16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Piciul“ a aflat secretul kenyenilor

„Piciul“ a aflat secretul kenyenilor

Craioveanul Marius Ionescu, cel mai valoros maratonist român al momentului, se antrenează în această perioadă în Kenya, o ţară africană unde temperatura atinge 20 de grade Celsius. Sportivul legitimat la CSM Craiova a ales ca loc de pregătire campusul de la Iten, aflat la 2.400 de metri altitudine, centru preferat de marii campioni din probele de fond şi semifond.
În campusul de la Iten vin atleţi de talie mondială, printre care şi campionul olimpic şi mondial din probele de 5.000 şi 10.000 de metri, Mo Farah. De la toţi, „Piciul“ a încearcat să afle cât mai multe secrete. După ce s-a antrenat alături de africani, Marius a tras o primă concluzie: munca este secretul acestora. „După părerea mea, secretul kenyenilor este munca şi dăruirea. Au un avantaj că trăiesc la altitudine, condiţie pe care noi, europenii, căutăm să o prindem cât mai des în programul de pregătire“, a precizat maratonistul de 29 de ani. „Piciul“ se află în Kenya încă din luna decembrie şi va sta până în martie.

Prima cursă din 2014, în Olanda

După ce va pleca de la Iten, Marius Ionescu va face o primă cursă pe 2014 în Olanda, şi tot în martie va lua startul la Campionatul Mondial de semimaraton din Danemarca. La competiţia din ţara nordică, sportivul de la CSM speră într-o clasare în primii 20 şi realizarea unui record personal. În vară, maratonistul va lua startul la Campionatul European, având un obiectiv măreţ, să încheie cursa de 42,195 kilometri pe unul din primele şase locuri.

Două întreceri atletice în Craiova

CSM Craiova va organiza luna viitoare, în colaborare cu Federaţia Română de Atletism, Campionatul Naţional de cros, rezervat categoriilor de vârstă juniori III, copii I, II şi III. Concursul, programat pe 29 martie, se va desfăşura la Hipodrom. În toamnă, mai precis de la 1 noiembrie, clubul craiovean se va ocupa de organizarea Cupei României la marş (seniori, tineret şi juniori).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS