14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCrăciun abia aşteaptă să treacă Sărbătorile

Crăciun abia aşteaptă să treacă Sărbătorile

Atacantul Cătălin Crăciun (foto, la minge) poate să spună cu mâna pe inimă că 2013 a fost un an ghinionist pentru el. Plecat din Liga a II-a, de la defuncta Alro Slatina, la CS Turnu Severin, în Liga I, fotbalistul craiovean de 22 de ani nu numai că nu a apucat să-şi arate calităţile la echipa de pe malul Dunării, şi ea trecută în nefiinţă între timp, dar s-a mai şi accidentat destul de grav, iar asta a însemnat să şomeze şi în prima parte a sezonului 2013-2014. Crăciun a semnat în vară cu FC Universitatea Craiova şi se anunţa una dintre „gurile de foc“ ale lui Nicolo Napoli, însă la un control amănunţit a înţeles că nu îşi poate continua activitatea dacă nu face „cunoştinţă“ cu bisturiul. „Puteam să joc în primele două luni din sezonul ăsta, dar doctorii mi-au explicat că risc foarte mult dacă o fac, mi-aş fi putut distruge cartilagiile. Am decis să mă operez, că e mai bine aşa, şi am făcut-o la o clinică particulară din Budapesta, în urmă cu două luni. M-am operat de ruptură de ligamente şi menisc la piciorul drept… Este o accidentare grea, care necesită mult timp pentru refacere“, a spus Cătălin Crăciun, pentru GdS.
Acesta a explicat că nu-i poartă pică lui Adrian Mititelu pentru faptul că a decis să-i rezilieze înţelegerea imediat după ce a aflat că accidentarea sa implică o pauză lungă şi a mărturisit că şi-ar fi dorit să pună şi el umărul la revenirea echipei pe prima scenă. „După ce am luat decizia să mă operez am vorbit cu domnul Mititelu, la care eu ţin foarte mult, şi am decis de comun acord să reziliem contractul. Nu-i reproşez nimic, dar trebuie să recunosc că îmi pare rău că nu am jucat şi eu, din nou, pentru FC Universitatea Craiova. Sper să continue rezultatele pozitive şi în 2014 şi să repromoveze pe prima scenă“, a spus atacantul craiovean, care şi-a făcut junioratul la FCU.

„Ştiu că sunt capabil de multe şi voi demonstra asta“

În ceea ce priveşte prezentul şi viitorul, Cătălin Crăciun a afirmat că a început recuperarea la Policlinica pentru Sportivi din Craiova şi că îşi doreşte ca în ianuarie să poată să înceapă alergările, vizând totodată revenirea în fotbal. „Cred că nici nu vă imaginaţi cât de rău e să stai pe tuşă, să nu poţi să loveşti mingea şi alte lucruri care îţi sunt «în sânge». Am început de o săptămână recuperarea, sub îndrumarea lui Bogdan Vulpan, şi până acum e totul bine. Sper să-mi revin repede şi să încep şi eu alergările prin ianuarie, să mă pun cât de cât la punct la capitolul fizic şi să încerc să-mi găsesc şi o echipă unde să joc. E foarte important pentru mine acum să joc şi să-mi recapăt încrederea. Am 22 de ani şi sunt convins că nu mi-am spus ultimul cuvânt în fotbal. Ştiu că sunt capabil de multe şi voi demonstra asta“, a punctat Cătălin Crăciun, care a mai evoluat în cariera sa pentru Universitatea Craiova, Gaz Metan CFR Craiova, Alro Slatina şi CS Turnu Severin.
Cătălin Crăciun este evaluat de transfermarkt.co.uk la 50.000 de lire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS