22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Pantera“ Tănasie: „Mi-era milă de adversar“

„Pantera“ Tănasie: „Mi-era milă de adversar“

Pugilistul craiovean a debutat cu o victorie în luptele de MMA (în cuşcă). Tănasie crede că acest stil de luptă este mult mai dur decât boxul şi a explicat că, atunci când adversarul său era la podea, îi părea rău să-l mai atace.

Craioveanul Sorin „Pantera“ Tănasie, campion mondial la box (juniori) şi campion european la profesionişti, se descurcă bine şi la MMA (arte marţiale mixte). Pugilistul, în vârstă de 33 de ani, a câştigat vineri primul său meci de MMA în cuşcă, în cadrul galei RXF, găzduită de Sala Polivalentă. Susţinut de o galerie numeroasă, Sorin a avut nevoie de mai puţin de o repriză pentru a se impune, prin KO, în meciul cu fostul său adversar din box, bucureşteanul Cristian Nicolae.
După primul contact cu MMA-ul, Tănasie a spus, pentru GdS, că i se pare un sport mult mai dur decât boxul şi a mărturisit că, la un moment-dat, i-a părut rău de adversarul său. „Am spus că sunt deschis la provocări. Este un stil interesant de luptă, dar totodată mult mai dur decât boxul. Mi-am dorit să am un adversar care a făcut, ca şi mine, box, pentru a avea parte de luptă din picioare. La un moment dat, adversarul avea genunchiul jos şi eu, obişnuit din box, m-am retras în alt colţ şi aşteptam să fie numărat. În acel moment, cei din staff strigau să mă duc peste el. Nu a fost primul upercut pe care l-am dat la ficat, dar mi-a fost puţin milă de Cristian. Parcă nici nu-mi venea să mă duc. Am fost adversari la box amatori şi la profesionişti, dar la MMA în cuşcă este altfel, iar eu nu eram obişnuit“, a povestit Sorin Tănasie.

Fiul său de cinci ani nu s-a speriat

Sportivul şi-a făcut intrarea în cuşcă pe o melodie hip-hop cu versuri despre viaţa lui, cântată live de Ektro. În plus, în timpul meciului, o galerie formată din prieteni şi rude l-a încurajat zgomotos. Un fan special a fost fiul său de numai cinci ani, Yanis. „Fiul meu m-a surprins cât de curajos şi curios era. Mama lui avea emoţii, îi era frică, iar el îi zicea: «Mami, de ce ai venit aici dacă ţi-e frică să priveşti?». După ce am câştigat şi Yanis a venit lângă mine în ring, îmi dăduseră lacrimile. Le mulţumesc craiovenilor pentru susţinere“, a spus pugilistul, care este cetăţean de onoare al oraşului. După meciul cu Cristian Nicolae, Sorin nu a rămas cu nici o urmă pe corp: „Chiar m-au aşteptat vecinii la bloc să vadă dacă am ceva şi le-am zis că sunt intact“.

Provocare pentru „Pitbull“

Deşi are 33 de ani, sportivul craiovean este susţinut să nu renunţe la box. Există un grup de oameni care îl încurajează să revină în ring. Sorin a lansat o provocare pentru un luptător cunoscut din România, Ionuţ „Pitbull“ Atodiresei.
Sorin a reprezentat în gala de la Craiova clubul Power Gym. Alţi doi luptători antrenaţi de Ionuţ Pucă, Cătălin Oprea şi Răzvan Tudora, şi ei debutanţi în MMA, au obţinut victorii spectaculoase, în repriza întâi. Antrenorul Ionuţ Pucă este foarte mulţumit de rezultatele obţinute: „În pregătirea celor trei pentru această gală am colaborat cu un antrenor de jujutsu, Cătălin, care ne-a ajutat mult. Răzvan Tudora s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, Cătălin a avut un meci greu. Decesul bunicii sale, cu puţin timp înainte de gală, l-a afectat. În plus, i-a fost schimbat adversarul. El are 17 ani şi trebuia să lupte tot cu un junior, dar în final a luptat cu un băiat de 25 de ani şi 102 kilograme. Ne-a dat emoţii, dar este obişnuit să lupte de la 14 ani cu seniori. Unitatea echipei noastre a făcut ca Sorin să se integreze bine. Am lucrat mult şi la motivaţie. Sunt fericit că toţi trei au câştigat, mai ales că am muncit mult pentru această gală. De două săptămâni nu prea dorm“.

Românii au câştigat în faţa ungurilor

Organizatorii au programat şi un meci între fete, câştig de cauză având sătmăreanca Alice Ardelean, care s-a impus, prin KO în repriza întâi, în faţa Roxanei Crişan din Arad. De menţionat că toate meciurile s-au încheiat înainte de limită, cel mai lung fiind de trei reprize.
Din cele patru confruntări româno-ungare, în trei s-au impus reprezentanţii ţării noastre, iar una a fost câştigată de un sportiv din ţara vecină.
Rezultatele complete ale galei: +95 kg Finfere Ianos (Pitbull Team, Ungaria) – Balla Zsolt (MetalBox Arad) – KO tehnic repriza 1;  +100 kg Ruzsinszky Istvan (Pitbull Team, Ungaria) – Alexandru Gabroveanu (România) – KO tehnic repriza 2, 90 kg Kiss Victor (Pitbull Team, Ungaria) – Breb Sergiu (MetalBox Arad) – KO tehnic, 85 kg Stefco Erno (Pitbull Team, Ungaria) – Ianţoc Alexandru (MetalBox Arad) – KO tehnic repriza 1, 60 kg Cristian Nicolae (Bucureşti) – Sorin „Pantera“ Tănasie (Power Gym Craiova) – KO în repriza 1, 70 kg Albert Paul (Reifight Mureş) – Miron Cătălin (Piteşti) – KO repriza 1, 80 kg George Bucur (Vâlcea) – Cătălin Oprea (Power Gym Craiova) – KO repriza 1, 65 kg Florin Gardan (Sandu Lungu Academy) – Marius Ciocârla (MetalBox Arad) KO tehnic repriza a treia, 75 kg Daniel Mocanu (Venom Iasi) – Răzvan Tudora (Power Gym Craiova) – KO prin ştrangulare repriza 1, 60 kg Roxana Crişan (MetalBox Arad) – Alice Ardelean (Kyo-Gym Satu Mare) – KO repriza 1, 65 kg Răzvan Duţă (Respect Gym Găeşti) – Bogdan Barbu (Piteşti) – KO ghilotină repriza 2, 75 kg Radu Răzvan (Târgu Jiu) – Ionuţ Gelep (Vâlcea) – KO repriza 1. Luptătorii scrişi cu literă îngroşată au câştigat meciul.
Au existat şi câteva lupte care i-a făcut pe spectatori, prezenţi în număr mare la sală (aproximativ 3.000), să se întrebe de ce unii sportivi total nepregătiţi au acceptat să urce în cuşcă să încaseze pumni şi picioare fără să opună rezistenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS