5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCFR Cluj şi-a văzut visul împlinit

CFR Cluj şi-a văzut visul împlinit

Ardelenii s-au calificat, în premieră, în primăvara europeană, după ce au învins pe Sporting Braga, dar nu ştiu în care dintre cele două ligi

Campioana României, CFR Cluj, s-a calificat pentru prima oară în istorie în primăvara europeană, în urma victoriei de marţi seară, scor 3-1, contra echipei portugheze Sporting Braga, contând pentru etapa a cincea a grupei H a Ligii Campionilor. Golurile învingătorilor au fost marcate de Rui Pedro, în minutele 7, 15 şi 33, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Alan, în minutul 17.
CFR Cluj: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada – G. Mureşan, Luis Alberto – Sougou (‘74, Aguirregaray), Rui Pedro (‘81, Kapetanos), Camora – Bastos (‘83, Godemeche). Antrenor: Paulo Sergio.
Sporting Braga: Beto – Leandro Salino (‘33, Helder Barbosa), Douglao, Nuno Coelho, Ismaily – Ruben Micael, Custodio, Hugo Viana (‘68, Mossoro) – Alan, Eder (‘57, Ze Luis), Ruben Amorim. Antrenor: Jose Peseiro.
Cartonaş roşu: Douglao ‘45+1.
În celălalt meci din grupa H, Galatasaray a învins pe teren propriu, scor 1-0, pe Manchester United, iar clasamentul arată astfel: 1. Manchester United 12 puncte (golaveraj 9-5), 2. Galatasaray Istanbul 7 (5-5), 3. CFR Cluj 7 (8-7), 4. Sporting Braga 3 (6-11).
CFR Cluj se poate califica în optimile Ligii Campionilor în următoarele două cazuri. În primul caz, dacă în ultima etapă a grupei H, programată pe 5 decembrie, CFR Cluj va învinge, în deplasare, pe Manchester United, iar Galatasaray nu câştigă cu Sporting Braga. Al doilea caz, dacă CFR Cluj remizează cu Manchester United, iar Galatasaray pierde cu Sporting Braga. În cazul în care nu se îndeplinesc nici una dintre cele două condiţii, campioana României va evolua în 16-imile Ligii Europa.

Paulo Sergio:
Am făcut un meci mare

Antrenorul clujenilor, portughezul Paulo Sergio, a declarat că echipa sa merită toate felicitările pentru victoria cu Braga. „Jucătorii mei au făcut un meci mare, merită toate felicitările. Rezultatele în competiţia internă nu au fost foarte bune, dar astăzi echipa merită nota zece, a muncit foarte bine. Mă bucur că Rui Pedro a marcat de trei ori, dar nu-mi place să vorbesc despre un anumit jucător. A fost o strategie să-l folosesc pe Bastos în locul lui Kapetanos şi a mers. Acum avem timp să ne gândim la Manchester, dar mă gândesc mai întâi la partida cu U Cluj. În fotbal orice este posibil“, a declarat Paulo Segio, la TVR 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS