12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Cătălin Rufă despre CSU Craiova: Dacă promovează, şase echipe vor face contestaţie la TAS!

Fotbal – Cătălin Rufă despre CSU Craiova: Dacă promovează, şase echipe vor face contestaţie la TAS!

Patronul echipei Metalul Reşiţa, Cătălin Rufă, a afirmat astăzi că nu este absolut deloc de acord cu prezenţa echipei CS Universitatea Craiova în Liga a II-a şi că în cazul în care gruparea din Bănie va reuşi promovarea vor fi mai multe formaţii din seria a 2-a care îi vor contesta meritul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. „Sunt şase echipe din serie care au luat decizia de a se adresa TAS-ului în cazul în care CSU Craiova o să termine pe loc promovabil, iar Federaţia le va permite accesul echipei în prima divizie. Fiecare îşi vede interesul şi luptă cu armele pe care le are. Ei au bani şi sprijin politic, noi avem dreptatea de partea noastră. Nu trebuie să ne ascundem şi să ne temem de cuvinte. Dacă mai avea cineva un dubiu, să-l spulberăm acum: politicul o vrea pe CSU Craiova în prima ligă. La Federaţie s-a schimbat regulamentul în favoarea lor, dar se uită că orice modificare în cursul sezonului competiţional intră în vigoare în următorul campionat. Prin urmare dacă au scos paragraful cu cei trei ani de afiliere obligatorii, CSU Craiova nu va putea beneficia de acest lucru decât din sezonul 2014-2015. Anul acesta competiţional se joacă pe regulamentul existent la începutul lui septembrie, deci cei trei ani sunt obligatorii. Din punctul meu de vedere, prezenţa celor de la CSU Craiova direct în liga secundă este o minune. Iar după cum ştim, o minune ţine trei zile. La ei văd că ţine de mai multe luni, dar nu cred că va mai dura mult această prezenţă”, a declarat Cătălin Rufă, pentru www.stiridesport.ro.

Finanţatorul bănăţenilor a mai spus că nu-l va lăsa pe fundaşul stânga, Bogdan Vătăjelu, să se transfere la CSU Craiova, cunoscut fiind faptul că oltenii şi-l doresc pe tânărul jucător, punctând faptul că preţul cerut de el pe jucător este mult mai mic decât cel vehiculat în presă, şi anume un milion de euro. „Dacă cei de la CSU Craiova sau ziarele din zonă au spus că am cerut un milion de euro pe Vătăjelu, înseamnă că ei doar caută să găsească o scuză pentru faptul că nu l-au transferat. Am cerut o sumă mult mai mică, dar vă spun acum în premieră că CSU Craiova este ultima soluţie pentru Vătăjelu. Eu vreau să promovez cu Metalul, nu să întăresc o echipă din serie, care, aşa cum am spus, nu are drept de promovare. Dacă vrem să îl dăm pe Vătăjelu, îl dăm la o formaţie de divizia A, nu tot la una de B”, a punctat Cătălin Rufă.

În replică, directorul general al CS Universitatea Craiova, Ion Geolgău, a spus că nu-şi face probleme din punct de vedere al contestaţiilor şi că important este ca echipa să promoveze. „Din câte ştiu eu, în 2012 când a avut loc Adunarea Generală nu s-a opus nimeni la propunerea de a da oraşului Craiova un loc în Liga a II-a pentru merite deosebite şi, ulterior s-a schimbat şi treaba cu promovarea. Sunt răutăţi, nu pot să le spun altfel. Important este să promovăm noi”, a declarat Ion Geolgău, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS