15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f) - Gheorghe Tadici: Am avut alte aşteptări

Handbal (f) – Gheorghe Tadici: Am avut alte aşteptări

Antrenorul naţionalei feminine de handbal a României, Gheorghe Tadici, a declarat, astăzi, că ratarea calificării în sferturile de finală ale CM din Serbia este o dezamăgire mare pentru toată lumea, inclusiv pentru el, deoarece avea alte aşteptări. Naţionala României a fost eliminată în optimile de finală, duminică seară, de Polonia, care s-a impus cu scorul de 31-29 (13-17). Înfrângerea a însemnat, totodată, şi eliminarea României din competiţie, în condiţiile în care nu se mai joacă meciuri de clasament final.

Antrenorul Gheorghe Tadici a făcut o scurtă „radiografie” a partidei cu Polonia din seara precedentă, care a fost la îndemâna României timp de 50 de minute, tricolorele conducând chiar şi cu cinci goluri. El spune că jucătoarele tricolore au căzut fizic în partea secundă a meciului de duminică. „Am avut probleme la capitolul fizic, în primul rând. După minutul 48 s-a văzut clar că polonezele ne-au depăşit fizic şi, atunci când ai atât de multe ratări de la 6 metri şi primeşti aşa uşor gol în apărare, e normal că n-ai cum să rezişti. Îmi pare rău, e păcat de munca depusă, toţi regretăm, fetele şi noi cei din jurul lor. Am avertizat că Polonia e echipă care vine tare pe final. Din păcate, nu am putut gestiona cu toţii situaţia. Îmi asum şi eu răspunderea, toată lumea regretă, inclusiv jucătoarele”, a afirmat Tadici, pentru Mediafax.
Antrenorul naţionalei a făcut referiri şi la starea psihică a jucătoarelor după eliminarea de la Mondiale, handbalistele sale revenindu-şi cu greu după meci. „Au fost foarte afectate, sunt şi acum. Şi-au dorit, au avut şi ele visurile lor, aşa e în marea performanţă, dar le-au văzut năruite. Nici acum nu-şi pot explica ce s-a întâmplat, încă nu le vine să creadă. Dacă ne uităm pe statistici, cifrele ne spun multe. Avem 9 goluri din 20 de aruncări la poartă de la 6 metri, deci 11 ratări, dar şi 6 goluri primite în superioritate numerică. Atunci când ajungi în faza KO a unei asemenea competiţii, plăteşti asemenea greşeli. Iar partea fizică nu se rezolvă la echipa naţională. Eu am îmbunătăţit câte ceva, dar nu îndeajuns, nici nu era timp”, a spus Gheorghe Tadici, recunoscând că a avut aşteptări mai mari, nu doar pentru că obiectivul echipei era calificarea în sferturi, ci şi pentru că este de părere că se poate forma pe viitor o echipă competitivă cu jucătoarele tinere convocate la CM din Serbia: „Şi pentru mine este o mare dezamăgire. Am avut aşteptări mai mari, care din păcate s-au oprit aici. Totuşi, dacă vrem să privim şi partea plină a paharului, avem o serie de debutante care promit pentru ziua de mâine în formarea unei echipe competitive”.
Echipele Germaniei, Franţei, Poloniei şi Danemarcei s-au calificat, duminică, în sferturile de finală ale CM de handbal feminin din Serbia, naţionala României fiind eliminată în optimi şi încheind competiţia.
Duminică s-au mai jucat meciurile Germania – Angola 29-21, Franţa – Angola 27-19 şi Danemarca – Muntenegru 22-21.
Celelalte patru meciuri din optimile de finală sunt programate astăzi: Brazilia – Olanda, Coreea de Sud – Serbia, Ungaria – Spania şi Norvegia – Cehia.
Echipele eliminate în optimile de finală încheie participarea la CM, la care nu se mai joacă meciuri de clasament final, exceptând President Cup, pentru locurile 17-24.
România a încheiat Grupa D preliminară pe locul doi, rezultatele sale fiind următoarele: 27-17 cu Tunisia, 32-13 cu Australia, 23-26 cu Germania, 21-17 cu Ungaria şi 29-23 cu Cehia.
Meciurile din sferturile de finală vor avea loc miercuri, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, pe 20 şi 22 decembrie, la Belgrad.
Campioana mondială en-titre este Norvegia, la ediţia din 2011 România clasându-se pe locul 13.
Reprezentativa noastră are în palmares trei medalii mondiale: aur în 1962, respectiv argint în 1973 şi 2005. Cea mai slabă clasare a tricolorelor la CM a fost la ediţia din 2001, locul 17.
De asemenea, trebuie remarcat faptul că România este singura echipă naţională feminină din lume care a participat la toate turneele finale ale Campionatului Mondial, începând cu 1957.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS