19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJuniorii lui Ionuţ Cimpoieru, triumfători la Braşov

Juniorii lui Ionuţ Cimpoieru, triumfători la Braşov

Grupa de copii născuţi în 2003 a Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“ a câştigat Turneul „Gheorghe Ola“, confirmând ascensiunea din ultimul timp

Nu puţine au fost cazurile când am găsit modele în copii pentru că pasiunea lor pentru activităţile pe care le întreprind, mai ales cele sportive, atinge cote foarte mari. Prin ambiţia născută de concurenţă, ei luptă cu ardoare să fie cei mai buni, iar atunci când îşi îndeplinesc obiectivul nu sunt singurii fericiţi, bucuria umplând şi inimile părinţilor şi antrenorilor. Perdanţilor succesul le dă posibilitatea să reflecteze asupra greşelilor comise şi să amplifice dorinţa de revanşă, de aceea ei trebuie urmăriţi cu atenţie de cei mari, care, chiar dacă o recunosc sau nu, au ce învăţa de la micuţii lor.
O pagină frumoasă din fotbalul juvenil a scris-o recent grupa de copii născuţi în 2003 a Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, elevii lui Ionuţ Cimpoieru adjudecându-şi trofeul Turneului „Gheorghe Ola“, o competiţie majoră din calendarul FRF, în care nu triumfă oricine. Şcolarii de la „Hanul Doctorului“ au câştigat grupa B a fazei finale, disputată la Târlungeni – Braşov, înregistrând două victorii clare, 5-0 cu Kinder Târgu Mureş şi 6-1 cu Academia „Gheorghe Hagi“, şi o înfrângere, 0-3 cu Pandurii Târgu Jiu. „În meciul cu Pandurii, fiind calificaţi deja în finală, am rulat întreg lotul de jucători şi nu i-am forţat pentru că ştiam că ne aşteaptă un meci greu“, a explicat antrenorul Ionuţ Cimpoieru. În ultimul act, emoţii au fost doar înainte de primul fluier, în timpul partidei cu Sportul Studenţesc fiind clară superioritatea craiovenilor, care s-au impus într-o manieră categorică, scor 3-0, graţie reuşitelor lui Andrei Dinu, Andrei David şi Robert Ilie.

„Sunt mândru de ei”

Antrenorul grupei de copii născuţi în 2003, Ionuţ Cimpoieru, este mulţumit de realizările elevilor săi de până acum şi speră ca anul 2013 să fie la fel de prolific. „Sunt mulţumit de rezultatele obţinute, dar şi de evoluţie, chiar dacă unii s-au relaxat mai mult decât trebuia la meciul cu Pandurii. Sunt mulţumit şi de faptul că este al doilea an când câştigă turneul destinat acestei categorii, demonstrând că au valoare şi mentalitate de învingători. Eu, unul, sunt mândru de ei. Vacanţă vom lua abia săptămâna viitoare, pentru că duminică suntem invitaţi la Sala Sporturilor din Vâlcea la un turneu de caritate, unde vor juca şi foşti fotbalişti, cum ar fi Silvian Cristescu, Marius Iordache, Robert Vancea, Răzvan Raţ, Măldărăşanu etc. Apoi, reunirea echipei va avea loc pe 20 ianuarie şi ne aşteaptă o perioadă grea de muncă, pentru că vrem să obţinem în 2013 rezultate la fel de bune ca şi până acum“, a declarat, pentru GdS, Ionuţ Cimpoieru, care la turneul de la Târlungeni a avut la dispoziţie următorul lot: Alex Matei – Adrian Vlad, Alex Mituleţu, Andrei Dinu, Andrei David (căpitanul echipei), Robert Ilie, Alex Grigorie, Andrei Grigorie, Arman Khodadadi, Robert Geru, Alex Cristea şi Andrei Bădescu.

Gică Popescu: Îmi doresc să continue acest drum

De isprava grupei 2003 a aflat şi patronul şcolii de la „Hanul Doctorului“, Gică Popescu, fostul căpitan al Barcelonei felicitându-i atât pe micuţii fotbalişti, cât şi pe îndrumătorii acestora. „Mă bucur nespus de mult când aud de succesele copiilor. Cunosc grupa de juniori născuţi în 2003 şi nu pot să nu observ progresul făcut şi vreau să îi felicit pentru asta. Îmi doresc să continue acest drum spre performanţă, pentru că va fi bine în primul rând pentru ei. Sunt mulţi copii buni, talentaţi, dar trebuie să avem grijă de ei şi mă refer la antrenori când spus asta. Am fost informat permanent de rezultatele obţinute şi ştiu că suntem pe primul loc la aproape toate categoriile de vârstă, dar eu nu am prea multe merite în această privinţă, ci Paul Răducan (managerul general – n.r.). A ştiut să gestioneze foarte bine şcoala şi iată că rezultatele se văd. E meritul lui şi al antrenorilor de acolo, eu m-am ocupat mai mult să asigur partea financiară, un capitol foarte dificil în zilele astea de criză. Dacă lor le doresc multă putere de muncă, obiectivul meu va fi să găsesc resursele necesare continuării activităţii la acest nivel. Ţinând cont că se apropie şi Moş Crăciun, îmi voi face timp zilele următoare să vin la Craiova să-i felicit personal pe toţii copii şi să le ofer câte o ciocolată“, a afirmat Gică Popescu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS