30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRoxana Ene şi Loredana Dinu, cele mai bune sportive din Dolj

Roxana Ene şi Loredana Dinu, cele mai bune sportive din Dolj

Sportivii doljeni care au trudit luni de zile ca să obţină rezultate de top vor fi premiaţi astăzi, în cadrul Galei Sportului. Dacă doriţi să vedeţi campionii judeţului, veniţi la Sala Polivalentă, de la ora 17.00, intrarea fiind liberă.

După ce mai bine de 11 luni au concurat în săli, pe stadioane sau chiar pe stradă (cum este cazul practicanţilor de maraton şi marş), cei mai valoroşi dintre sportivii doljeni se vor reuni astăzi, într-o Gală a Sportului, care va avea loc la Sala Polivalentă din Craiova, de la ora 17.00, iar accesul publicului este liber.
Performerii pe anul 2012 vor fi premiaţi cu bani şi produse, un lucru benefic după ce ANST a tăiat în această vară premierele pentru rezultatele obţinute la campionatele naţionale. Pentru truda lor, campionii şi medaliaţii primeau o indemnizaţie sau o bursă mică.
Gala, organizată în parteneriat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, CSS Craiova şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, va fi constituită pe mai multe secţiuni.
ISJ Dolj a întocmit patru clasamente în care a inclus sportivii-elevi şi antrenorii lor, la sporturi individuale (zece sportivi şi zece antrenori) şi jocuri sportive (zece sportivi şi zece antrenori).
Pentru a cuprinde şi seniorii, dar şi sportivii de la cluburile private, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj s-a alăturat anul acesta ISJ şi va oferi 20 de distincţii, pentru sportivi şi antrenori.

Mai aşteaptă sponsori la gală

Premiile totale în bani vor fi de 80.000 de lei (40.000 de la Primăria Craiova, 40.000 de la Consiliul Judeţean), la care se alătură un cantonament montan de 100.000 de lei pentru sportivii de la LPS „Petrache Trişcu“, oferit de Consiliul Judeţean. Acestora li se adaugă premii în obiecte, din partea sponsorilor, iar organizatorii speră că în timpul galei se vor găsi oameni cu dare de mână care vor suplimenta premiile.
Aşa cum au declarat într-o conferinţă de presă zilele trecute „nu va pleca nimeni acasă cu mai puţin de 1.000 de lei, iar cel mai mare premiu se apropie de 10.000 de lei.
Revenind la clasamentele ISJ, la sporturile individuale, prima clasată este atleta Roxana Ene (LPS „Petrache Trişcu“) care a acumulat 75 de puncte, conform tabelei de punctaj.
Roxana, care este specializată în probele de sprint, a realizat în 2012 următoarele performanţe: campioană balcanică la juniori 1, participare la Campionatul Mondial pentru juniori 1, multiplă campioană naţională ( juniori II  – 400 m, 800 m; juniori 1 – ştafeta 4×400 m), locul doi la Campionatul Naţional Şcolar (400 m), Campionatul Naţional în sală la juniori 2 (60 m) şi Campionatul Naţional juniori 1 (400 m), locul 3 la CN juniori 2 (200 m), ştafetă CN juniori 2.  Roxana, care face parte din lotul naţional şi olimpic român, este antrenată de către mama sa, Eugenia Ene, poziţionată pe locul secund în clasamentul antrenorilor la sporturile individuale. Cel mai bun antrenor la această categorie este profesorul-antrenor de karate modern, Gery Mitroi.
La jocuri sportive, prima poziţie este ocupată de baschetbalista Irina Gavrilă (CSS Craiova), care a obţinut în 2012 următoarele rezultate: locul 16 la Campionatul European cu echipa României, locul 7 în Campionatul Naţional Divizia A cu SCM-CSS Craiova şi locul patru la Campionatul Naţional rezervat junioarelor. Cel mai valoros profesor la jocurile de echipă este Daniel Săvoiu (volei) de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“, antrenor principal la lotul României  – speranţe, antrenor secund la lotul României – juniori 1 (locul 5 la turneul de calificare CE), are patru sportivi la loturile naţionale şi trei sportivi promovaţi în prima ligă.

Participanţii la Jocurile Olimpice, recompensaţi de DJST

Premiaţi din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj sunt următorii: spadasina Loredana Dinu (Iordăchioiu) – Trofeul „Tot mai Sus“, antrenorul Dumitru Popescu (spadă), Dan Podeanu (spadă) – antrenorul anului, Marius Ionescu (atletism), antrenorul Cătălin Geapana (atletism), Claudia Ştef (atletism), antrenorul Sebastian Ştef (atletism) Adnana Popa (karate), antrenorul Geri Mitroi (karate), Adela Marin (karate), antrenorul Daniel Antici (karate), Laurenţiu Ricuţă (spadă), Alexandru Ghilă (karate), Roxana Ene (atletism), Aurel Rotaru (atletism) şi Maria Antici (karate) – speranţa anului. Trebuie menţionat că antrenorii Dumitru Popescu, Eugenia Ene şi Gery Mitroi vor fi premiaţi pentru câte doi sportivi. Gala va cuprinde şi demonstraţii de jocuri sportive, dar şi momente artistice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS