16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFerfelea: Suntem în grafic

Ferfelea: Suntem în grafic

Indisponibil după etapa a 6-a, mai exact după meciul cu UTA, din cauza unei răceli foarte puternice, mijlocaşul formaţiei CS Universitatea Craiova, Viorel Ferfelea, a declarat pentru GdS că este nerăbdător să revină pe teren şi că acest lucru este posibil să se întâmple la derbiul cu FCU. Acesta a mai vorbit şi despre parcursul echipei sale din turul campionatului, despre viitoarele confruntări, punctând că s-a adaptat foarte bine în Bănie.
Alexandru Vîrtosu: Salut, Viorel, ai scăpat de tratament? Ce diagnostic ai primit?
Viorel Ferfelea: Salut! Nu, nu am scăpat, încă sunt sub tratament şi nici nu forţez revenirea la antrenamente acum, chiar dacă sunt aproape refăcut. Probabil că îmi voi relua pregătirea săptămâna viitoare, pentru că nu vreau să recidiveze „boala“, mai ales că acum s-a schimbat şi temperatura, e mult mai frig… Am fost diagnosticat cu pneumonie acută, cu „reacţie“ de meningită, deci a fost ceva serios, nu degeaba am stat două săptămâni în spital. Acum sunt acasă şi mă feresc, pe cât posibil, să nu contractez iarăşi virusul, pentru că organismul este încă slăbit şi ar putea apărea complicaţii.
A.V.: Cât de greu ţi-a fost pe margine sau mai bine zis din faţa televizorului?
V.F.: Foarte greu, nici nu vă imaginaţi. Îmi intrasem în „mână“, totul decurgea bine şi s-a întâmplat să contractez virusul. Evident că nu am ratat nici un meci al echipei transmis la TV şi am urmărit cu interes pe internet ce se întâmpla în jocurile care nu erau transmise, apoi îi sunam pe colegi. Mi-a fost greu, dar acum trebuie să privesc pozitiv lucrurile şi, dacă recuperarea va decurge bine, este posibil să evoluez cu FCU.

„N-ar trebui să fie o surpriză că suntem
pe primul loc“

A.V.: Iată că a trecut şi turul de campionat, cum ai caracteriza parcursul echipei tale? Pentru unii este o surpriză că sunteţi lideri după cum începuseră lucrurile.
V.F.: Eu zic că a fost bun. Nu aş vrea să vorbesc despre începutul de campionat, pentru că eu nu eram la echipă. Am venit cam în aceeaşi perioadă cu Ovidiu Stângă şi eu zic că s-a muncit bine, iar faptul că am obţinut şapte victorii în şapte meciuri dovedesc asta. Rezultatele din ultimul timp spun multe despre ascensiunea noastră. La început cred că echipa era şi timorată, nu era omogenitate, pe când acum este cu totul altceva, mai ales că pe parcurs au apărut şi jucătorii cu experienţă, cum ar fi Izvoranu, Pleşan, Curelea… N-ar trebui să fie o surpriză că suntem pe primul loc. Suntem mai aproape de promovare şi mă bucur foarte mult pentru asta.
A.V.: Acum cunoşti foarte bine adversarii, cu cine crezi că veţi lupta pentru promovare?
V.F.: Cred că Gloria Bistriţa este principala noastră rivală, are jucători cu experienţă şi un lot bun. În play-off cred că vor intra exact primele şase clasate de acum, iar lupta va fi strânsă. Nu va fi uşor, dar eu cred că o să ne menţinem în fruntea clasamentului până la final, altfel nu veneam la Craiova dacă nu credeam în promovare.

„Cu FCU nu este derbi“

A.V.: Nu aveţi parte de pauză, iar în primele două etape din retur vă aşteaptă două meciuri de foc. Cum vezi derbiurile cu Gloria Bistriţa (sâmbătă, ora 11.00 – n.r.) şi cel cu FCU (23 noiembrie, ora 16.00 – n.r.)?
V.F.: Cu Bistriţa va fi un adevărat derbi, este principala noastră contracandidată la promovare şi, ţinând cont de faptul că în tur am obţinut doar un egal acasă şi că punctele din meciurile directe vor conta foarte mult în play-off, trebuie să obţinem maximum, chiar dacă jucăm în deplasare. Acelaşi lucru l-aş spune şi despre jocul cu FC Universitatea, cu menţiunea că pe acesta nu-l consider un derbi, ci un meci normal de campionat. Este doar o partidă cu o încărcătură morală pentru locuitorii Craiovei, e vorba despre ambiţiile locale, nimic mai mult, pentru că, dacă ne uităm în clasament, e diferenţă destul de mare între noi şi cealaltă echipă din oraş. Nu o spun cu răutate, nu am nimic de împărţit cu nimeni, sunt doar realist. Pentru noi oricum toate meciurile sunt grele, adversarele se motivează şi se mobilizează mult mai bine, dar valoarea şi experinţa jucătorilor din lotul nostru au făcut ca acum, la sfârşitul turului, să fim pe primul loc şi cu siguranţă că vor face diferenţa şi de acum înainte.
A.V.: Le-ai intrat foarte repede pe sub piele suporterilor. Cum ai reuşit?
V.F.: Am observat că m-au adoptat foarte repede suporterii şi mă bucur că mă privesc ca pe unul dintre principalii pioni ai echipei, dar încă nu am realizat nimic. Am jucat două meciuri şi am marcat două goluri, apoi am devenit indisponibil, dar probabil că ei au văzut potenţialul meu şi mi-au acordat imediat încrederea, iar pentru asta le mulţumesc. Sper să marchez cât mai des şi să-i fac fericiţi.
A.V.: Cum te-ai acomodat cu oraşul, îţi place Craiova?
V.F.: Îmi place chiar foarte mult, pentru că este un oraş liniştit. Este mai mic decât Bucureştiul, nu sunt tentaţii atât de mari ca în Capitală, distanţele sunt mai scurte şi ajungi mai repede acolo unde îţi propui. Are destule locuri interesante de vizitat, iar oamenii sunt calzi, ceea ce m-a ajutat să mă adaptez repede. Sper să fac o treabă bună şi să ajut la promovarea echipei pe prima scenă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS