20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele nu au complexe în faţa Ungariei

Tricolorele nu au complexe în faţa Ungariei

Fetele lui Tadici sunt obligate să învingă astăzi Ungaria pentru a termina pe locul doi în grupa D de la Campionatul Mondial şi pentru a avea un culoar mai uşor spre sferturi

Naţionala de handbal feminin a României va juca astăzi, de la ora 20.15 (DolceSport), în compania Ungariei, în al patrulea meci din grupa D de la Campionatul Mondial din Serbia. Învinse marţi de Germania (scor 26-23), Ada Nechita şi colegele sale nu se mai gândesc la acea partidă, ci doar la meciul de astăzi.
Selecţionerul Gheorghe Tadici a ţinut să puncteze că naţionala României nu are complexe în faţa selecţionatei ţării vecine. „Nu ne mai gândim la ce a fost cu Germania, suntem într-un turneu final şi vin alte meciuri. Ungaria este o adversară la fel de dificilă, dar sperăm să facem uitată înfrângerea cu Germania. Nu avem nici un complex în faţa Ungariei. Trebuie să câştigăm neapărat cel puţin un meci, cu Ungaria sau Cehia. Noi ne dorim să obţinem maximum de puncte, să vedem cum reuşim să recuperăm fetele… Ungaria, în schimb, va veni după un meci împotriva Australiei“, a spus Tadici, care se bucură că are tot lotul valid.
„Tricolorele“ mai au şanse la locul 1 în grupă, dacă înving Ungaria şi Cehia (mâine), iar Germania e învinsă de Ungaria, în ultimul meci. Acestea pot termina însă şi pe locul 4, dacă pierd cu Ungaria şi Cehia, loc ce ar trimite echipa României în „optimi“, în faţa Norvegiei, campioana mondială! Dacă va fi pe locul 3, România va întâlni, cel mai probabil, Spania, iar de pe doi va avea adversar Polonia. Postura de lider al grupei i-ar scoate în faţă Angola.

Tadici: Îmi asum vina,
nu sunt laş

Gheorghe Tadici a vorbit despre cauzele înfrângerii cu Germania şi, totodată, şi-a asumat responsabilitatea înfrângerii. „Am avut două teme de apărare. Am urmărit să ne repliem foarte bine cu extremele, în trecut extremele lor au făcut diferenţa. Am rezolvat această temă foarte bine. În schimb, nu ne-am rezolvat problemele cu linia de 9 metri. Planul era să ieşim cu apărătorul central, să o blocăm pe Susann Muller. Linia lor de 9 metri ne-a învins. Cred că secretul acestui joc a fost Susann Muller. Nu cred că am mai avut vreun meci cu şase ratări de la şapte metri. Patru dintre acestea s-au transformat în goluri împotriva noastră. În economia jocului sunt opt goluri, iar într-un asemenea meci înseamnă foarte mult“, a declarat Tadici. Selecţionerul nu s-a ferit să-şi asume vina: „Îmi asum răspunderea pentru acest eşec, nu sunt laş. După război sunt mulţi selecţioneri şi filosofi. Acolo, în teren, trebuie să gândeşti pe moment. Nu arunc vina pe nimeni, dar sunt şi situaţii de unu la unu la care antrenorul nu are cum să intervină“.

Vrea răbdare

Selecţionerul României a cerut ieri suporterilor şi oamenilor din handbal să aibă răbdare cu actuala echipă: „Facem o nouă reconstrucţie, iar oamenii trebuie să înţeleagă că o echipă nu se face de la un turneu final la altul. Nu putem noi să facem dintr-o dată echipă de medalie, sigur că ne dorim acest lucru, dar nu e simplu deloc. O jucătoare nu se face ca o statuie, să o iei şi să o ciopleşti. Avem zece jucătoare care sunt la primul, maximum al doilea turneu final. Este nevoie de cel puţin doi ani pentru a consolida naţionala, iar obiectivul principal rămâne calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS