21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDzambic: Suporterii din Craiova au un loc special în inima mea

Dzambic: Suporterii din Craiova au un loc special în inima mea

La două zile după ce a plecat de la echipa masculină de baschet SCM-U Craiova, sârbul Rade Dzambic a vorbit pentru GdS despre relaţia sa cu staff-ul tehnic, colegi, conducerea clubului şi suporteri.

Daniela Mitroi-Ochea: De ce ai ales să nu îţi prelungeşti contractul cu SCM-U Craiova, în luna mai?
Rade Dzambic: Am avut oferte mai bune în luna mai. O echipă din Rusia îmi oferea de patru ori mai mult ca la Craiova. Era o şansă unică la care nu puteam da cu piciorul. Din cauza unor reguli noi, echipa aceea nu a putut ajunge în Top League. De aceea puteau avea doar doi străini, în loc de cinci, cum ar fi fost posibil în Top League, iar eu aş fi fost unul dintre ei. Pentru că aveau câţiva ruşi pe postul meu, au preferat să achiziţioneze doi străini pe alte posturi. Acest lucru l-au aflat abia în 10 august.
D.M-O: Şi ce s-a întâmplat după ce a picat transferul la echipa din Rusia?
R. D.: Marius Toma îmi spusese că, dacă nu îmi găsesc echipă, pot reveni la Craiova în septembrie, dacă vreau. L-am sunat pe 17 august şi am revenit la Craiova, chiar dacă am avut oferte mai avantajoase de la alte echipe din România. Am preferat Craiova, gândindu-mă la antrenorul Mandic, Toma, colegi şi public. La Craiova mă simţeam ca acasă. Am vorbit cu Marius Toma, care mi-a spus să revin la Craiova să-mi închei cariera aici peste trei ani. Şi i-am fost foarte recunoscător că a acceptat să revin.
D.M-O: Care a fost relaţia ta cu antrenorul Andelko Mandic după ce ai revenit?
R.D.: Relaţia mea cu Mandic a fost perfectă şi încă este. Nu am avut nici o legătură cu plecarea lui, puteţi să-l întrebaţi. Mi-a spus că este presat de cineva din club ca eu să nu joc. Mandic a vrut să plece înainte să înceapă campionatul, dar nu ştiu din ce motiv.
D.M-O: În ce relaţii ai fost cu înlocuitorul lui Mandic, Milan Nisic?
R.D.: Şi cu Nisic am o relaţie foarte bună. Şi el mi-a spus că oameni din club nu vor ca eu să joc atât de multe minute ca în perioada în care era antrenor Mandic. Şi când am întrebat acele persoane care este problema au negat şi nu au vrut să stea faţă în faţă cu Nisic.
D.M-O: Nici cu colegii nu ai avut vreun conflict?
R.D.: Puteţi să-i întrebaţi şi pe ei. Nu avut vreun conflict cu cineva.
D.M-O: Cine a decis ca tu să pleci de la Craiova?
R.D.: Pe 19 decembrie, Marius Toma m-a chemat la birou pentru a vorbi cu el şi cu directorul clubului, Bogdan Bălan. Mi-au spus că trebuie să-mi reziliez contractul pentru că primele opţiuni pe postul meu sunt Sokk şi Maric. Am spus că este în regulă, dar să mă plătească pe decembrie, pentru că am fost aici şi să-mi plătească şi luna ianuarie pentru că am doi copii, soţia nu lucrează şi fiind în plin campionat va fi greu să-mi găsesc echipă. Mi-au dat salariul pe decembrie şi am făcut un contract că, dacă nu îmi găsesc echipă până în februarie, îmi vor da salariu şi pe ianuarie. Mi se părea corect pentru ambele părţi. Dacă îmi voi găsi echipă nu îmi mai dă Craiova salariu pe ianuarie. Am fost pus pe liber şi este un lucru care se întâmplă în cariera unui jucător şi nu sunt supărat pe nimeni. Sunt singurul străin din lot care nu are contract FIBA, pentru că, dacă dau afară alt străin, va trebui să le achite contractul până în luna mai. Aş mai vrea să fac o completare. Nu am avut probleme medicale anul acesta aşa cum s-a mai spus. Şi niciodată nu am cerut să fiu titular.
D.M-O: Regreţi că ai plecat de la Craiova? Cum ai descrie perioada petrecută în Bănie?
R.D.: Am avut un an şi jumătate minunat şi le sunt recunoscător lui Marius Toma, Andelko Mandic, Milan Nisic, Darko, antrenorul secund al lui Mandic din sezonul trecut, colegilor, dar, în mod special, oamenilor din Craiova, celor care au venit la meciuri şi nu numai. Regret că am plecat de la Craiova, pentru că m-am simţit senzaţional aici, iar craiovenii vor avea un loc aparte în inima mea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS