10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFCU, faultată de Comisia de Disciplină

FCU, faultată de Comisia de Disciplină

Evenimentele petrecute la partida FC Universitatea Craiova – Petrolul Ploieşti, scor 0-1, din Cupa României, de la Severin, nu au trecut neobservate de Comisia de Disciplină. Membrii FRF au decis în şedinţa de ieri ca, în urma incidentelor produse de fanii craioveni contra suporterilor Petrolului, echipa olteană să aibă interdicţie să organizeze următoarele două meciuri de pe teren propriu la Severin. Pentru a putea evolua în meciurile cu CSM Vâlcea şi Gloria Bistriţa, oficialii FCU trebuie să găsească un stadion care să ofere condiţii de Liga a II-a la o distanţă de minimum 100 km de „Municipalul“ din Severin.
Pe lângă suspendarea stadionului, FC Universitatea Craiova a primit, în contul evenimentelor din meciul din Cupă şi al torţelor şi fumigenelor aprinse în jocurile cu Minerul Motru şi CS Universitatea Craiova din campionat, şi o amendă de 90.000 de lei, termenul de plată fiind de două săptămâni, în caz contrar nu va mai fi programată în campionat.
„Este un abuz ceea ce se întâmplă. Ce evenimente s-au petrecut la meciul cu Petrolul de suntem noi răspunzători? Suporterii s-au bătut pe stradă, nu noi nu am organizat deplasarea suporterilor. Am fost amendaţi deja de jandarmeria din Severin cu 30.000 de lei, acum ne-a mai dat şi FRF-ul amendă de 37.500 de lei pentru acelaşi lucru. Cum poate fi pedepsită o faptă de două ori? Ne-au dat 30.000 de lei amendă pentru fumigenele şi torţele aprinse de suporteri la meciul de la Motru şi 22.500 tot pentru asta, de la jocul cu CSU. Noi nu am organizat deplasarea galeriei, de ce suntem răspunzători de faptele lor? Ăstea sunt doar motive ca să ne bage pumnul în gură, să se răzbune pe patron şi să ne îndepărteze pe noi de suporteri. În privinţa suspendării terenului, ce să mai zic? Ce motive au avut? O să facem cerere să jucăm la Craiova, pe «Ion Oblemenco». Vom face recurs, dar suntem sceptici că mai putem schimba ceva“, a declarat preşedintele FC Universitatea Craiova, Marcel Iancu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS