10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStart lansat pentru craioveanca Raluca Sbârcia

Start lansat pentru craioveanca Raluca Sbârcia

Echipa feminină de spadă a României a început cum nu se putea mai bine noul an, după ce duminică a cucerit medalia de aur în prima etapă din Cupa Mondială, găzduită de un luxos mall din Doha (Qatar). În formula Ana Maria Brânză, Simona Pop, Maria Udrea şi craioveanca Raluca Sbârcia, de la CS Universitatea, echipa României a eliminat, pe rând, Polonia (42-37), Estonia, în „minutul de aur“ (scor 45-44), în semifinale – SUA (scor 25-24), iar în finală „tricolorele“ au învins China, campioana olimpică, cu 19-18.
Fetele de aur au revenit aseară în ţară şi rămân să se pregătească la Bucureşti pentru competiţiile viitoare. Următoarele etape de Cupă Mondială vor avea loc pe 9 februarie, la Leipzig, 2 martie, la St. Maur şi 9 martie, la Barcelona.
Mircea Alecu, antrenorul care se ocupă de Raluca Sbârcia la CS Universitatea, a explicat că locul 1 obţinut de spadasinele tricolore la Doha este senzaţional, mai ales pentru moral: „Este extraordinar. Au eliminat Estonia, care anul trecut ne-a învins în finala Campionatului European, iar în semifinale am bătut americancele, medaliate cu bronz la Jocurile Olimpice. Aşa cum am spus şi înainte de concurs, la individual, Raluca nu avea şanse prea mari pentru că acolo vin cele mai bune sportive. Ana Brânză, cea mai bună sportivă anul trecut, s-a oprit acum în sferturi, Pop a fost eliminată în primul tur, iar Raluca Sbârcia şi Maria Udrea au încheiat concursul în afara primelor 64“.
Cu medalia de aur cucerită la Doha, Raluca Sbârcia a luat o opţiune serioasă în ceea ce priveşte cucerirea titlului de „cel mai bun sportiv din Dolj“, distincţie obţinută şi în 2013 de sportiva în vârstă de 24 de ani.
Trebuie menţionat că cele patru spadasine au mers în Qatar pe banii cluburilor unde sunt legitimate, deoarece, fiind început de an, Federaţia Română de Scrimă nu are bani.
Alţi spadasini de la CS Universitatea Craiova pleacă astăzi în Italia, însoţiţi de antrenorii Dumitru Popescu şi Mircea Alecu, urmând să participe la „Trofeul Caroccio“ – masculin, concurs din cadrul Cupei Mondiale de seniori la Legnano, iar fetele vor participa la un concurs din circuitul european, la Busto Arsizio. Delegaţia sportivilor de la CS Universitatea Craiova va fi formată din Alin Sbârcia, Dorian Pirvan, Liviu Dragomir, Ionuţ Trandafirescu, Oana Puiu, Diana Donoiu şi Alice Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS