13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Toma: Rămânem cu picioarele pe pământ

Marius Toma: Rămânem cu picioarele pe pământ

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova ocupă locul doi în Liga Naţională, după cinci etape disputate

Echipa masculină de baschet SCM-Universitatea Craiova a avut o lună octombrie bună. A disputat cinci meciuri în noul sezon al Ligii Naţionale, înregistrând patru victorii şi un singur eşec. Cu nouă puncte acumulate, oltenii se află pe locul doi în clasament, în spatele formaţiei Gaz Metan Mediaş (11 puncte, 6 meciuri), dar la egalitate de puncte cu alte patru echipe (CSM Oradea, BCM-U Piteşti, „U“ Mobitelco Cluj, BC Mureş Târgu Mureş).
SCM-U Craiova a învins două nou-promovate, Timba Timişoara (scor 72-67) şi Farul Constanţa (85-68), pe Dinamo Bucureşti (scor 93-65) şi pe BCM-U Piteşti, câştigătoarea Supercupei României (scor 84-73). Singurul eşec înregistrat de olteni a fost pe 17 octombrie, la Giurgiu (scor 87-77).
Marius Toma, managerul secţiei de baschet de la SCM-U Craiova, a spus ieri pentru GdS că echipa pregătită de sârbul Andelko Mandic a avut rezultate pozitive deoarece a avut un program uşor: „Trebuie să ne vedem lungul nasului şi să rămânem cu picioarele pe pământ. Am avut noroc de un program mai uşor în acest debut de campionat. Dincolo de victoriile cu Piteşti, Timişoara, Constanţa şi Dinamo, sunt mai nemulţumit de jocul prestat de echipa noastră în meciul pe care l-am pierdut la Giurgiu. Avem unele lipsuri, avem de lucru şi trebuie să punem lucrurile la punct pe parcurs“.
În ultimul meci disputat de formaţia alb-albastră a lipsit americanul LeVar Seals, care a acuzat durere la inghinali. „Pe LeVar l-am menajat la Constanţa deoarece a avut o problemă la inghinali şi nu avea rost să forţeze. El nu s-a antrenat în fiecare zi nici în săptămâna premergătoare jocului“, a completat Toma.

Seals, Miskovic
şi Dzambic, lideri

După cinci etape, liderii echipei conform statisticilor sunt LeVars Seals, cel mai bun marcator – cu o medie de 17,5 puncte pe meci, Ivan Miskovic – cel mai bun recuperator – 11 recuperări pe meci, iar Rade Dzambic este cel mai bun pasator, cu o medie de 5,5 pase decisive pe meci.
SCM-U Craiova va disputa următorul meci sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, în compania formaţiei CSU Sibiu, poziţionată pe locul 12.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS