10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Irimescu, la ceas aniversar

Mircea Irimescu, la ceas aniversar

Ieri a fost o zi fericită în familia lui Mircea Irimescu, fostul component al Craiovei Maxima împlinind 55 de ani. „Bau Bau“, „Germano“ sau „Iribar“, aşa cum îl alintau suporterii şi apropiaţii, a afirmat, pentru GdS, că îşi doreşte să aibă parte de sănătate şi să vadă din nou Craiova în prim-planul fotbalului românesc, considerând că CSU are şanse să „urce“ în Liga I, „dar pentru asta trebuie să termine cu evoluţiile fluctuante“.
„Mulţumesc pentru urările de bine. Ce-mi doresc? Sănătate şi ce-o mai da Domnu’, că ştii cum e, de la o vârstă începi să umbli după sănătate. Eu mai iau pastile din cauza stand-urilor ălora două pe care le-am băgat la Timişoara, că eu am problema aia cu inima, de când antrenam la Slatina. În rest, aş vrea să văd Craiova că joacă din nou în Liga I. Pe plan profesional, aşteptăm oferte, pentru că eu şi Sorin Cârţu formăm o echipă, de aceea vorbesc în numele amândurora. Din ce văd, peste tot în fotbalul nostru sunt probleme, mai ales din punct de vedere financiar. Nu putem merge nici gratis la muncă. Noi aşa suntem, Sorin are cota lui… Dacă ni se acceptă pretenţiile, bine, dacă nu, pot să-şi caute alţii“, a spus Mircea Irimescu, pentru GdS.
Fostul component al Craiovei Maxima are şi un regret, fiul său, Paul, s-a văzut nevoit să renunţe la cariera de jucător, după o accidentare suferită în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, pe când evolua fundaş la FC Olt Slatina. „A avut o problemă mare de tot când a fost în Liga a II-a cu Slatina. A fost lovit şi la genunchi, a avut şi ligamentele şi meniscul afectate, s-a operat, dar recuperarea nu a decurs prea bine… Trebuia să mai facă o operaţie acum şi mi-a zis: «Tată, n-are rost să continuu». Acum este acasă, a pus de-o parte ghetele. Este cam devreme, dar asta e situaţia. E alegerea lui“, a explicat „Iribar“.

„Noi şi cu ASA vom promova în Liga I“

Întrebat despre FC şi CS Universitatea Craiova, Mircea Irimescu se consideră un simplu spectator şi speră că Gabi Balint şi elevii săi vor reuşi să promoveze din punct de vedere sportiv. „Nu mă interesează pe mine problemele astea cu FC şi CS. Noi (el şi Sorin Cârţu – n.r.) nu suntem angrenaţi în asta, nu ştim ce este acolo, la club (la CSU – n.r.), că nu am fost nici la Mititelu şi nici la CSU. Ca spectator am fost la meciul lui CSU cu Motru, terminat 6-0, dar despre echipa Minerul nu trebuie să spui prea multe, pentru că se ştie despre ce este vorba, şi ultima dată, cu Reşiţa, 1-2. Am rămas surprins neplăcut. Eşti o echipă care vrei să promovezi şi tu pierzi pe «Ion Oblemenco», unde cât de cât îţi mai vin nişte spectatori şi te încurajează şi pe care trebuie să-i ţii lângă tine mereu. Eu zic că îşi vor reveni băieţii, vor ieşi din pasa proastă. Nu cred că obiectivul ar putea fi ratat, pentru că sunt celelalte echipe care se încurcă între ele. Reşiţa a câştigat aici, după aceea a făcut egal acasă cu Bistriţa. Vâlcea şi Bistriţa la fel, au fost inconstante. CSU n-ar trebui să aibă probleme cu promovarea, mai ales că are jucători buni. Îl au pe Varga, Curelea, Ferfelea, Izvoranu, Pleşan, fotbalişti care au spus multe în Liga I şi vor mai spune, pentru că poţi să te bazezi pe ei. Dar, în fotbal, ştii cum e, totul este imprevizibil. Din Liga a II-a am văzut doar meciurile transmise la televizor, am urmărit rezultatele şi am mai citit ziarele, nu am fost de multe ori pe stadion anul acesta. M-au interesat mai mult ai noştri. Oricum, am văzut că doar Târgu Mureş are o echipă puternică. Noi, adică CSU, şi cu ASA vom promova în Liga I din punct de vedere sportiv. Juridic am văzut că se discută, dar nu sunt informat din punctul ăsta de vedere. Nu ştiu ce acte sunt la club şi nu aş vrea să comentez. L-am ascultat şi pe Ţicleanu zilele trecute, care acum e pe la federaţie, şi nu era prea optimist din ce am văzut. Când auzi treburi din astea, ca fiecare, ai un semn de întrebare“, a spus „Iribar“, considerând că CSU nu are voie să rateze punctele cu FC Olt, de la Slatina, dacă vrea să promoveze. „FC Olt e o echipă bunicică, dar noi trebuie să obţinem victoria acolo. I-am urmărit şi pe cei de la Slatina, au avut rezultate oscilante, dar e diferenţă de valoare în privinţa lotului. Repet: dacă vrei să promovezi trebuie să mergi acolo şi să câştigi“, a punctat Mircea Irimescu, care a debutat la echipa mare a Universităţii Craiova pe 17 ani, în 1976. A îmbrăcat 14 sezoane tricoul Ştiinţei, marcând 62 de goluri în 318 meciuri. În echipa naţională, Irimescu a bifat şapte partide, înscriind două goluri.
Tot ieri, dacă ar mai fi trăit, şi-ar fi sărbătorit ziua de naştere şi Ion Oblemenco. „Tunarul“ ar fi împlinit 69 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS