21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMuzică şi jocuri în Polivalentă de 1 Decembrie

Muzică şi jocuri în Polivalentă de 1 Decembrie

Sport Club Municipal (SCM) Craiova invită oamenii să sărbătorească Ziua Naţională a României la Sala Polivalentă, unde voleibaliştii vor juca împotriva lui Dinamo (ora 15.30), iar baschetbaliştii, cu Timişoara (ora 19.00). Oana Radu va interpreta imnul României şi va susţine un program artistic împreună cu trupa sa.

Două dintre echipele de la Sport Club Municipal (SCM) Craiova vor juca sâmbătă în Sala Polivalentă şi, profitând de faptul că este 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, reprezentanţii clubului vor să-i determine pe craioveni să petreacă mai bine de şase ore în sala de 4.000 de locuri inaugurată la începutul acestei luni.
Pe lângă faptul că vor fi două meciuri tari, în care echipele masculine de volei şi baschet ale clubului primăriei vor înfrunta adversari puternici, Dinamo Bucureşti, respectiv BC Timişoara, organizatorii au invitat-o pe Oana Radu, fostă participantă la show-ul tv „Vocea României“, să susţină un program artistic. „Oana va interpreta a capella imnul României, pentru că aşa se obişnuieşte la meciurile din Liga Naţională de baschet, dar va cânta şi alte melodii împreună cu trupa sa, în pauza dintre cele două meciuri“, a explicat ieri Marius Toma, managerul echipei de baschet. Interpreta craioveană s-a arătat onorată de invitaţie: „Mă simt onorată că voi cânta imnul României în faţa a 4.000 de oameni. Va fi greu, sper să nu uit versurile, să nu omit vreo strofă. Voi veni cu trupa mea Oana Radu&Friends. Sperăm să încingem atmosfera şi lumea să fie mulţumită“.

Baschetbaliştii dau cadouri copiilor defavorizaţi

Marius Toma a adăugat că 100 de copii din cadrul DGASPC Dolj, aflaţi sub protecţie socială, au fost invitaţi la meciuri şi vor primi din partea jucătorilor cadouri, prin bunăvoinţa a doi sponsori: „Ne interesează să dezvoltăm latura socială la Sala Polivalentă. Nu trebuie să reprezinte doar timpul de disputare a meciurilor, ci să aibă legătură solidă cu comunitatea. Începem cu un mic proiect: sportivii vor înmâna cadouri pentru 100 de copii care au avut mai puţin noroc în viaţă. Trebuie să creăm emulaţie la sală, nu trebuie să ne concentrăm doar pe rezultate. Acum două săptămâni am bătut recordul de prezenţă, sper să nu fie doar un record stabilit cu prilejul deschiderii Polivalentei, ci o normalitate“. Cât despre meciul cu BC Timişoara, Toma a spus că oltenii pornesc cu şansa a doua: „Ne aşteaptă un meci foarte greu. Timişoara a pierdut aseară (marţi – n.r.) în cupele europene şi va veni să învingă. Sunt realist şi spun că pornim cu şansa a doua“.

Pascu: E un debut perfect, cu rivala Dinamo

Dan Pascu, antrenorul voleibaliştilor de la SCM-U Craiova, consideră că nu se putea găsi un moment mai potrivit ca echipa să debuteze în Polivalentă. „A venit momentul mult aşteptat de a juca după mulţi ani un meci de volei în Polivalentă. Avem oportunitatea de a juca acum cu o echipă bună, Dinamo, o rivală de o viaţă. Situaţia în clasament întăreşte cele spuse de mine înainte pentru că noi în prezent suntem pe locul patru în clasament, iar Dinamo – pe cinci. E binecunoscută rivalitatea între Craiova şi Dinamo la toate sporturile. Sunt convins că sala va fi plină“.
Pascu a adăugat că obiectivul echipei pe care o pregăteşte este clasarea în primele şase locuri, care înseamnă calificarea într-o cupă europeană: „Obiectivul echipei este calificarea în Cupele Europene, adică o clasare între locurile 1-6, deoarece această sală ne obligă foarte mult. Este unicat în România, la standarde internaţionale, poate organiza orice competiţie la orice nivel“.

Suporterii, invitaţi
să vină cu tricolorul

La conferinţă a participat şi Irinel Coandă, unul dintre liderii suporterilor, care a garantat că fanii vor crea o atmosferă de zile mare: „Fiind 1 Decembrie, sper ca toţi suporterii să vină cu tricolorul. Nu am lăsat fotbalul să venim la volei sau baschet. Aşa am fost crescuţi, în spiritul acesta, să venim la sporturile de sală. Am vrea să fie şi fotbal, dar, deocamdată, ne axăm pe volei, baschet şi handbal. Sper să-i împingem pe băieţi spre victorie“.
Intrarea la meciuri se va face pe bază de invitaţii, care se pot ridica începând de astăzi de la Sala Polivalentă, Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ şi Direcţia Judeţeană pentru pentru Sport şi Tineret Dolj, între orele 8.00 -16.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS