15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibalistele au meci greu

Voleibalistele au meci greu

Trei echipe de la SCM-U Craiova au meciuri în weekend. Doar voleibalistele joacă sâmbătă, acasă, de la ora 16.30, în compania unei echipe aflate în plutonul fruntaş al clasamentului, CSM Bucureşti. Echipele de baschet craiovene joacă la Constanţa (masculin), respectiv Satu Mare (feminin).

În timp ce două dintre echipele de la SCM-U Craiova vor sta în acest weekend, voleibaliştii, deoarece s-a retras adversara, iar handbalistele pentru că este pauză până pe 1 noiembrie, celelalte trei formaţii ale clubului municipalităţi au meciuri.
Pe teren propriu, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ va evolua doar echipa feminină de volei, de la ora 16.30, în compania formaţiei CSM Bucureşti, în cadrul etapei a patra din Divizia A1.
Se anunţă un meci extrem de dificil pentru echipa-gazdă, care vine după un eşec înregistrat în deplasare, cu Ştiinţa Bacău. De altfel, elevele lui Mircea Dudaş nu au avut un start prea bun de sezon, înregistrând în primele trei etape o singură victorie, acasă, cu Piatra Neamţ. CSM Bucureşti este una dintre formaţiile campionatului care trag la podium, iar oltencele au de muncit dacă vor să-şi adjudece victoria.

Baschetbaliştii, favoriţi la Constanţa

Echipele de baschet ale clubului craiovean au meciuri în deplasare. Băieţii par a avea misiune uşoară, urmând să întâlnească sâmbătă în deplasare formaţia Farul Constanţa, o nou-promovată, care nu are nici o victorie în cele cinci meciuri disputate în Liga Naţională.
Craiovenii au un moral bun după ce au obţinut un succes categoric, acasă, în faţa unei rivale tradiţionale, Dinamo Bucureşti. „Mergem la Constanţa să obţinem toate punctele puse în joc. Valoarea jucătorilor ce alcătuiesc cele două loturi ne îndreptăţește să ne considerăm favoriţi. Vrem să facem un joc bun, care să ne aducă o victorie lejeră“, a spus Marius Toma, manager al echipei de baschet, înainte de plecare spre oraşul de la malul mării. După cinci etape, craiovenii stau bine în clasament, fiind pe locul patru, cu trei victorii şi o înfrângere.
Echipa de baschet feminin SCM-U Craiova, antrenată de Milan Nisic, evoluează duminică pe terenul formaţiei CSM Satu Mare, vicecampioana din sezonul trecut şi lidera la zi a Ligii Naţionale. Este un nou meci greu pentru Janina Ninu şi colegele sale, deoarece sătmărencele alcătuiesc o echipă redutabilă. După şase etape, elevele lui Nisic se află pe locul şase, cu trei victorii şi tot atâtea înfrângeri.
CSM Satu Mare a debutat la mijlocul acestei săptămâni în Eurocup Women, dar a fost învinsă teren propriu de liderul la zi din Liga Franţei, BLA Montpellier, cu scorul de 67-77. În ciuda rezultatului, elevele lui Dan Fleşeriu au jucat de la egal la egal cu adversarele din Franţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS