15.6 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCalificarea nu este jucată

Calificarea nu este jucată

Reprezentativa României a fost învinsă, vineri seară, cu 3-1 (2-1), de selecţionata similară a Greciei, în meciul tur, disputat pe stadionul „Giorgios Karaiskakis“ din Pireu, contând pentru barajul de calificare la CM din Brazilia, din 2014. Pentru România a marcat Stancu (‘19), iar pentru Grecia au înscris Mitroglou (‘14, ‘66) şi Salpingidis (‘20).
Grecia: Karnezis – Torosidis, Papastathopoulos, Siovas, Holebas – Katsouranis (‘86, Samaris), Tziolis, Maniatis (‘77, Karagounis) – Salpingidis, Mitroglou (‘80, Gekas), Samaras. Selecţioner: Fernando Santos.
România: Lobonţ – Măţel, Goian, Gardoş, Raţ – Bourceanu (‘74, Lazăr), Cociş – Torje (‘74, Grozav), Stancu, Tănase (‘87, Maxim) – Marica. Selecţioner: Victor Piţurcă.
Cartonaşe galbene: Siovas, Katsouranis / Bourceanu, Cociş, Goian, Lazăr (2), Raţ.
Cartonaş roşu: Lazăr ‘90+2
Au arbitrat: Pedro Proenca – Bertino Cunha Miranda, Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo (Portugalia).
Observatori: Juan Antonio Fernandez Marin (Spania), Pertti Alaja (Finlanda).
Meciul retur va avea loc mâine, de la ora 21.00, pe „Arena Naţională“ din Bucureşti.

Piţurcă: Am avea nevoie de 2-0

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, a declarat că returul va fi foarte dificil, fiind nevoie de o victorie cu 2-0 pentru a merge la Rio. „Am întâlnit un adversar redutabil. Din păcate, am primit goluri din nou din faze fixe, situaţii simple pentru adversar. Am reuşit să egalăm, nu am reuşit să ţinem de acest scor nici măcar trei minute. Returul va fi foarte dificil, am avea nevoie de 2-0, dacă am putea să marcăm două goluri şi să nu primim nici unul. Din păcate, Bourceanu a acumulat patru cartonaşe galbene, nu va juca, iar Lazăr este, de asemenea, suspendat. Suntem privaţi de aportul a doi jucători importanţi“, a spus Piţurcă, la România TV. „Suporterilor le transmit să fie alături de echipă. Sperăm să remontăm acest dezavantaj, însă nu va fi simplu. În situaţia asta este foarte greu să ne calificăm, dar vom încerca. Echipa Greciei a realizat o partidă excelentă şi a câştigat. Urmează meciul de la Bucureşti, şansele noastre sunt mici în momentul de faţă, însă vom face totul pentru a reuşi calificarea. Toată lumea este dezamăgită, dar asta e situaţia. Mai avem o şansă şi trebuie să ne-o jucăm“, a completat Victor Piţurcă.

„Calificarea nu este jucată“

Atacantul Ciprian Marica a declarat că rezultatul este dureros, dar calificarea nu este jucată „nici pe departe“ şi „tricolorii“ pot întoarce scorul la Bucureşti. „Înfrângere dureroasă, dar totuşi trebuie să fim pozitivi. Calificarea nu este jucată nici pe departe. Avem meciul de la Bucureşti şi trebuie să dăm totul. Cred că şi noi putem marca două goluri la Bucureşti. Am pierdut în primul rând fizic, pentru că ne-au dominat. Brigada de arbitri ne-a întors permanent, ne-a taxat permanent, nu am putut să ne facem jocul aşa cum ne-am dorit. Trebuie să fim mult mai atenţi în defensivă. Nu se poate câştiga un meci dacă primeşti gol aşa uşor“, a spus Marica.

Santos rămâne
în gardă

Selecţionerul Greciei, Fernando Santos, a declarat că elevii săi trebuie să fie atenţi şi organizaţi în partida retur dacă vor la turneul final. „Am intrat puternic în joc, am încercat să speculăm orice şansă de a înscrie şi să blocăm contraatacurile românilor, despre care ştiam că reprezintă punctul lor forte. Am deschis scorul, dar am primit un gol la care nu ne aşteptam, la o fază ciudată. Am avut o reacţie rapidă şi am reuşit golul doi. Şi în repriza a doua am făcut un meci bun, am dat golul trei şi îl puteam marca şi pe al patrulea. Îi felicit pe jucătorii mei, prin evoluţia lor au reuşit să-i elimine pe adversari din joc şi să le limiteze ocaziile de gol. Este un rezultat bun. Am câştigat, dar să nu uităm că mai este un meci şi trebuie să fim bine pregătiţi pentru retur. S-a terminat doar prima repriză a barajului, la Bucureşti trebuie să fim atenţi şi organizaţi. Ne vom ţine cu dinţii şi unghiile pentru a păstra avantajul în favoarea noastră. Nu pot vorbi în procente despre şansele noastre şi ale României, dar bineînţeles că suntem într-o poziţie favorabilă, într-o situaţie mai bună decât românii. Suntem conştienţi că va fi greu în România, în faţa unui stadion plin, dar vom face totul pentru a obţine calificarea. Nu vreau să dărâmăm ce am construit acum“, a declarat Santos.
Şi killer-ul tricolorilor, Kostas Mitroglou, a declarat că Grecia încă nu a realizat nimic: „Am jucat foarte bine, am fost mai buni şi am câştigat, dar vom merge în România ca şi cum s-ar fi terminat 0-0, nu 3-1. Vrem să obţinem un rezultat bun la Bucureşti şi să ne calificăm. Încă n-am realizat nimic, am făcut doar o jumătate de pas spre Brazilia“.

Preliminarii CM 2014

Rezultatele înregistrate în prima manşă a play-off-ului de calificare la CM din 2014: Islanda – Croaţia 0-0, Portugalia – Suedia 1-0, Ucraina – Franţa 2-0, Grecia – România 3-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS