28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSpectacol garantat pe „Bernabeu“

Spectacol garantat pe „Bernabeu“

Real Madrid şi Manchester United se înfruntă astăzi, pe „Bernabeu“, în optimile Ligii Campionilor, victoria fiind dorită cu ardoare de ambele combatante

Sorţii au făcut ca o posibilă finală a Ligii Campionilor să se dispute în faza optimilor, Real Madrid – Manchester United fiind confruntarea care a dat de trei ori câştigătoarea celui mai râvnit trofeu european. Meciul tur va avea loc astăzi, pe „Santiago Bernabeu“, de la ora 21.45, fiind transmis în direct de Digi Sport 1.
Primele două confruntări memorabile au fost în 1956/1957, în semifinalele competiţiei, Real Madrid s-a impus la general cu 5-3 (3-1 şi 2-2), apoi a jucat finala, pe care a câştigat-o în faţa Fiorentinei cu 2-0. A fost al doilea titlu consecutiv al madrilenilor, dintr-o serie de cinci, în Cupa Campionilor. În sezonul 1967/1968, Manchester United s-a revanşat, câştigând în semifinale cu 4-3 la general (1-0 şi 3-3), „diavolii roşii“ adjudecându-şi trofeul după ce au învins, apoi, Benfica, în finala competiţiei, cu 4-1. Acesta a fost primul său titlu pentru englezi în Cupa Campionilor. A treia confruntare dintre cei doi „granzi“ a avut loc la mai bine de trei decenii distanţă, în 1999/2000, când Realul s-a impus în sferturi cu 3-2 la general (0-0 şi 3-2). În semifinale, madrilenii au eliminat-o pe Bayern (3-2), ajungând în finală, cu Valencia, în faţa căreia a câştigat lejer, cu 3-0.
Singura ciocnire între cele două forţe europene în urma căreia nu s-a „ales“ campioana a fost în sezonul 2002/2003. Atunci, spaniolii au ajuns în penultimul act, după victoria cu 3-1 de pe „Santiago Bernabeu“ şi înfrângerea cu 4-3 de pe „Old Trafford“ (6-5 la general). Madrilenii au pierdut, însă, în semifinală, în faţa lui Juventus, care a cedat apoi finala în faţa compatrioţilor de la AC Milan, la penaltiuri (2-3).

„Galacticii“
nu concep eşecul

Antrenorul Realului, Jose Mourinho, nu se teme de dubla cu Manchester United, chiar dacă echipa sa nu traversează o formă prea bună. „Acesta este meciul pe care toată lumea vrea să-l vadă. Real Madrid împotriva lui Manchester United. Sir Alex împotriva prietenului său Mourinho. Din păcate, nu este în finală. Știm că putem să-i învingem. Știm și că ei ne pot bate, dar suntem pregătiți. Întreaga planetă aşteaptă un singur meci, cel de miercuri seară, aşa că vreau să oferim întregii lumi ceea ce aşteaptă. Câţiva dintre jucătorii mei au venit de la meciurile echipelor naţionale un pic obosiţi, dar când se apropie un meci aşa de important, toată lumea vrea să fie pe gazon, nimeni nu mai e obosit“, a declarat Mourinho, pentru The Sun.
Vedeta „galacticilor“, Cristiano Ronaldo, a devenit nostalgic când a fost întrebat de Manchester United. „Am ajuns la United când aveam doar 18 ani şi nu puteam găsi un loc mai bun. Alex Ferguson m-a ajutat să cresc din punct de vedere fotbalistic, am învăţat multe lucruri. A fost ca un tată pentru mine. Un asemenea meci este scena perfectă pentru jucători de a ieși în evidență“, a spus Ronaldo, care a câștigat opt trofee în perioada în care a jucat în Anglia.

Britanicii,
tari pe poziţie

Optimişti sunt şi britanicii, managerul Alex Ferguson arătându-se nerăbdător înaintea confruntării cu campioana Spaniei. „Am discutat cu Jose Mourinho înaintea meciului, este într-o formă bună. Amândoi aşteptăm cu nerăbdare meciul de miercuri. Va fi extraordinar“, a spus Sir Alex.
Căpitanul lui Manchester United, fundaşul Rio Ferdinand, speră să-l anihileze pe Cristiano Ronaldo, pe care îl consideră un atacant complet. „Evident, va fi o noapte emoționantă pentru Ronaldo și sper ca aceste sentimente să-l copleșească. Ne vom folosi de toate armele noastre, de curaj, ambiție, valoare, de abilitatea de a evolua în partide cu miză pentru a obține calificarea“, a spus Ferdinand, în Daily Star. „Putem să-l blocăm pe Ronaldo, dar ei au și alți jucători care pot face diferența, așa că trebuie să fim foarte atenți și să muncim din greu“, a spus Ferdinand. Partida Real – Manchester United va fi arbitrată de germanul Felix Brych.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS