15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Puteam mai mult!“

„Puteam mai mult!“

Antrenorul craiovenilor, Ionel Luţă, de la CS Apa Craiova, a admis că echipa sa a crescut, ca joc,
de la meci la meci, dar a recunoscut că se puteau obţine mult mai multe puncte

Echipa craioveană CS Apa a început cu stângul experienţa în Liga a III-a, dar pe parcurs şi-a revenit, cel puţin ca joc, evoluţiile sub comanda cuplului de antrenori Ionel Luţă – Florin Dumitru fiind într-un continuu şi vizibil progres. Gruparea care evoluează pe „Extensiv“ a încheiat turul campionatului pe poziţia a 11-a, având o „avere“ de opt puncte, linia de clasament fiind următoarea: 2 victorii, 2 egaluri, 7 înfrângeri, golaveraj 4-14.
„Au avut loc nişte schimbări la echipă, după primele etape. Unii jucători au plecat, au venit alţii tineri şi a fost mai greu la început, pentru că lipsea experienţa competiţională la lot, dar pe parcurs am început să creştem. Din şapte meciuri, de când am preluat eu echipa, am obţinut două victorii (2-0 cu Muncitorul Reşiţa şi 1-0 cu Flacăra Făget – n.r.) şi două egaluri (0-0 cu CS Vladimirescu şi 0-0 cu CSM Lugoj – n.r.), şi n-am pierdut nici un meci uşor. În toate cele trei partide în care am fost înfrânţi am jucat bine, am pus probleme, dar aşa cum am spus-o mai devreme, majoritatea jucătorilor nu au experienţă, dovadă că multe puncte le-am pierdut pe final de joc. Bilanţul este bun, ţinând cont de situaţia care a fost la echipă, dar trebuie să recunosc că am un mare regret. Nu-mi vine nici acum să cred cum am pierdut ultimul meci de acasă, cu Jiul Rovinari. Am controlat toată partida, am ratat numeroase ocazii de poartă, iar ei ne-au dat două goluri norocoase, pe contraatac. Cu cele trei puncte era altceva, aveam şi noi o vacanţă mai liniştită. A fost binişor, dar recunosc că îmi e puţin ciudă, pentru că puteam mai mult“, a spus Ionel Luţă, pentru GdS.

„Vor fi schimbări
în lot“

După scurta trecere în revistă a ceea ce a fost, tehnicianul grupării oltene a vorbit şi despre viitor, dezvăluind că programul precompetiţional din această iarnă a fost „creionat“. „Am stabilit în mare parte programul de iarnă, dar mai sunt destule lucruri pe care le vom pune la punct pe parcurs. Reunirea echipei am programat-o pe 15 ianuarie, iar pe 24 vom efectua vizita medicală. Încercăm să perfectăm şi un cantonament montan, dar asta undeva după trei-patru săptămâni de antrenament pe plan local. Stagiul de pregătire va fi undeva la începutul lunii februarie, alte detalii urmând să le stabilim pe parcurs. Vom lua şi patru-cinci jocuri amicale, dar asta numai după ce vom stabili lotul de jucători cu care vom aborda returul campionatului“, a afirmat Ionel Luţă.
Antrenorul formaţiei CS Apa Craiova a admis că echipa va fi întărită în perioada următoare, obiectivul pentru retur fiind o clasare cât mai bună la final. „Cu siguranţă că vor fi câteva schimbări în lot, aşa se întâmplă în viaţa fiecărei echipe. În primul rând, trebuie să vedem pe cine ne vom baza în continuare din actualul lot. Poate că sunt jucători care nu vor să continue cu noi, au oferte bune din altă parte şi vor să plece, iar o situaţie clară în acest sens o vom avea marţi, când ne vom întâlni cu toţii şi vom discuta. Nici noi nu vrem să-i încurcăm pe ei şi nici invers nu trebuie să se întâmple. La capitolul veniri, eu mi-aş dori să aduc fotbalişti tot de la noi din Craiova sau din zonă. Sper să reuşim să cooptăm jucători tineri, dar cu experienţă şi peste ce avem ca valoare, în felul acesta creându-se o concurenţă mare pe posturi din care am avea numai de câştigat. Dacă nu vom reuşi să aducem jucătorii pe care ni i-am propus nu este nici o problemă, lucrăm cu ce avem, pentru că sunt copii buni, pe care te poţi baza şi care pot creşte în valoare. Cert este că atât eu, cât şi conducerea ne dorim să creăm un lot competitiv, să abordăm returul cu multă seriozitate şi să obţinem o clasare cât mai bună la final“, a conchis Ionel Luţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS