16.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii craioveni vor să continue seria de victorii

Baschetbaliştii craioveni vor să continue seria de victorii

În etapa intermediară de astăzi, SCM-U Craiova întâlneşte, în deplasare, formaţia CSS Giurgiu, iar oltenii vor să bifeze al treilea succes consecutiv din acest sezon

În cadrul etapei a treia din Liga Naţională de baschet masculin, programată astăzi, echipa SCM-U Craiova va evolua în deplasare, de la ora 18.00, pe terenul formaţiei CSS Giurgiu. Oltenii se deplasează la Giurgiu cu scopul de a-şi continua seria de victorii, după ce în primele două runde elevii lui Andelko Mandic au înregistrat victorii. În etapa inaugurală, SCM-U a depăşit în deplasare pe nou-promovata Timba Timişoara, iar sâmbătă au obţinut o victorie la 11 puncte diferenţă în disputa cu BCM-U Piteşti, câştigătoarea Supercupei României, participantă în cupele europene.
Meciul se anunţă echilibrat, CSS Giurgiu înregistrând până acum un eşec, cu Gaz Metan Mediaş (scor 82-89), iar în weekend giurgiuvenii s-au impus pe terenul echipei Timba Timişoara (85-74). După meciul de la Timişoara, jucătorii de la CSS Giurgiu au făcut un popas în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie pentru a-şi urmări la lucru viitorii adversari în disputa cu BCM-U Piteşti.

Miskovic: Îmi place grupul de la Craiova

Transferat în vară de SCM-U Craiova, Ivan Miskovic a avut evoluţii remarcabile în primele două etape, el contabilizând două double-double-uri cu cifre impresionante. În partida de la Timişoara, pivotul sârb şi-a trecut în cont 14 puncte şi 15 recuperări, iar împotriva argeşenilor, 17 puncte şi 15 recuperări. Miskovic a spus, într-un interviu acordat site-ului dabaschet.net, că ar vrea să joace cu SCM-U Craiova în play-off: „Am câştigat primele două meciuri şi sunt bucuros că am jucat bine şi am putut să-mi ajut echipa. Îmi place grupul de la Craiova deoarece, pe lângă talente individuale, avem jucători de caracter, care ar face orice pentru echipă. Obiectivele mele pentru acest sezon sunt să câştigâm cât mai multe meciuri posibil şi să ajungem în play-off. Ştiu că va fi greu, deoarece sunt foarte multe echipe bune, dar toţi băieţii de la echipă îşi doresc mult să câştige şi vom munci din greu pentru asta!“. Cât despre meciul de astăzi, Miskovic a spus pentru sursa mai sus citată că cunoaşte destul de bine echipa CSS Giurgiu din amicalele disputate în perioada precompetiţională: „Am jucat împotriva celor de la Giurgiu de trei ori în presezon, aşadar ne cunoaştem destul de bine. Nu e un secret faptul că ei practică un joc foarte bun în momentul de faţă şi mai ales pe teren propriu, unde vor fi foarte greu de învins. Pentru noi acesta este un moment important din această parte a sezonului şi facem deplasarea pentru a face un meci bun şi sperând că vom obţine şi o victorie“. În cele două echipe se regăsesc jucători care au evoluat la adversar în sezoanele trecute. Astfel, la CSS Giurgiu evolueză în prezent unul dintre fraţii Corneanu, Iulian, în timp ce fratele său, Cristian, îi va fi adversar. Levar Seals s-a transferat toamna trecută de la Giurgiu la Craiova, iar Trevor Harvey, jucător care acum două sezoane ajuta Craiova să scape de retrogradare, îmbracă acum tricoul echipei giurgiuvene.

Energia – Timişoara,
un meci echilibrat

Cea de-a doua echipă din Liga Naţională de baschet masculin, Energia Rovinari, primeşte astăzi vizita formaţie BC Timişoara, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Cele două echipe fac parte din plutonul fruntaş al campionatului, fiind neînvinse.
Gazdele au trecut pe rând de Sibiu şi Miercurea Ciuc, iar oaspeţii au învins BC Mureş şi CSM Bucureşti. „Energia are câteva individualităţi, Darby, Steffel, Giles şi Atanackovic, aşa că va trebui să fim vigilenţi în apărare“, a spus antrenorul bănăţenilor, Predrag Badnjarevic, citat de Totalbaschet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS