10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLoredana Dinu a semnat cu CSM Oradea

Loredana Dinu a semnat cu CSM Oradea

Spadasina craioveană, campioană mondială şi europeană, va concura în viitor pentru clubul CSM Oradea. Deocamdată, Loredana, care până la sfârşitul anului trecut a fost legitimată la CS Universitatea Craiova, a luat o pauză pentru a deveni mămică, timp în care se ocupă şi de afaceri.

Spadasina craioveană Loredana Dinu (fostă Iordăchioiu) a fost legitimată de curând la clubul CSM Oradea, semnând deja contractul cu clubul bihorean.
Dublă campioană mondială, triplă campioană europeană şi multiplă campioană naţională, Loredana, de 29 de ani, a decis după Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 să ia o pauză din activitatea sportivă, pentru a deveni mamă.
La finalul anului trecut, contractul spadasinei cu CS Universitatea Craiova s-a încheiat. Clubul CSM Oradea a contactat-o şi a convins-o să se alăture echipei medaliată, în premieră, cu medalie de bronz. Loredana a acceptat propunea, dar cu o condiţie: întâi va face un copil, apoi va reveni pe planşă pentru a ataca participarea la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. „Oamenii de la CSM Oradea ştiu ce vor. Mi-au câştigat încrederea, mi-au prezentat ce vor să facă şi ne-am înţeles. Proiectul este pe o perioadă mai lungă de timp, luptăm pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Dar nu voi reveni în activitatea sportivă până nu devin mamă“.
Până va reveni în viaţa sportivă, Loredana Dinu, stabilită în Bucureşti cu soţul său, se ocupă de afaceri şi face mişcare în timpul liber.
A inventat o aplicaţie pentru smartphone-uri denumită Wallet Buzz, care te ajută să economiseşti bani.
„Numele Wallet Buzz derivă din imaginea portofelului care te tot bâzâie pentru a te atenţiona. Am mers pe ideea că fiecare dintre noi pleacă din casă cu telefonul, portofelul şi cheile. Dacă ţi-ai descărcat Wallet Buzz pe Android sau IOS, înseamnă că vei fi conectat la o paletă largă de promoţii pe care comercianţii incluşi în aplicaţie le oferă. Există şase categorii (restaurante/baruri, health&beauty, fashion, electronics&retail, auto, financial&business). Am ajuns să avem 10.000 de utilizatori“, a spus Loredana. Recent, această aplicaţie a fost premiată la gala „ZF Mobilio“.

„Ne-am luptat să nu plece la Steaua, acum nu am avut ce face“

Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, a spus ieri pentru GdS că Loredana Dinu era o sportivă exponenţială a clubului, dar că a fost în imposibilitatea de a-i mai acoperi cerinţele financiare. „Loredana a fost o sportivă emblematică pentru clubul nostru. Am făcut eforturi să fie plătită cât mai bine, adică 1.200 de lei din partea clubului şi alţi 5.000 de lei din partea unui sponsor, numai că acest sponsor nu a mai putut să ne susţină şi am fost în imposibilitatea de a-i acoperi cerinţele. Ne-am luptat în trecut să nu ne-o ia Steaua, dar acum nu am mai avut ce face… La sfârşitul anului trecut a încheiat colaborarea cu noi. Îi urez multă baftă în tot ce şi-a propus. Noi rămânem să luptăm pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2016 cu ceilalţi reprezentanţi ai secţiei de scrimă, dar şi cu sportivi de la atletism, lupte şi judo“, a spus Badea.

Face tae-bo

Până la revenirea în competiţii, Loredana îşi va depune dosarul pentru rentă viageră. „Am dreptul să o întrerup o dată, când mă voi reapuca de sport“, a spus spadasina. Aceasta nu stă departe de mişcare, făcând jogging şi tae-bo. De câte ori poate, participă, ca spectator, la competiţiile naţionale de scrimă şi la antrenamentele colegelor de la lotul naţional.

Palmaresul Loredanei Dinu

Cele mai importante performanţe alei Loredanei Dinu sunt: aur cu echipa la Campionatul Mondial (Paris 2010), aur cu echipa la Campionatul Mondial (Catania 2012), aur cu echipa la Campionatul European (Izmir 2006), aur cu echipa la Campionatul European (Kiev 2008), aur cu echipa la Campionatul European (Sheffield 2011), argint cu echipa la Campionatul European (Legnano 2012), locul şase cu echipa României la Jocurile OIimpice de la Londra (2012), multiplă campioană naţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS