16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, ultimul bal în Europa

Pandurii, ultimul bal în Europa

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, susţine în această seară, de la ora 20.00 (Digi Sport 1, Dolce Sport 1 şi ProTV), pe „Cluj Arena“, ultima partidă din Liga Europa, împotriva portughezilor de la Pacos Ferreira. Gorjenii vor încerca să termine cu fruntea sus această primă participare în cupele europene, unde au lăsat până acum o impresie bunicică. Dacă în tururile preliminare au reuşit să elimine în deplasare echipe titrate precum Hapoel Tel Aviv şi Sporting Braga, în faza grupelor, elevii lui Cristi Pustai nu au izbutit să producă surpriza în faţa „granzilor“ Fiorentina şi Dnepr, deşi s-au dăruit foarte mult pe teren. În Grupa E, „pandurii“ ocupă ultimul loc, singurul punct fiind obţinut în deplasarea din Portugalia, cu Pacos. Cu Fiorentina şi Dnepr au fost numai eşecuri. Pandurii se vor putea revanşa în această seară, în cazul unui succes ar putea evita ultimul loc din grupă şi acest lucru ar conta enorm pentru moral.

Au jucat numai
în deplasare

Gorjenii se pot declara nemulţumiţi de faptul că nu au putut disputa meciurile de pe teren propriu din Liga Europa la Târgu Jiu, ci la Cluj-Napoca. În afara partidei din turul al doilea preliminar, contra estonienilor de la Levadia Tallin, restul jocurilor considerate „acasă“ s-au desfăşurat în Ardeal, unde aportul suporterilor gorjeni nu a fost atât de mare. Singurul succes de pe propriul gazon a fost cel cu Levadia, scor 4-0. Victoriile importante s-au obţinut, în deplasare, la Tel-Aviv, cu Hapoel, şi la Braga, cu Sporting. În ciuda programului încărcat, oltenii au reuşit să ţină pasul şi în campionat, aflându-se pe locul patru, cu 31 de puncte, la trei lungimi distanţă de Petrolul Ploieşti, care se află pe poziţia secundă.

Zece absenţi pentru gorjeni

Ultima partidă în Liga Europa va semăna cu un joc de vacanţă pentru gazde, pentru că antrenorul Cristi Pustai se confruntă cu mari probleme de efectiv. Şase dintre jucătorii de bază sunt accidentaţi, iar Adrovic va fi suspendat din cauza cumulului de cartonaşe galbene. Predescu, Matulevicius, Erico, Paulinho, Diego Rubio și Ungurușan sunt în continuare indisponibili şi vor avea şanse mici să evolueze până la finalul acestui an calendaristic. În plus, Lazăr, Shamsin și Elton nu au fost trecuți pe lista A trimisă la UEFA și nu vor avea drept de joc în competiţia europeană.

Financiar au ieşit
pe plus

Dacă la fotbal, în grupele Ligii Europa nu au reuşit prea multe, pe plan financiar campania europeană a adus câştiguri consistente. „Ieşim destul de bine, pe plus pentru participarea în Europa. Am primit deja 1,2 milioane de euro şi, probabil, vom mai încasa 1,5 milioane. Este o sumă frumoasă. Plus banii din drepturile de televizare, aproximativ trei milioane de euro. Pentru asta este frumos în Europa“, a afirmat preşedintele Eugen Pârvulescu, la Sport Total FM.

Portughezii caută resuscitarea la Cluj

Pacos Ferreira a avut un parcurs mult mai slab în campionat decât gorjenii. Portughezii au ajuns „lanternă roşie“ în prima ligă şi îşi doresc relansarea chiar în ultimul joc din Liga Europa. „Nu trebuie doar să ne ridicăm capetele, ci şi să muncim mai mult. Trebuie să reacţionăm“, a spus tehnicianul Henrique Calisto, pentru publicaţia Abola.pt.
Pentru ambele combatante, prezenţa în cupele europene a reprezentat o premieră, nici una dintre echipe neavând până acum ocazia să evolueze în vreo competiţie europeană.
Partida Pandurii Târgu Jiu – Pacos de Ferreira va fi arbitrată de o brigadă din Ţara Galilor, compusă din Simon Lee Evans (la centru), Philip Thomas, Gareth Wyn Jones (asistenţi), Mark Steven Whitby, John Dean (asistenţi adiţionali) şi Edward King (rezervă). Delegat UEFA a fost desemnat bulgarul Tervel Zlatev, iar observator de arbitri suedezul Leif Sundell.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS