25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAtmosferă de vis în Polivalentă

Atmosferă de vis în Polivalentă

La prima reprezentaţie în Sala Polivalentă, echipele craiovene de baschet masculin şi handbal feminin au avut o galerie de 4.000 de oameni la fiecare dintre partide. La primele meciuri după o pauză de 18 ani, spectatorii au creat o atmosferă de milioane.

Din curiozitate sau pentru că iubesc sportul, iar fotbal nu mai au, craiovenii au venit weekendul trecut cu mic cu mare la Sala Polivalentă, care şi-a deschis porţile pentru echipele de sală după o pauză de 18 ani. Două dintre formaţiile de la SCM-U Craiova, club finanţat de municipalitate, au avut onoarea să se desfăşoare pe parchet sub privirile a 4.000 de oameni. Sâmbătă seară, au jucat baschetbaliştii, în compania formaţiei BC Miercurea Ciuc, şi au câştigat partida cu scorul de 77-66 (12-21, 21-18, 18-13, 26-14).
„A fost un meci nu tocmai spectaculos. Un joc tensionat cu o adversară motivată. Am intrat greu în joc, a intervenit accidentarea lui Miskovic, dar am obţinut o victorie muncită. Publicul a fost fantastic“, a spus după joc Andelko Mandic, antrenorul principal al oltenilor.
Pivotul Ionuţ Drăguşin (2,21 m), care a făcut un meci bun, a dedicat victoria spectatorilor: „A fost o atmosferă incredibilă, cea mai frumoasă pe care am văzut-o la un meci de baschet în România. Le mulţumim suporterilor“. Pentru Craiova au evoluat jucătorii: Darko Habus (19 puncte), Ionuţ Drăguşin (15), LeVar Seals (12), Rade Dzambic (12), Ivan Miskovic. Au mai intrat: Iulian Orbeanu, Travis Bureau (11), Mihai Gavrilă şi Nikola Djurasovic (8).

Handbalistele, învinse pe final

Ieri-dimineaţă, a venit rândul handbalistelor, „exilate“ în ultimii ani prin alte oraşe, să simtă ce înseamnă să joci acasă. Elevele lui Bogdan Burcea şi Grigore Albici au înfruntat una dintre formaţiile cu pretenţii din campionat, HC Zalău, pregătită de selecţionerul Gheorghe Tadici. Victoria a revenit oaspetelor, care s-au impus cu 20-16, după ce la pauză jucătoarele craiovene conduceau cu 9-6. A fost singurul meci jucat de fetele de la SCM anul acesta în Polivalentă, deoarece campionatul se va întrerupe până pe 12 ianuarie 2012. Portarul Ildiko Barbu a fost „îngerul păzitor“ al echipei oltene, cu multe intervenţii salvatoare, şi a regretat că echipa nu le-a oferit spectatorilor victoria. „Îmi pare bine că am reuşit să le ajut pe fete, dar îmi pare rău că nu nu am reuşit să câştigăm. Atât s-a putut. Să sperăm că la anul vom bucura spectatorii cu multe victorii. Atmosfera a fost foarte frumoasă, le mulţumim din suflet celor din tribune şi le cerem scuze“, a spus cea alintată „Schumi“.
Şi pe Bogdan Burcea l-a luat prin surprindere numărul mare de spectatori: „Nu mă aşteptam ca oamenii să umple sala. Sunt profund emoţionat, impresionat şi promit că vom munci mai mult să facem performanţe cât mai bune la Craiova.
Ne-am dat silinţa, îmi pare rău că nu am învins“. Tehnicianul a enumerat principalele probleme în meciul cu Zalău: „Am sperat că vom învinge, dar greşelile individuale ale lui Carmen Ilie, Elena Nicu şi ale jucătoarelor tinere au făcut diferenţa în momentele-cheie. S-a mers cap la cap, exceptând acele greşeli, banca a fost un plus pentru Zalău, la noi este un minus permanent. La meciuri de aşa uzură am jucat împotriva unor kilograme de muşchi şi experienţă“.  Pentru SCM Craiova au jucat: Ildiko Barbu, Carmen Ilie (2 goluri), Dana Băbeanu (2), Alexandra Gogoriţă (7), Mihaela Briscan (1), Elena Nicu, Andreea Mitran (1). Au mai jucat: Maria Vlăsceanu, Andreea Ianaşi (3), Ana Maria Apipie, Cristina Florică, Andreea Dincu, Ana Maria Hamciuc. Sărbătorita zilei, Dana Băbeanu, care a împlinit 24 de ani, a primit la finalul meciului un tort, iar la început a primit urarea de „La mulţi ani!“ pe 4.000 de voci.

Tadici a promis că aduce naţionala la Craiova

Gheorghe Tadici, antrenorul celor de la Zalău şi totodată selecţionerul României, a promis că naţionala de handbal feminin a României va disputa anul viitor unul sau două meciuri din preliminariile Campionatului Mondial sau European la Craiova. „Sunt sigur că un joc, dacă nu chiar două le vom juca la Craiova. De acest aspect se ocupă domnul Gaţu, preşedintele Federaţiei, dar sunt sigur că va ţine cont de dorinţa mea şi a jucătoarelor. Acum nu mai pot spune că trebuie să jucăm la Bucureşti, că doar acolo este sală de 4.000 de locuri. Acolo venea public puţin şi saturat de sport“, a spus selecţionerul ieri.
Referindu-se la partida cu Craiova, Tadici a menţionat că jucătoarele sale au resimţit oboseala după ce au jucat patru partide în nouă zile, HC Zalău fiind calificată în sferturile de finală ale Cupei EHF. „Am avut o primă repriză în care am greşit mult. S-a ratat mult. Există o explicaţie. Fetele sunt foarte obosite. În nouă zile am jucat patru meciuri. Am făcut un drum foarte greu în Islanda, a mai intervenit un joc la mijlocul săptămânii, la trei zile am venit la Craiova cu autocarul, peste 500 de kilometri cu microbuzul. Mă aşteptam să cadă puţin fizic fetele de la Craiova, întrucât au şi o bancă ceva mai scurtă, un număr de schimbări limitate, am jucat şi noi mai angajat, fără greşeli neprovocate şi e bine că am reuşit să câştigăm“.

Apipie, preferata selecţionerului

Selecţionerul a lăudat câteva dintre jucătoarele de la SCM Craiova, dar şi pe antrenorul Bogdan Burcea: „Felicit echipa din Craiova, are câteva jucătoare valoroase pe care le am în vedere la naţională. Au şi fost selecţionate în toamna aceasta, Băbeanu, Gogoriţă sau Apipie. Ultima îmi place foarte mult. Are un mental de jucătoare cu caracter frumos, care luptă până la epuizare. Seamănă cu Gatzel în anii 2004-2006. Sper ca ea să crească şi peste un an maximum doi să facă parte din echipa naţională care va lupta pentru calificarea la Olimpiada din 2016. Îl apreciez pe domnul Burcea, munceşte mult şi nu cred că se pune problema retrogradării“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS