12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024

CSU merge ceas

\n

CS Universitatea Craiova a ajuns la şapte victorii consecutive din şapte meciuri sub comanda lui Ovidiu Stângă. Alb-albaştrii au câştigat cu 1-0 partida susţinută sâmbătă, la Piteşti, în compania echipei CS Mioveni, contând pentru etapa a 11-a din Liga a II-a, seria 2. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Costin Curelea, cu o lovitură de cap (‘7). De menţionat că în minutul 78, Ganea a fost faultat în careu de Pasăre, iar „centralul“ Ionuţ Coza a indicat punctul cu var, însă Dragoş Dragalina a ratat penaltiul.
CS Mioveni: Ciucă – Cotigă, Pasăre, Olteanu, Stan – Popa (‘84, O. Stan), Răuţă, Năstăsie, Mazilu – Tănasă (‘46, Gălan), Ayza. Antrenor: Ion Moldovan.
CS Universitatea: Brac – Cârjă, Pătraşcu, Izvoranu, Velcovici – Dragalina, Ad. Ionescu, Precup (‘74, Bardu) – Gorovei (‘82, Dragu), Curelea (‘71, Opriţa), Ganea. Antrenor: Ovidiu Stângă.
Au arbitrat: Ionuţ Coza – Adrian Radu Ghinguleac, Bogdan Velicu.

Stângă: Victorie meritată

La conferinţa de presă de la finalul partidei, antrenorul grupării din Bănie, Ovidiu Stângă, s-a declarat mulţumit de joc şi de rezultat. „Din punctul meu de vedere, a fost o victorie meritată, chiar dacă echipa din Mioveni a pus pe alocuri presiune pe noi. Cred că puteam să marcăm mai multe goluri, dar la fotbal aşa este frumos, când meciul e mai echilibrat, pentru că, marcând mai mult, partida ar fi devenit mai relaxată. Este dureros faptul că de la meci la meci pierdem jucători din cauza accidentărilor“, a spus tehnicianul craiovean, punctând că el a fost cel care l-a desemnat pe Dragalina să execute penaltiul: „Eu l-am nominalizat pe Dragalina să execute penaltiul, este a treia alegere greşită a mea“.
Ovidiu Stângă a făcut şi o scurtă analiză a turului de campionat, punctând totodată că îi apreciază pe finanţatorii echipei sale pentru punctualitatea cu care se achită de obligaţiile financiare către jucători: „Este pozitiv faptul că sunt foarte multe echipe implicate în bătălia pentru play-off, de la locul opt în sus. Este o serie echilibrată, sunt surprize etapă de etapă, ceea ce este frumos. Obiectivul nostru rămâne promovarea“, a spus Stângă. „Rar mi-a fost dat să văd atâta punctualitate şi corectitudine vizavi de salarizare, iar în România niciodată. Suntem, din punctul meu de vedere, supermulţumiţi. Şi îmi doresc nu doar aici să se întâmple lucrul acesta, ci la toate echipele, pentru că fotbalul este o activitate ca toate celelalte, iar pentru antrenori este foarte greu să lucreze cu jucători neplătiţi de patru-cinci luni“, a completat Ovidiu Stângă.

Badea: Trei puncte importante, un joc bun

La rândul său, managerul general al CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, şi-ar fi dorit o victorie mai concludentă. „Trei puncte importante, un joc bun. Păcat că nu am câştigat la o diferenţă mai mare pentru că diferenţa de valoare este alta decât cea din teren. Suntem pe un drum ascendent. Să sperăm că vom reuşi şi în următoarele etape să avem exprimări bune şi să ne apropiem de cele trei puncte puse în joc. Adversarul mi s-a părut modest. Obiectivul este să ne clasificăm în primele şase pentru început, apoi promovarea dacă se va putea“, a spus Pavel Badea.
Conducătorii formaţiei CS Universitatea Craiova au decis să pună capăt colaborării cu mijlocaşul Ramses Gado, orădeanul de 31 de ani despărţindu-se de gruparea olteană cu o strângere de mână. În schimb, oficialii craioveni şi-au arătat interesul pentru jucătorii Ionuţ Andrei Peteleu, de la Săgeata Năvodari, un fundaş dreapta de 21 de ani, 1.84 metri, cotat la 500.000 de euro, şi Bogdan Vătăjelu, de la Metalul Reşiţa, un fundaş stânga de 20 de ani, 1,71 metri, născut la Ostroveni (Vâlcea), evaluat de transfermarkt.co.uk la 325.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS