5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPustai, atac la Colţescu

Pustai, atac la Colţescu

Pandurii Târgu Jiu nu a obţinut decât un punct în faţa „lanternei roşii“, Corona Braşov, terminând la egalitate, în deplasare, scor 1-1, partida cu ardelenii de la Corona Braşov, contând pentru etapa a 26-a Liga I. Ardelenii au deschis scorul prin Sergiu Buş (’4), acesta executând fără emoţii o lovitură de pedeapsă dictată de arbitrul craiovean Sebastian Colţescu după un fault comis de Pleaşcă asupra lui Ciprian Brata. Gorjenii au restabilit egalitatea în minutul 18, când Nicoară a centrat de pe stânga în careu, portarul Marc a ieşit greşit, pe sub minge, iar Feiz Shamsim a îndeplinit o simplă formalitate. Shamsim a devenit primul libanez care punctează într-o partidă din Liga I.
Pandurii a evoluat în finalul jocului în inferioritate numerică, Paul Anton încasând a doilea cartonaş galben şi implicit „roşu“ în minutul 67.
Corona Braşov: Marc – Munteanu, Damian, Tudose, Burlacu – Brata, Neacşa (’79, Popa), Vranjkovic, Dălbea – Braganca (’88, Chirciu), Buş (’74, Miranda). Antrenor: Jerry Gane.
Pandurii: Stanca – Pleaşcă, Paraskevas, Mamele, Bohale (’36, Momcilovic) – Breeveld, Anton – Santos (’69, Elton), Eric, Nicoară – Shamsim (’79, Adrovic). Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonaşe galbene: Dălbea, Neacşa, Chirciu / Bohale, Anton (2), Breeveld, Stanca, Adrovic.
Cartonaş roşu: Paul Anton ’67.
Au arbitrat: Sebastian Colţescu – Bogdan Velicu, Daniel Mitruţi.

„Trebuie să iasă el tot timpul în evidenţă“

Tehnicianul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Cristian Pustai, a criticat prestaţia arbitrului craiovean Sebastian Colţescu, dar şi programările pentru gruparea gorjeană, spunând că „îşi bate joc oricine“ de echipa sa. „Anton a fost eliminat. Nu ştiu cine mai joacă. Mai trebuia ca domnul arbitru, la neglijenţa lui şi impertinenţa pe care o are, la acea busculadă să mai dea vreo doi-trei afară şi să ne ducem să jucăm în Cupă cu juniorii, ca să aibă şi ei jocuri în picioare. Şi la meciul cu Pacos la fel. E foarte greu. Nu am acuzat şi nu voi acuza niciodată arbitrii, dar într-un meci important pentru ambele echipe – şi aşa noroiul ăsta face jocul mult mai greu, a fost un teren greu – mai se complică şi arbitrul… Că el trebuie să iasă tot timpul în evidenţă, din păcate. Mai stăm plecaţi încă două săptămâni de acasă, nu ne-am văzut copiii… Normal că cedează nervii, mai ales dacă ne provoacă. De ce nu cedează în Liga Europa? Nu am primit cartonaşe roşii, nu am fost eliminaţi, acolo se arbitrează altfel. Avea dreptate domnul Porumboiu, sunt câţiva care nu au valoare, dar îi ţinem în lot. Noi încercăm să aducem trei puncte pentru coeficientul de ţară şi noi să prindem cumva locul opt sau nouă în campionatul următor. Asta e. Să-şi mai şi bată joc oricine poate de noi. Şi cu programări, şi cu tot! Până la urmă e un punct câştigat, iar gazdelor nu am ce să le reproşez“, a declarat Pustai, la Digi Sport.
„Cred că au obosit, e normal să obosească, după atâtea meciuri. Suntem plecaţi de marţi de acasă, acum o să mergem mai departe în Bucureşti, să jucăm Cupa. Avem mulţi accidentaţi şi ne antrenăm pe unde putem, pe gheaţă, pe zăpadă… Nu ne întreabă nimeni dacă mai vrem, nu mai vrem să se joace… De fapt, noi trebuie tot timpul să ne supunem ordinelor. Jucăm joi noapte şi duminică, dacă se poate, cât mai devreme, să nu fie multe ore. Aproape că îmi pare rău de parcursul european, pentru că efectiv suntem decimaţi. Dar o să ducem competiţia până la capăt şi asta e“, a precizat tehnicianul.

Eric: Vrem să câștigăm tot

Vedeta vicecampioanei României, Eric de Oliveira, autorul unei bare la ultima fază a meciului de la Braşov, a declarat că altul ar fi fost rezultatul meciului dacă Anton n-ar fi fost eliminat atât de uşor de Colţescu, dar că speră ca parcursul oltenilor să fie mai bun de acum înainte. „E greu să joci cu un om în minus. Am avut şansa la ultima fază să câştigăm, dar nu am reuşit. Am încercat să jucăm. Cei de la FRF trebuia să vadă că e greu să joci aşa, pe un asemenea teren. Mai avem un meci, cu Universitatea Cluj, şi trebuie să câştigăm. Anton a fost eliminat foarte ușor, dar nu am ce să comentez. A lipsit puţin fair-play-ul la acest meci. Dacă reuşeam să dăm gol, scandalul ar fi fost şi mai mare. Campionatul e lung, mai sunt destule etape. Vom fi pregătiţi şi în Cupă, pentru că obiectivul nostru este să câştigăm tot“, a declarat mijlocaşul brazilian.
Pentru Pandurii urmează un meci foarte important în Cupa României, mâine, de la ora 21.30, urmând să întâlnească în faza sferturilor de finală, la Bucureşti, pe Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS