13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGică Craioveanu despre derbiul CSU - FCU: Sper să fie un meci frumos

Gică Craioveanu despre derbiul CSU – FCU: Sper să fie un meci frumos

http://www.youtube.com/watch?v=AtoPFnwnb-M

CS Universitatea Craiova a susţinut ieri, la Sala Poliventă, o conferinţă de presă la care au luat parte managerul Pavel Badea, antrenorul Ovidiu Stângă, căpitanul Mihăiţă Pleşan, responsabilul de ticketing, Mario Petrişor, şi fostul idol de pe fostul „Central“, Gică Craioveanu, în prezent director de imagine al grupării oltene. Reprezentanţii CSU au prefaţat derbiul cu FC Universitatea Craiova, care va avea loc mâine, pe „Ion Oblemenco“, de la ora 16.00, în cadrul etapei a 13-a din Liga a II-a, seria 2, şi au lămurit problema biletelor.
„Am decis să comercializăm bilete online ca să avem o bază de date. De ieri (miercuri – n.r.), de când s-a închis vânzarea online şi până astăzi (joi – n.r.), am luat decizia de a comercializa bilete şi prin vânzătorii noştri volanţi, pentru că doar 3.800 de bilete achiziţionate până acum considerăm că sunt prea puţine faţă de interesul arătat de suporteri. Ne dorim un stadion plin, iar craiovenii să asiste la un spectacol fotbalistic, în care cel mai bun să câştige. Numărul de bilete scos la vânzare va fi de 12.000, iar preţurile sunt rezonabile“, a spus Pavel Badea. Acesta şi-ar dori o fuziune între CSU şi FCU: „Mititelu ar trebui să analizeze cu atenţie oferta, să lase orgoliile deoparte şi să încerce să facă un bine Craiovei şi craiovenilor. Cred că acest oraş este prea mic pentru două echipe cu acelaşi nume. Nu cred că putem fi acuzaţi de nimeni că nu am fost deschişi către dialog. Vrem să vă facem mândri de noi şi vom reuşi acest lucru, cu sau fără celălalt finanţator“.

Stângă vrea spectacol

Antrenorul formaţiei CSU Craiova, Ovidiu Stângă, a afirmat că îşi doreşte ca acest derbi să se desfăşoare sub semnul fair-play-ului şi echipa sa să se impună. „Este un meci important şi nu neapărat pentru că jucăm cu FCU, ci pentru că avem nevoie de puncte pentru a ne îndeplini obiectivul. Nu ascund faptul că este o presiune mare pe grupul de jucători. Îmi doresc să fie cât mai mulţi spectatori prezenţi la meci şi să le oferim spectacol. La nivel de echipă şi de grup sper să rămânem concentraţi pe ce avem de făcut şi să nu tratăm meciul cu indiferenţă sau cu neseriozitate, dar în acelaşi timp nici cu o presiune şi cu o agresivitate duse până la violenţă. Sper ca sâmbătă să vă oferim ceea ce vă doriţi şi ceea ce-şi doreşte spectatorul, un meci reuşit. Nu am pregătit meciul în mod special. În plus la acest meci va fi motivaţia jucătorilor, pentru că aici trebuie umblat ţinând cont de adversar, dar tehnico-tactic nu cred că vor fi schimbări majore. Un egal nu este un rezultat bun pentru noi. Avem o galerie pe care o salutăm meci de meci, la sfâşit. Eventual, vom saluta toţi spectatorii, pentru că trebuie să arătăm respect“, a spus Ovidiu Stângă. Acesta a fost completat de Mihăiţă Pleşan: „Jucăm acasă şi ne dorim să câştigăm. Presiunea este mai mare pentru ei, pentru că în cazul unei înfrângeri ar putea rata participarea în play-off. Vom vedea sâmbătă dacă pot evolua. În momentul ăsta, sunt pe drumul cel bun şi îmi doresc să fiu în teren, pentru că este un meci important pentru mine şi pentru echipă. Îmi doresc ca atât în teren, cât şi în tribună să fie un spectacol care să ne aducă onoarea atât nouă, cât şi adversarilor noştri. Suporterii să-şi susţină echipa şi la sfârşit cel mai bun să câştige“.

„Este un test în privinţa suporterilor“

Împăciuitor şi optimist în privinţa fuzionării s-a rătat şi Gică Craioveanu, acesta punctând că oraşul Craiova ar trebui să aibă o singură echipă, dar cu un potenţial uriaş. „Suntem din nou pe harta fotbalului românesc şi asta este cel mai important. Sper să fie un meci frumos, în care publicul poate să demonstreze că este de nota 10, cum ne-a obişnuit în toţi acei ani când echipa a avut succese. Este un test în privinţa suporterilor, este foarte multă lume împărţită. Adi (Mititelu – n.r.) cred că are avantajul tinerilor, al celor care au trăit cu leul pe piept în ultimii ani, dar eu sper că CSU va demonstra că este o echipă solidă şi un club exemplar şi lumea o să se întoarcă şi spre noi. Testul îl va reuşi cine va câştiga meciul. Sper să fie un spectacol deosebit şi Ovidiu să aibă inspiraţie şi să facă echipa ideală pentru a câştiga acest derbi“, a spus Craioveanu. „E posibil să există o fuzionare, totul depinde de Adi. Are oferta pe masă şi eu cred că ar fi bine să o studieze mai în detaliu, pentru el şi pentru binele fotbalului craiovean. Mi-ar plăcea, când se pune cu capul pe pernă sau când vorbeşte cu şefa (soţia sa – n.r.), să se gândească bine, mai ales la binele jucătorilor, să primească salarii, să fie familia fericită. De asta joacă fotbal, să obţină rezultate pe teren şi să ofere satisfacţii familiei. I-a oferit (Adrian Andrici, finanţator CSU – n.r.) o sumă importantă şi totul practic pentru leul ăla, că noi cu leul ăla am fost drăcoşi şi sper să redevenim drăcoşi cu leul ăla pe piept“, a încheiat Gică Craioveanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS