul său, preşedintele „galacticilor“, Florentino Perez, a afirmat după joc că este fericit: „Sunt foarte mândru să fiu preşedintele unui asemenea club cum este Real Madrid. Am spus mereu că Real Madrid va fi un club etern, care a devenit deja o legendă. Toate acestea, însă, numai mulţumită suporterilor, care sunt cel mai de valoare bun al nostru. Există o cultură care este transmisă de la părinţi la copii“.

Simeone: Nu simt tristeţe

Antrenorul lui Atletico, Diego Simeone, a fost extrem de afectat de înfrângerea suferită: „Nu trebuie să vărsăm o lacrimă după acest meci. Să recunoaştem că Real a fost mai bună în a doua jumătate a partidei. Noi am avut linişte înaintea jocului, pentru că ea ne-a dat totul şi sunt convins că avem posibilitatea să creştem. Nu simt tristeţe, trebuie să recunosc cine este mai puternic şi mă depăşeşte. Fanii trebuie să fie mândri de sezonul nostru extraordinar şi să nu fie supăraţi nici măcar o secundă. Vom continua să fim o concurenţă serioasă pentru echipele mari“.
Real Madrid, câştigătoarea Ligii Campionilor, şi FC Sevilla, deţinătoarea Ligii Europa, vor juca în Supercupa Europei, pe 12 august, pe „Cardiff City Stadium“, de la ora 21.45.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS