25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞoavă mizează pe România

Şoavă mizează pe România

Fostul internaţional craiovean este de părere că amicalul de astăzi, cu Belgia, va fi un test util
pentru tricolori, pe care speră să-i vadă calificaţi la CM din Brazilia

Echipa naţională a României va întâlni astăzi, de la ora 21.00 (Antena 1), pe Arena Naţională, reprezentativa similară a Belgiei, confruntarea fiind una de pregătire, având ca scop îmbunătăţirea relaţiilor de joc.
Fostul internaţional craiovean Florin Şoavă a afirmat pentru GdS că această acţiune a tricolorilor îşi va atinge cu siguranţă scopul, Belgia fiind un adversar de calibru, care poate evidenţia plusurile, dar şi minusurile naţionalei României. „Este binevenit acest joc amical, mai ales că adversară este Belgia, o echipă cu jucători buni, aflată şi ea în căutări, cu menţiunea că ea a început ceva mai devreme reconstrucţia. Clar îşi va atinge scopul acest joc. Va fi un meci de angajament, în care echipa mai lucidă va câştiga. Eu mizez pe România, şi nu numai în acest joc, ci şi în privinţa calificării la CM din Brazilia. Dar de pe locul doi, ca să fim corecţi, pentru că Olanda e Olanda, nu ne putem compara la ora asta cu ei. Primul loc din grupă e al lor, iar noi pornim favoriţi pentru locul secund, nu cred că o să avem probleme cu Turcia sau Ungaria. Naţionala arată bine de când a venit Victor Piţurcă, au apărut jucători tineri de mare valoare, echipa este disciplinată şi serioasă, asta am constatat în meciurile din preliminarii. Avem resurse, dar trebuie să avem grijă de ele“, a spus Şoavă.

„Piţurcă ştie ce face“

Chestionat în legătură cu selecţia făcută pentru acest joc amical, Florin Şoavă a punctat faptul că l-a surprins absenţa lui Răzvan Raţ şi Gabi Tamaş, dar îl creditează pe selecţionerul Victor Piţurcă. „Selecţia a fost bună, nu putem comenta prea mult pe această temă, pentru că Piţurcă ştie ce face. Absenţa lui Răzvan Raţ şi a lui Gabi Tamaş m-a surprins puţin, dar nea Piţi ştie mai bine. Raţ, care este un băiat extraordinar şi a fost şi căpitanul naţionalei în ultimul timp, joacă meci de meci la Şahtior şi o face foarte bine. Tamaş şi el joacă acolo şi aş vrea să punctez faptul că el este fundaş central, nu fundaş dreapta cum a fost folosit la naţională. Dacă ei doi au avut un randament mai scăzut cu Olanda, cred că s-a datorat şi celorlalţi jucători, plus că adversarul a fost unul de calibru. Sunt destui tineri în echipă şi se vede lipsa experienţei. Chivu ar fi fost bun, dar are tot mai multe probleme medicale şi se rezumă să joace doar pentru Inter. Mutu are şi el probleme cu greutatea, nu a prea jucat şi se cunoaşte. Sunt sigur că va reveni la o formă optimă foarte curând, pentru că este un tip ambiţios şi iubeşte mult naţionala. Văd că se face tam-tam pentru Raul Rusescu… Este golgheterul Ligii I, dar poate că nu se pliază pe jocul naţionalei. Poate că nu are profilul dorit de Piţurcă. Din păcate, nu avem prea mulţi jucători care să evolueze în străinătate la echipe mari şi asta se vede. Aria noastră de selecţie se rezumă doar la Liga I, care este în creştere în ultimul timp, dar e încă departe de ce ne-am dori noi, suporterii. Eu sunt însă optimist, cred că vom merge la turneul final din Brazilia şi după aceea vom da din nou jucători buni în fotbalul mare“, a punctat Florin Şoavă.

„Mi-e dor de atmosfera de la lotul naţional“

Florin Şoavă s-a resemnat cu gândul că nu mai poate ajuta naţionala decât din postura de suporter şi spune că acum se concentrează pe meseria de antrenor. „Normal că mi-e dor de atmosfera de la lotul naţional, dar gata, eu am încheiat cu fotbalul. Îi susţin pe băieţi din faţa televizorului sau de pe stadion, deşi până acum nu am ajus pe Arena Naţională, dar cu siguranţă că o să mă duc la primul meci oficial, pentru că acum sunt acasă şi am destul timp. Din iarnă o să văd încotro o apuc, pentru că am două oferte de a antrena, dar nu spun mai multe acum. Sper să antrenez o echipă cu pretenţii şi uşor-uşor să progresez în această meserie care îmi place foarte mult“, a încheiat Florin Şoavă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS