17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLoredana Dinu a oprit acasă trofeul „Bachelli“

Loredana Dinu a oprit acasă trofeul „Bachelli“

Spadasina de la CS Universitatea Craiova a câştigat concursul feminin din cadrul Trofeului „Alfredo Bachelli“, competiţie internaţională organizată de CS Universitatea în colaboare cu LPS „Petrache Trişcu“

Ediţia a doua a turneului internaţional de spadă „Alfredo Bachelli“, organizat de CS Universitatea Craiova şi LPS „Petrache Trişcu“, a adunat duminică, la sala de scrimă de la LPS „Petrache Trişcu“, 101 de sportivi din şapte ţări, Bulgaria, Polonia, Serbia, Croaţia, Grecia, Macedonia şi România. Iniţial, organizatorii anunţaseră şi participarea unui club din Maroc, dar clubul african a avut probleme cu obţinerea vizei în timp util şi a renunţat.

Craiovenii, remarcaţi

La feminin, au luat startul 36 de sportive, iar favorita, Loredana Dinu, reprezentanta clubului gazdă, a reuşit să-şi adjudece victoria. Loredana, componentă a lotului naţional al României, a învins în finală o spadasină din Serbia, Aleksandra Jevremovic, scor 15-13. Pe treapta a treia a podiumului au urcat alte două sportive de la CS Universitatea, Raluca Sbârcea şi Alexandra Ionică Cârstea, câştigătoarea de anul trecut. În primele opt locuri s-au mai regăsit două sportive de la Universitatea Craiova, Oana Puiu (locul 6) şi Alice Tudor (locul 7).
În întrecerea masculină au luat startul 65 de spadasini, iar câştigător a fost Otto Tardi. Sportivul legitimat la CS Oradea l-a învins în finală pe Alin Mitrică (CS Universitatea Craiova), scor 15-11. Şi Liviu Dragomir (CS Universitatea Craiova) a urcat pe podium, împărţind locul trei cu Valentin Popa de la Steaua. Lucian Ciovică, spadasin din Craiova, dar care a concurat pentru CSM Oradea, a încheiat concursul pe locul şapte, iar Ovidiu Pârvuleasa (LPS „Petrache Trişcu“) s-a clasat pe locul opt. Interesant este că Pârvuleasa a produs o frumoasă surpriză, craioveanul eliminându-l pe un polonez care anul acesta a ieşit campion european U23.
În clasamentul pe echipe, la feminin podiumul a arătat astfel: 1. CS Universitatea Craiova, 2. CSM Craiova, 3. Fencing Club Sofia. La masculin s-a impus CSM Oradea, urmată de două cluburi craiovene, CS Universitatea şi LPS „Petrache Trişcu“. Sportivii au plecat acasă cu frumoase cupe şi medalii, nu înainte de a participa la un banchet oferit tuturor membrilor delegaţiilor.
„A fost un concurs frumos. Deschiderea oficială şi prezentarea delegaţiilor a avut loc la ora 9.00, apoi au început asalturile, care s-au încheiat după 12 ore. Au venit sportivi valoroşi, lupta a fost crâncenă şi cu atât mai mult ne bucură faptul că reprezentanţii CS Universitatea Craiova s-au remarcat. Oaspeţii au spus că s-au simţit bine şi chiar am primit câteva invitaţii de cantonament comun cu bulgarii sau de participare la turnee în alte ţări din zona balcanică“, a spus ieri profesorul emerit Dumitru Popescu, care alături de Mircea Alecu se ocupă de pregătirea sportivilor de la CS Universitatea Craiova.

Badea şi Anghel, premiaţi de şefa FRS

Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, s-a arătat încântat de cum a decurs trofeul „Alfredo Bachelli“: „A fost un număr mare de participanţi, peste aşteptările noastre. A meritat investiţia financiară pe care am făcut-o împreună cu sponsorii pentru că orice concurs care promovează sportivii noştri şi oraşul nostru merită investiţia. Am colaborat bine cu partenerii noştri de la «Trişcu» şi sperăm că la anul concursul să aibă şi o mai mare anvergură“.
Oaspeţi de seamă ai evenimentului au fost Ana Pascu, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, şi Alexandru Mironov, preşedinte onorific al forului menţionat. Ana Pascu a venit pregătită cu plachete pentru a-i recompensa pe Pavel Badea şi Dănuţ Anghel, directorii celor două instituţii care au organizat concursul, pentru că s-au achitat cu brio de sarcini. De la evenimentul internaţional nu au lipsit nici reprezentanţi ai instituţiilor locale, prefectul Elena Costea, Marian Dragomir (decan FEFS Craiova), Nicuşor Cotescu (inspector şcolar general adjunct ISJ Dolj), Origen Staicu (director DJST Dolj), Corneliul Andrei Stroe (director onorific al CS Universitatea Craiova) şi alţii.

Stelistele
au spus pas

Spectatorii prezenţi în sală se aşteptau ca pe lângă Loredana Dinu să le vadă pe planşă şi pe colegele sale de la lotul naţional de spadă al României, multiplele campioane mondiale şi europene Ana Maria Brânză, Anca Măroiu şi Simona Gherman. Invitate, sportivele legitimate la clubul Steaua Bucureşti nu au onorat competiţia din Bănie. „Am înţeles că, după ce au pierdut Cupa României în faţa fetelor de la CS Universitatea Craiova, spadasinele de la Steaua au intrat într-un program intens de pregătire. Glumind, poate că a trecut puţin timp de când au fost învinse, două săptămâni, şi încă nu au «digerat» eşecul“, a spus unul dintre antrenorii craioveni. Una dintre fete, craioveanca Anca Măroiu, a fost la sală, dar doar spectatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS