12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLeVar Seals şi Bogdan Popescu au speriat Banatul

LeVar Seals şi Bogdan Popescu au speriat Banatul

Baschetbaliştii craioveni au obţinut o victorie mare pe terenul echipei BC Timişoara şi aşteaptă cu optimism confruntarea cu CSU Asesoft Ploieşti, campioana României.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova sunt pe val. Jucătorii lui Milan Nisic au obţinut, vineri, a patra victorie consecutivă în Liga Naţională, în deplasare, pe terenul echipei BC Timişoara, cu scorul de 86-83 (26-22, 17-20, 18-21, 25-20), jocul contând pentru etapa a 12-a.
Partida din sala „Constantin Jude“, între două echipe care vor în play-off, a fost frumoasă şi plină de tensiune până la final, iar oltenii s-au impus la limită. Cu o jumătate de minut înainte de finalul partidei, Craiova conducea cu 84-83, iar noul jucător al bănăţenilor, Gacesa, a ratat o lovitură de trei puncte. Apoi, cu mult calm, Travis Bureau a marcat două lovituri libere şi a adus o victorie mare pentru echipa sa.
LeVar Seals şi Bogdan Popescu, cei mai constanţi jucători în evoluţii din echipa SCM-U Craiova, au făcut senzaţie la Timişoara. Americanul a fost de neoprit în atac, marcând 26 de puncte, iar Popescu a înscris 22 de puncte şi şi-a făcut datoria în apărare. „Ne-am concentrat pe apărare, am jucat ca o adevărată echipă. Dacă suntem uniţi reuşim să aducem victorii“, a spus Seals, citat de Totalbaschet. LeVar a fost lăudat şi de antrenorul gazdelor, Dragan Petricevic: „Craiova a avut jucători de excepţie, în primul rând Seals, într-o formă de aruncare excepţională, şi ne-a fost greu să-l oprim“.

Rade Dzambic, pe bancă dar nu şi pe foaia de joc

Fost jucător al echipei BC Timişoara, Bogdan Popescu, a avut parte de o primire călduroasă din partea spectatorilor bănăţeni şi, deşi mulţi sportivi preferă să fie rezervaţi în declaraţii când vorbesc de fostele echipe, „Pope“ nu s-a ferit să declare că atunci când a jucat la Timişoara s-a simţit bine, dar a punctat că acum „îşi va rupe gâtul pentru Craiova“. „Sunt extrem de fericit că am câştigat, dar am un pic de durere în suflet pentru că la Timişoara este a doua mea casă. A venit şi soţia mea la meci. M-a încântat primirea suporterilor. Acum sunt la Craiova şi îmi rup capul pentru această echipă“, a spus Popescu, conform Totalbaschet. Şi Mirko Kovac a făcut un meci bun, reuşind un double-double (11 puncte, 11 recuperări). Alt fost jucător emblematic al celor de la Timişoara, Rade Dzambic, nu a fost trecut pe foaia de joc, dar a stat pe banca de rezerve alături de colegii săi. Pentru SCM-U au mai jucat Bureau (12) Maric – (4), Sokk (5), Hallik (3) şi Căpuşan (2).  
Craiova a acumulat 18 puncte şi a avansat în clasament pe locul şase, având un meci mai puţin disputat. În ultimul meci din 2013 SCM-U Craiova va primi vizita campioanei CSU Asesoft Ploieşti, partida fiind programată pe 22 decembrie, de la ora 20.00. Cealaltă echipă olteană, Energia Rovinari, a învins, pe teren propriu, echipa Farul Constanţa, cu scorul de 98-62 (35-20, 26-12, 21-14, 16- 16) şi ocupă locul patru în clasament, cu 20 de puncte, la egalitate cu două echipe de pe podium, Oradea şi Sibiu.
Baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova au jucat sâmbătă, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ şi au suferit al 11-lea eşec din acest campionat. Jucătoarele pregătite de Daniel Vasile au fost învinse de către CSM Oradea, cu scorul de 83-70 (18-15, 30-20, 13-18, 22-17). Pentru SCM-CSS au evoluat: Moţăţeanu (26 de puncte), R. Matei (11), Minculeasa (1), Olteanu (13), Gliga (5), Niţă, Ninu (14), Pirnea. Craiova ocupă penultimul loc în Liga Naţională.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS