10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJucătorii CSU, pregătiţi să încânte publicul pe „Oblemenco“

Jucătorii CSU, pregătiţi să încânte publicul pe „Oblemenco“

http://www.youtube.com/watch?v=cQ6XIXHBW6g

Stadionul „Ion Oblemenco“ va fi sâmbătă în sărbătoare. Timp de patru ore vor fi meciuri cu o durată de câte 60 de minute într-un „triunghiular“ internaţional în care alb-albaştrii vor arăta la ce nivel sunt. Prima ediţie a Memorialului „Ion Oblemenco“ pe arena care poartă numele „Tunarului“ din Bănie va începe la ora 14.00, intrarea spectatorilor fiind liberă. La turneu vor participa formaţiile Dunav Ruse şi Sloga Petrovac, ambele evoluând în eşaloanele secunde din Bulgaria, respectiv Serbia.
Directorul general al CS Universitatea, Gheorghiţă Geolgău, a prezentat detaliile marelui eveniment, subliniind faptul că până la final va veni şi familia lui Ion Oblemenco. „Noi am fi vrut ca acest turneu să se desfăşoare vara, însă nu s-a putut şi important este primul pas. Ovidiu Stângă a venit cu ideea să facem un «triunghiular» şi am vorbit cu prieteni ai mei de la formaţii din Serbia şi Bulgaria. În scurt timp am primit acceptul celor două formaţii şi, mai departe, am luat legătura cu familia lui Nelu Oblemenco, care va ajunge aici spre finalul evenimentului. Vor fi destule surprize. Lovitura de începere a fiecărui joc va fi dată de un fost coleg al lui Nelu Oblemenco“, a afirmat Gheorghiţă Geolgău.
Antrenorul Ovidiu Stângă vede în acest turneu internaţional un bun prilej pentru a testa toţi jucătorii pe care îi are în lot: „La Memorialul «Ion Oblemenco» voi folosi două echipe diferite. Dacă vor fi probleme medicale vom apela la centrul de copii şi juniori. Vrem să promovăm cât mai mulţi juniori, dar depinde doar de ei. Trebuie să demonstreze că merită să joace la prima echipă. Momentan, alături de Robert Petre îl mai avem şi pe Ivan, un jucător foarte talentat“.

Cartea „Oblemenco, meciul cu viaţa“, studiu pentru juniori

Directorul general al CS Universitatea, Gheorghiţă Geolgău, a subliniat faptul că juniorii clubului craiovean vor primi câte un exemplar al cărţii „Oblemenco, meciul cu viaţa“, scrisă de reputatul jurnalist al GdS, Ion Jianu.
„Vreau să-i mulţumim pentru colaborare domnului Ion Jianu, care a acceptat reeditarea cărţii «Oblemenco, meciul cu viaţa». Am tipărit 500 de exemplare pe cheltuiala clubului. În opinia mea, această carte este o veritabilă Biblie a spiritului fotbalistic, care a fost şi este în Craiova. De aceea, primii beneficiari vor fi jucătorii de la Centrul de Copii şi Juniori al clubului nostru. Ei trebuie să cunoască istoria clubului, apoi antrenorii le vor pune întrebări din carte“, a punctat Geolgău. Totodată, cartea „Oblemenco, meciul cu viaţa“ va putea fi cumpărată de la magazinul CSU Craiova de toţi suporterii.

„Avem o echipă care să nu ne mai dea emoţii pe final“

Conducerea echipei CS Universitatea Craiova a prezentat ieri şi patru jucători care au semnat recent cu echipa alb-albastră, iar al cincilea, Jason Vandelannoite, ar putea să fie legitimat în zilele următoare. Directorul general, Gheorghiţă Geolgău, şi antrenorul Ovidiu Stângă i-au prezentat pe Bogdan Vătăjelu, Ionuţ Şerban, Vukasin Tomic şi Nerijus Valskis, fotbalişti în care îşi pun mari speranţe. Toţi jucătorii s-au arătat mulţumiţi că au venit la o echipă cu obiective îndrăzneţe şi au punctat că vor să evolueze în anii următori în cupele europene în tricoul CSU.
„Sunt foarte fericit că am venit la CS Universitatea. Promit să dau maximum la fiecare meci. Avem o echipă bună, tehnică şi cu viteză mare de joc. Mi-aş dori ca de la Craiova să ajung în naţionala Serbiei“, a precizat Vukasin Tomic.
Mijlocaşul Nerijus Valskis s-a arătat fericit că a ajuns la Craiova şi nu regretă că nu s-a dus la Dinamo. „Mă bucur că am ajuns aici şi sper să ajut echipa să promoveze. M-am aflat în negocieri cu Dinamo, înainte de a veni în Bănie. Nu vreau să mai vorbesc despre acest subiect. Voi vorbi pe teren, din vară, în meciul direct, când îmi doresc să fiu printre titulari şi să marchez“, a spus Valskis.
Fundaşul stânga Bogdan Vătăjelu nu concepe să nu evolueze în cupele europene cu CS Universitatea peste două sezoane. „Sunt încântat că am venit la o echipă cu pretenţii mari, vreau să promovez cu Universitatea şi să joc în cupele europene pentru că oraşul Craiova înseamnă performanţă“, a declarat Vătăjelu.
Ultimul jucător prezentat, Ionuţ Şerban, a subliniat faptul că şi-a îndeplinit visul să joace la CSU: „Craiova este oraşul meu natal, a fost visul meu de mic să evoluez la echipa oraşului. Mă bucur cu atât mai mult cu cât acum avem o echipă care are obiective mari. Sunt fericit că sunt acasă, pentru mine este o motivaţie în plus să joc pentru Craiova“, a conchis Şerban.
Antrenorul Ovidiu Stângă a făcut o analiză a ultimelor achiziţii, considerând că lotul este complet pentru îndeplinirea obiectivului. „Valskis şi Vătăjelu sunt puşi la punct fizic, Ionuţ Şerban mai are de recuperat pentru că a lipsit o perioadă, în vreme ce Tomic a venit târziu la echipă. Oricum, este îmbucurător că i-am adus, s-au integrat bine şi reacţionează pozitiv. Avem o echipă care să nu ne mai dea emoţii pe final. Aşa reiese din meciurile şi antrenamentele pe care le-am desfăşurat. La cum arată lotul nu vom împrumuta jucători la alte echipe, pentru că pe cei pe care i-am adus dorim să ne bazăm“, a punctat „Olandezul“.

Memorialul „Ion Oblemenco“, ediţia I

Se va juca în sistem fiecare cu fiecare, tip campionat. Meciurile vor avea o durată de 60 de minute (două reprize a câte 30 de minute, cu pauză de cinci minute). Programul turneului este următorul: Dunav Ruse – Sloga Petrovac (ora 14.00), CSU – câştigătoarea din primul meci (15.15), CSU – învinsa din prima partidă (16.30). Turneul va fi transmis în direct de TVR Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS