10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci de vis pentru juniorii doljeni

Meci de vis pentru juniorii doljeni

http://www.youtube.com/watch?v=eriQFeaU4Rs

Selecţionata Doljului Under 15 a pierdut, scor 1-4, partida disputată marţi seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în faţa reprezentativei României Under 15, într-un joc amical organizat de AJF Dolj. Jucătorii doljeni au deschis scorul prin Bogdan Ţoiu (‘2), însă oaspeţii au revenit, punctând de patru ori prin Andrei Mezin (‘12, ‘67), Marian Obreja (‘14) şi Vlad Dragomir (‘47). Juniorii născuţi în anul 1999 au avut ocazia pentru prima dată să evolueze pe legendara arenă „Ion Oblemenco“, alături de cei mai buni jucători, de aceeaşi vârstă, din întreaga ţară.
Antrenorii Mugur Guşatu şi Dumitru Barbu, care au coordonat lotul Doljului, au început partida în formula: Andrei Vlad – Robert Bogdan, Raul Constantinescu, Tudor Băluţă – Bogdan Ţoiu, Radu Bârzan, Andrei Băloi, Remus Enache, Alexandru Dinu – Răzvan Gunie, Sergiu Dumitru. Pe parcurs au mai intrat: Alexandru Nedeianu, Florin Borţa, Alexandru Guşatu, Laurenţiu Brat, Robert Rizea, Radu Negru, Adrian Găbureanu, Dragoş Tescan şi Alexandru Gheorghe.
De partea cealaltă, selecţionerul României U15, Dumitru Uzunea, a mizat pe următorii jucători: Adelin Iliescu – Ştefan Pădineanu, Dan Berci, Raul Cochinţu, Constantin Dima – Alin Vasile, Cristian Vasile, Marian Obreja, Andrei Mezin – Vlad Dragomir, Claudiu Micovschi. Au mai evoluat: Dragoş Lupescu, Cristian Podină, Ionuţ Gheorghe, Marco Dulca, Carlos Băiculescu, Marian Drăghiceanu, Cadolar Curt şi Narcis Cârlig.
Au arbitrat: Viorel Flueran – Daniel Mitruţi, Adrian Popescu – Omar Dumitrică, Edi Constantinescu; Fănel Văduva.

Silviu Bogdan: Experienţa tricolorilor şi-a spus cuvântul

Preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, care a fost organizatorul acestui eveniment, s-a arătat mulţumit de numărul spectatorilor prezenţi în tribune, peste 500, şi de jocul celor două formaţii. „Important a fost spectacolul fotbalistic, nu rezultatul. A fost foarte multă lume prezentă în tribune, copii, părinţi, oameni de fotbal, să vadă practic care este realitatea fotbalului craiovean. Sper să fie un început de drum. Am auzit oamenii spunând că la acest joc a fost mai multă lume decât la unele meciuri din Liga I. Vreau să le mulţumesc celor care au fost prezenţi în tribunele stadionului «Ion Oblemenco», pentru că am jucat şi în memoria profesorului Corneliu Andrei Stroe. Eu cred că a fost un test util. Sincer, mă aşteptam la un rezultat mai bun, am început bine, dar experienţa tricolorilor şi-a spus cuvântul. Sunt jucători valoroşi în naţionala României şi rezultatul a fost meritat. I-am felicitat pe băieţi după meci. Selecţionerii României m-au întrebat de doi, trei copii şi o să-i mai vadă în viitor. Până la urmă, acesta a fost şi scopul acţiunii“, a afirmat Silviu Bogdan.

Ţicleanu şi Geolgău cred în juniorii doljeni

Noul şef al Departamentului de Scouting intern şi internaţional al FRF, Aurel Ţicleanu, a dat lovitura de începere a meciului şi a fost plăcut surprins de modul în care au evoluat juniorii ambelor echipe. „Talente am avut întotdeauna, problema la noi a fost de organizare. Am văzut un joc bun faţă de ce se joacă în România, dar, trebuie să recunoaştem, a fost un ritm departe de nivelul internaţional. Din noua calitate pe care o am la federaţie, va trebui să fac o evidenţă şi o evaluare a jucătorilor care sunt în ţară. Ştiţi foarte bine că sunt mulţi emigranţi români şi copiii lor au ajuns să evolueze în Germania, Portugalia sau Spania şi va trebui să îi evaluăm şi pe cei care joacă acolo. Va trebui să facem echipe de juniori mai puternice decât sunt acum“, a precizat Aurel Ţicleanu.
Directorul general al CSU Craiova, Gheorghiţă Geolgău, a pus accentul pe problemele cu care se confruntă fotbalul juvenil din Dolj. „La vârsta asta nu sunt probleme, ele apar mult mai târziu. Lipsa bazelor sportive îşi spune cuvântul, dar, din câte ştiu, în multe localităţi din ţară s-a început să se investească. Uşor, uşor încep lucrurile să se mişte în sensul bun al cuvântului. Am fost în urmă cu mulţi ani zona care a dat mulţi jucători la echipa naţională“, a punctat Geolgău.

Directorii FRF salută iniţiativa AJF Dolj

Directorul de dezvoltare fotbalistică al FRF, Ciprian Paraschiv, a fost mulţumit de ceea ce a găsit la nivelul juniorilor din Dolj. „FRF susţine Craiova fotbalistică, care ne-a adus atâtea satisfacţii în trecut. Felicit AJF Dolj pentru această iniţiativă. Consider că şi pe viitor echipele naţionale trebuie să se deplaseze către teritoriu, eşalonul juvenil rămânând o prioritate pentru noi. Dacă se umblă şi la mentalităţi, poate vom reuşi din nou să creăm acea piramidă sănătoasă, care să dea acei copii talentaţi de mâine“, a subliniat Ciprian Paraschiv.
Directorul coordonator al FRF, belgianul Zoltan Kovac, s-a arătat onorat că a fost prezent în Cetatea Banilor: „Nu consider fotbalul românesc şi România, ca ţară, ca făcând parte din lumea a treia, aşa cum s-a afirmat în trecut. Să ştiţi că în Occident avem un respect deosebit pentru fotbalul românesc şi pentru poporul român. Avem rădăcini comune, iar fotbalul din ţara dumneavoastră este un actor important pe scena internaţională. Am venit aici pentru a da şi eu o mână de ajutor pentru a se face progrese, pentru viitorul acestui sport în România. Ştiu că locuitorii Craiovei iubesc foarte mult fotbalul, iar pentru mine este o onoare faptul că mă aflu aici“.
Selecţionerul României U15, Dumitru Uzunea, a recunoscut că a văzut câţiva juniori doljeni de perspectivă: „Fotbalul românesc are un viitor frumos, mai ales după ceea ce am văzut în această seară (marţi seară – n.r.). În loturile selecţionatei României, cât şi în cel al judeţului Dolj au fost câţiva jucători foarte interesanţi. Şi eu am avut emoţii când am păşit pe stadionul «Ion Oblemenco». Este îmbucurător că la un meci de juniori au venit atâţia suporteri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS