13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLuptătorii de la Power Gym s-au descurcat bine la Ziua Judecăţii

Luptătorii de la Power Gym s-au descurcat bine la Ziua Judecăţii

Sportivii pregătiţi de Ionuţ Pucă au obţinut 12 medalii la competiţia internaţională „Judgement Day“ (Ziua Judecăţii), desfăşurată la Bucureşti, cu participarea a 600 de sportivi.

Luptătorii de la clubul Power Gym Craiova au participat, weekendul trecut, la o competiţie internaţională de arte marţiale, „Judgement Day“ (Ziua Judecăţii), găzduită de sala Apollo din Bucureşti, cu participarea a 600 de sportivi din mai multe ţări.
„Judgement Day“ este o formulă unică de competiţie ce înglobează diferite categorii de luptă şi de forme ce aparţin disciplinelor kickboxing, karate tradiţional, karate full contact şi muay thay. Acesta este principalul eveniment sportiv al anului, ce se desfăşoară sub egida Federaţiei Naţionale de Freestyle Kickboxing. Pe lângă spectacolul inedit, participanţii la eveniment s-au bucurat de prezenţa maestrului Brian Beck, centură neagră 8 Dan şi fondatorul competiţiei „Judgement Day UK“.
Clubul craiovean a fost reprezentat la competiţie de 12 sportivi la două categorii: kick-light: Doru Laurenţiu Ion, Andrei Vârvoreanu, Leonard Roşu, muay thay: Alexandru Ghiţă, Kian Strinu, Cristian Floricoiu, Alexandru Gruia, Bogdan Băluţă, Florin Bucătaru, Alexandru Udrescu, Teodor Prica, Răzvan Tudora.
Elevii lui Ionuţ Pucă s-au întors acasă, aşa cum obişnuiesc mereu, cu tolba plină de medalii, urcând pe podium de 12 ori (două medalii de aur, cinci de argint şi cinci de bronz.
„La probele de tatami, kick lights şi lights contact ne-au reprezentat trei sportivi, Doru Laurenţiu Ion, de şase ani, cel care a avut şi cele mai spectaculoase meciuri, pierzând în finală şi mulţumindu-se cu locul doi, Leonard Roşu, 85 kg – locul trei şi Andrei Vîrvoreanu, 80 kg – locul trei. Confruntările au fost foarte interesante şi, chiar dacă a existat echipament de protecţie total, multe meciuri s-au terminat înainte de limită, fiind nevoie de intervenţia echipei medicale. Competiţia de muay thai a început seara, cu o asistenţă numeroasă“, a explicat antrenorul de la Power Gym Craiova, Ionuţ Pucă.
La muay-thay, medaliaţii de la Power Gym Craiova au fost: Alexandru Gruia (60 de kilograme juniori) şi Bogdan Băluţă (80 kilograme, juniori) – medaliaţi cu aur,  Cristian Floricoiu (60 kilograme juniori), Alex Ghiţă (50 kilograme juniori), Teodor Prica (80 de kilograme juniori) şi Răzvan Tudora (70 de kilograme seniori) – medaliaţi cu argint, iar pe a treia treaptă a podiumului au urcat Kian Strinu (50 de kilograme juniori), Alexandru Dumitrescu (65 de kilograme juniori) şi Florin Bucătaru (70 de kilograme juniori).

Invitaţie în Thailanda pentru olteni

La competiţia de muay-thay a fost prezentă şi Gabriela Murg, preşedinta European Muay Confederation. „Gabriela Murg face eforturi mari pentru implementarea acestei nobile arte muay thay în România. Ne-a invitat, pe cheltuiala ei, anul viitor, la un stagiu de pregătire în Thailanda. Stagiul se va întinde pe o perioadă de o lună şi va fi premergător Campionatului Mondial, acolo unde vor participa unul sau doi băieţi de la Power Gym“, a completat Ionuţ Pucă. Antrenorul craiovean a participat la un curs de arbitraj şi un seminar susţinute de către Grand Master Dr. Sawang Vithayapitaks.
Pentru că tot se apropie finalul de an, Ionuţ Pucă a făcut un scurt bilanţ. Luptătorii de la clubul craiovean au cucerit în 2013 un număr impresionant de medalii: 32 de aur, 10 de argint şi 8 de bronz şi au prilejul să-şi îmbogăţească vitrina de trofee cu alte medalii, urmând ca luna viitoare să participe la un concurs la Sibiu după regulament K1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS