17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„U“ Jolidon are adversar din Turcia în Cupa EHF

„U“ Jolidon are adversar din Turcia în Cupa EHF

Echipa de handbal feminin „U“ Jolidon Cluj va întâlni formaţia Cankaya Anka Spor (Turcia) în optimile de finală ale Cupei EHF, potrivit tragerii la sorţi de ieri, de la Viena. „U“ Jolidon Cluj a fost repartizată în prima urnă valorică la tragerea la sorţi de la Viena, în timp ce formaţia Cankaya Anka Spor a făcut parte din cea de-a doua. Partida tur va avea loc în Turcia, pe 1 sau pe 2 februarie, iar cea retur o săptămână mai târziu, pe terenul echipei clujene. Echipa câştigătoare în dubla manşă se va califica în sferturile de finală ale Cupei EHF. „U“ Jolidon Cluj este singura reprezentantă a României rămasă în cupele europene feminine, după ce HCM Baia Mare a fost eliminată din Liga Campionilor, HC Zalău din Cupa EHF, iar Corona Braşov din Cupa Cupelor. Echipa clujeană a fost calificată direct în turul trei al Cupei EHF, fază în care a eliminat formaţia elenă AC PAOK. Tot ieri s-a stabilit componenţa celor două grupe principale din Liga Campionilor.
După eliminarea formaţiei HCM Baia Mare, România nu mai are nici o echipă în competiţie. Grupa 1: FC Midtjylland (Danemarca), Vardar Skopje (Macedonia), IK Savehof (Suedia), Thuringer HC (Germania); Grupa 2: Krim Ljubljana (Slovenia), Gyor ETO (Ungaria), Larvik HK (Norvegia), Buducnost Podgorica (Muntenegru).
Meciurile se vor disputa între 1 februarie şi 16 martie, după sistemul „fiecare cu fiecare“, tur-retur. România va fi reprezentată de patru jucătoare: Cristina Neagu, cu Buducnost Podgorica, respectiv Oana Manea, Talida Tolnai şi Patricia Vizitiu, cu Krim Ljubljana. În 2013, trofeul a fost câştigat de Gyor ETO (Ungaria), care a eliminat în semifinale formaţia Oltchim Râmnicu Vâlcea, desfiinţată în această vară din cauza problemelor financiare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS