14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinul a încheiat anul cu o victorie

Severinul a încheiat anul cu o victorie

Formaţia CS Turnu Severin a învins, luni seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), pe FC Braşov, într-un meci contând pentru etapa a 19-a a Ligii I, ultima din acest an, conform deciziei luate ieri-dimineaţă de Comitetul Executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal.
Trupa lui Nicolo Napoli a intrat hotărâtă să câştige şi acest lucru s-a văzut încă din primele minute ale disputei cu ardelenii, Moutinho (‘7) şi Dragalina (‘9) fiind la un pas de gol. Reuşita mult aşteptată a venit însă în minutul 16, când Olah a centrat din corner la prima bară, iar Alex Dandea, cu o detentă foarte bună, a „înţepat“ mingea cu capul, imparabil pentru Mutu (1-0). Avantajul alb-albaştrilor nu a durat însă prea mult, Iulian Tameş restabilind egalitatea în minutul 21, când a pus latul din 7 metri la o centrare a lui Georgian Păun (1-1).
La reluare, severinenii au luat cu asalt poarta braşoveană, a cărei defensivă a scăpat cu faţa curată la ocaziile lui Alex Neacşa (‘55), Joel Thomas (‘62), Dragoş Dragalina (‘83). Inevitabilul s-a produs în minutul 86, când francezul Thomas a dejucat pasul la ofsaid al braşovenilor şi l-a învins pe Mutu cu un lob din interiorul careului, declanşând fiesta atât pe teren, cât şi în tribune (2-1).
CS Turnu Severin: Marinescu – Mitic, Durimel, Dandea, Buleică – Neacşa (‘76, Arnăutu), Dragalina, Olah, Zaharia (‘90+2, Pătraşcu) – Moutinho – Thomas. Antrenor: Nicolo Napoli.
FC Braşov: Mutu – Velayos, Machado, Cr. Munteanu, David – Madeira, Tameş – Păun, Buga, I. Popa – Batin (‘84, Brata). Antrenor: Adrian Szabo.

Napoli: Avem şanse
să rămânem în Liga I

Antrenorul formaţiei CS Turnu Severin, Nicolo Napoli, a fost foarte bucuros de victoria obţinută cu FC Braşov, a doua din acest sezon al Ligii I, şi a afirmat că formaţia sa se poate salva de la retrogradare dacă autorităţile locale îşi vor întoarce faţa către echipă. „Sunt supărat pentru ocaziile ratate, dar băieţii au făcut un meci bun şi au meritat victoria. Sunt fericit pentru cele trei puncte. Mereu e aşa, construim bine, avem ocazii, dar nu reuşim să înscriem. Joel a reuşit un gol foarte dificil, nu mai contează ratarea, important e că a înscris şi ne-a adus victoria. Am recuperat o poziţie, nu mai suntem pe ultimul loc, suntem pe penultimul şi ne-am apropiat de celelalte echipe cu probleme. Am acumulat trei puncte foarte importante, dar este nevoie de continuitate în rezultate. Sunt fericit pentru cum s-au comportat, deşi nu au primit banii. Avem şanse să rămânem în Liga 1, dar e greu dacă societatea (autorităţile locale – n.r.) nu e alături de echipă. Nu îmi pare rău că am venit la echipă, în ciuda situaţiei. Săptămâna viitoare vorbim cu oamenii din primărie şi vedem ce se întâmplă. E posibil să şi plec, pentru că înţelegerea mea expiră în ianuarie. Nu se poate continua aşa, fără bani nu poţi face fotbal“, a spus Nicolo Napoli la conferinţa de presă.
Autorul primului gol, Alexandru Dandea, a fost foarte bucuros de reuşita sa şi de cele trei puncte contabilizate. „Mă bucur mult că am marcat şi că mi-am ajutat echipa să câştige acest meci. Am întâlnit un adversar bun, care ne-a pus ceva probleme, dar am demonstrat că suntem o echipă unită şi puternică. Cele trei puncte câştigate sunt foarte importante în economia campionatului. Rămâne de văzut ce va fi în viitor“, a spus Alex Dandea, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS