14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBogdan Mara: Craiova trebuie să revină în Liga I

Bogdan Mara: Craiova trebuie să revină în Liga I

Fostul internaţional român Bogdan Mara se află în aceste zile în Antalya, fiind într-o strânsă colaborare cu Petrolul Ploieşti şi nu numai dintr-o nouă postură, cea de impresar. Mara a luat contact şi cu conducătorii de la CSU Craiova, petrecând câteva ore în hotelul oltenilor, cu care speră să colaboreze începând din vară.
„Am venit să mă văd cu o serie de prieteni, dar şi cu treburi. Am adus un atacant foarte bun la Petrolul (Toto Tamuz – n.r.). Am discutat şi cu finanţatorii de la CSU, iar în viitor o să colaborăm, şi când spun asta mă refer la campania de achiziţii de la vară. Acum am înţeles că lotul s-a cam definitivat. Oricum, mi s-a spus că în vară vor să le aduc numai fotbalişti adevăraţi, că ţintesc sus. Mi-au explicat ce îşi doresc să realizeze şi eu sunt surprins plăcut de proiectul finanţatorilor de la CSU, pe care îi cunosc foarte bine şi asta mă determină să cred că vor face o treabă excelentă“, a spus Bogdan Mara, pentru GdS. „Nu vreau să comentez despre rivalitatea dintre CSU şi FCU, nu ştiu cine are dreptate şi cine nu, dar ştiu un singur lucru: Craiova trebuie să revină în Liga I. Repet, CSU are potenţă financiară faţă de cealaltă echipă, sunt angrenaţi în proiect oameni serioşi, are un lot cu nume sonore şi cred că are şanse mari de promovare“, a completat fostul mijlocaş, care a ajuns la 36 de ani.

Regretă că nu a îmbrăcat tricoul alb-albastru

Bogdan Mara a evoluat la Inter Sibiu, Dinamo, Farul Constanţa, FC Argeş, Deportivo Alaves, Tianjin Teda, Polideportivo Ejido, Stal Alcevk, Rapid, UTA, Unirea Urziceni, CFR Cluj, Iraklis Salonic şi Skoda Xanthi, dar regretă că în cartea sa de vizită nu se regăseşte şi Universitatea Craiova: „Dacă îmi pare rău că nu am jucat la Ştiinţa? Cu siguranţă! Mi-a plăcut enorm publicul oltean, dar asta e situaţia şi nu pot să o mai schimb. Universitatea este un club imens, cu o istorie frumoasă, de aceea spun că oraşul Craiova trebuie să revină în Liga I“.

„Trebuie să ne demonstrăm valoarea pe teren“

Antrenorul CS Universitatea Craiova, Ovidiu Stângă, este conştient că aşteptările sunt mari în ceea ce priveşte echipa sa, dar a pus presiune pe elevii săi, spunând că promovarea se poate realiza doar pe teren, nu prin declaraţii. „Sper să promovăm şi muncim mult pentru asta. E o vorbă: promisul şi scărpinatul sunt gratis, deci noi trebuie să demonstrăm pe teren că avem valoare şi merităm să promovăm. Mă aştept la o replică bună din partea celor de la ASA Târgu Mureş, care i-au luat pe Hora, Sepsi şi N’Doye, dar sper ca băieţii să fie concentraţi la ora meciului şi să tranşeze meciul în favoarea noastră. ASA Târgu Mureş este una dintre principalele contracandidate, dar asta nu înseamnă că este promovată, cum nu suntem nici noi. Promovarea se va juca pe teren. Mai sunt multe etape, mulţi paşi de făcut, iar viaţa îţi poate oferi multe surprize“, a spus Ovidiu Stângă.
Şi Viorel Ferfelea, care în urma frumoasei reuşite din jocul cu Baia Zugdidi s-a ales cu porecla „Forfelea“, a spus că drumul e lung până în Liga I, dar că este optimist în privinţa promovării. „Cred că ne vom bate cu ASA Târgu Mureş pentru primul loc, dar nu-mi fac probleme, pentru că avem un lot valoros. În schimb, trebuie să fim foarte atenţi, pentru că mai sunt destule meciuri de jucat şi nu avem voie să facem paşi greşiţi. Trebuie să încercăm să nu ne complicăm misiunea şi aici mă refer la cartonaşe luate aiurea şi la accidentări, pentru că sunt factori foarte importanţi. Eu sunt însă optimist şi spun că vom promova“, a spus Ferfelea, pentru GdS.

CS Universitatea a câştigat ultimul amical din Antalya

CSU Craiova s-a impus vineri seară, cu scorul de 2-1, în ultimul test desfăşurat în cantonamentul din Belek, în faţa grupării din Liga a II-a din Rusia, Yenisey. Golurile formaţiei din Bănie au fost reuşite de Ferfelea, din penalti, şi de Curelea. Ovidiu Stângă a început partida cu Brac – Kitanovski, Tomic, Ljubinkovic, Vătăjelu – Pătraşcu, Valskis, Ferfelea – Ganea, Curelea, Sin. Au mai intrat Irimia, Velcovici, Vandelannoite, Câju, Şerban, Precup, Latinovic, Varga, Patriche, Cârjă şi Voinea.

Alexandru Vîrtosu
(Antalya)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS