5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞahiştii craioveni au promovat în Superligă

Şahiştii craioveni au promovat în Superligă

La Olăneşti s-a desfăşurat, recent, Campionatul Naţional de şah seniori, echipe, Divizia A, iar echipa Şah Club Oltenia Craiova a obţinut promovarea în Superliga Naţională, după ce s-a clasat pe locul doi. Din echipă au făcut parte Adrian Muşat, Adrian Ţugui, Mihai Ionescu, Adrian Prodileanu, Iulian Micu, Iulian Bârzanu, Daniel Kostici şi George Jiroveanu, iar ca juniori – Şerban Bărbuleanu şi David Gavrilescu (foto). „Este un rezultat de excepţie, o încununare a eforturilor noastre de a dezvolta şahul. Clubul a fost înfiinţat în 2008 şi a reuşit în cinci ani de activitate să dezvolte o bogată activitate şahistă (organizarea de turnee de juniori şi seniori, participarea în competiţiile naţionale de şah individual şi pe echipe), având în componenţă unii dintre cei mai reprezentativi jucători de şah din Oltenia (doi maeştri internaţionali şi şase maeştri naţionali). Totodată, în cadrul clubului se desfăşoară cursuri de iniţiere pentru tinerii şahişti, precum şi programe de pregătire pentru jucătorii avansaţi. Pe lângă performanţa echipei de seniori, un rol foarte important îl joacă creşterea juniorilor“, a spus George Jiroveanu, unul dintre componenţii echipei Şah Club Oltenia Craiova.
Din sezonul viitor, echipa craioveană va participa în Superligă alături de alte nouă echipe, majoritatea având în componenţă jucători de clasă internaţională (situaţi între primii 100 de jucători mondiali în clasamentul ELO)“. „Ne va reveni o sarcină extrem de dificilă în confruntările ce vor avea loc anul viitor în tentativa de a reuşi menţinerea în elita şahului naţional“, a completat Jiroveanu.
În cadrul clubului se desfăşoară cursuri de iniţiere pentru tinerii şahişti, precum şi programe de pregătire pentru jucătorii avansaţi. Pe lângă performanţa echipei de seniori, un rol foarte important îl joacă creşterea juniorilor. Liderul generaţiei sale de juniori, David Gavrilescu, a continuat seria rezultatelor excelente din ultimii ani (multiplu campion naţional de juniori şi fost vicecampion european de juniori), obţinând în luna septembrie a acestui an medalia de bronz la Campionatele Europene de Şah de la Budva, Serbia, la juniori 10 ani (singura medalie a României la această competiţie). De remarcat este şi faptul că la aceeaşi categorie de vârstă, pe lânga David Gavrilescu, campion en-titre, Şah Club Oltenia Craiova mai are doi reprezentanţi în lotul naţional, pe Cristian Stoian şi David Filipescu-Stancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS