27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Susţin cauza FCU până la capăt“

„Susţin cauza FCU până la capăt“

Nimic nou sub soare în ceea ce priveşte FC Universitatea Craiova. E un du-te-vino continuu, care lasă suporterii mereu nedumeriţi şi îngrijoraţi în privinţa viitorului. Un nou episod a avut loc ieri-dimineaţă, cănd Marcel Iancu a decis să revină în staff-ul administrativ al grupării oltene, ocupând din nou funcţia de preşedinte executiv. Iancu a revenit astfel asupra deciziei de a demisiona luată în urmă cu trei zile, întoarcerea sa datorându-se insistenţelor  patronului Adrian Mititelu, dar mai ales ataşamentului faţă de culorile alb-albastre. Ca şi demisia, răzgândirea a fost anunţată de Marcel Iancu tot pe contul său de Facebook, sub un titlu dramatic: „FC Universitatea Craiova, hăituită din toate părţile“. „Analizând la rece evenimentele din ultimele luni, este limpede de înţeles că şi din exterior, şi din interior, s-a încercat destabilizarea clubului, cu scopul vădit de a fi desfiinţat pe căi oculte şi a-şi înceta activitatea. Lupta cu FRF şi cu autorităţile locale, prin Consiliul Local Craiova şi Primăria Craiova, reprezintă pagina cea mai neagră din istoria acestui club greu încercat. Voi rămâne necondiţionat să susţin cauza FC Universităţii Craiova până la capăt, mai ales că fac parte din planul de reorganizare al clubului ce urmează să fie aprobat de justiţie. Lângă club, cu sufletul va rămâne şi Nicolo Napoli, pentru că aici este o parte din munca şi viaţa lui de antrenor, şi nu în ultimul rând aici, la Craiova, este şi publicul care-l iubeşte cel mai mult. Timpul va scoate la suprafaţă adevărul şi sper să fie o amintire plăcută pentru toţi cei implicaţi în susţinerea FCU, în cele mai cumplite momente ale războiului rece, dus cu cotropitorii de la CSU Craiova. Există şi riscul să pierdem, dar este mai onorant să pierzi luptând decât să te retragi ferindu-te de acuzele unor răspândaci de logici false. Am vorbit cu familia mea, cu foarte mulţi suporteri, cu prieteni şi duşmani, şi cred că din moment ce FCU, şi implicit Adrian Mititelu, au nevoie de persoana mea, eu nu pot să le întorc spatele, cu riscul că voi fi judecat în fel şi chip de răspândacii clonaţilor, care de trei zile-ncoace mă bombardează cu tot felul de jigniri şi inepţii, cât şi riscul ca pe viitor să-ţi întoarcă spatele chiar cei pentru care acum încalci principii. Dumnezeu mai ştie ce e bine şi ce e rău“, a scris Marcel Iancu.

Napoli: Să mă sune Mititelu? Nu cred!

Ţinând cont că în fotbal este posibil orice, de finanţatorul Adrian Mititelu legându-se multe „scenarii“ de-a lungul timpului, l-am contactat pe Nicolo Napoli pentru a vedea dacă nu cumva şi el a făcut stânga-mprejur şi a revenit într-o funcţie de conducere, aşa cum îi propusese patronul FCU săpătămâna trecută. „Ştiu că Marcel s-a întors şi e foarte bine pentru echipă. Eu mă plimb prin oraş acum. Să mă sune Mititelu? Nu cred! Nu cred că vom lucra din nou. Îmi pare rău pentru echipă, pentru suporteri, în tur am făcut o treabă bună şi o puteam continua dacă era puţină linişte şi ne deblocam puţin financiar. Nu am mai discutat cu jucătorii de săptămâna trecută, şi nici cu Mititelu. Nu, nu mi-a dat nici un ban, dar nu asta m-a interesat, pentru că eu nu am venit la Craiova pentru bani. Dacă eram interesat, acum aveam deja hârtie la UEFA“, a declarat, pentru GdS, Nicolo Napoli, care este curtat de Farul Constanţa.

Ciucă: Mai vin jucători

Căpitanul echipei FC Universitatea, Mădălin Ciucă, a salutat revenirea lui Marcel Iancu, punctând că el şi colegii săi nu au avut nici o legătură cu plecarea oficialului şi a antrenorului Nicolo Napoli. „Mă bucur foarte mult că a revenit nea Marcel la echipă. Nici nu mă miră acest lucru, pentru că era foarte implicat sufleteşte şi nu ne putea lăsa baltă. Dânsul a făcut întotdeauna legătura între noi şi patron şi a rezolvat foarte multe probleme ale echipei. Vreau să punctez că noi, jucătorii, nu am avut nici un amestec în plecarea lui nea Marcel şi a lui Napoli“, a spus liderul grupării alb-albastre. „Şi noi am vorbit cu domnul Mititelu şi ne-a arătat planul său de reorganizare, ne-a promis că o să rezolve foarte curând şi problema restanţelor financiare. Nu abandonăm echipa acum şi sperăm să fie bine. Ceea ce mă îngrijorează pe mine este că am mai rămas doar 16 jucători, 14 de câmp şi doi portari. Domnul Mititelu ne-a spus că va mai aduce câţiva fotbalişti în perioada următoare, doi portughezi, un camerunez şi un englez, şi sper să fie aşa, pentru că mai sunt destule meciuri de jucat şi Doamne fereşte să apară accidentări sau suspendări“, a spus Mădălin Ciucă, pentru GdS.
O primă noutate ar fi un portar de la FC Hidişel, Adrian Barabaş (20 ani, 1,90 m înălţime) venind sub formă de împrumut până la vară. Ţinând cont că astăzi este ultima zi din perioada de transferări, rămâne de văzut dacă oficialii craioveni au avut putere de convingere, iar Ştefan Nanu va avea la dispoziţie noi jucători.

De ieri, la Severin

FC Universitatea a părăsit cantonamentul de la Calafat, de ieri-dimineaţă pregătindu-se la Turnu Severin pentru jocul de la Slatina, cu FC Olt, din cadrul etapei a 15-a, programat sâmbătă, de la ora 11.00. Alb-albaştrii au efectuat antrenamentul de dimineaţă pe un teren de la marginea oraşului, mai exact la Schela Ştrand, asta pentru a proteja terenurile stadioanelor „Termo“ şi „Municipal“, care sunt îmbibate cu apă. Întrucât deplasarea de la Calafat la Severin a dat peste cap programul lui Ştefan Nanu, fotbaliştii craioveni nu au efectuat elemente tehnico-tactice în cea de-a doua şedinţă a zilei de ieri, ci au făcut recuperare în incinta stadionului „Municipal“. În programul juveţilor sunt preconizate câte două antrenamente zilnic, exceptând ziua de vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS