15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCopil l-a eliminat pe Cilic, la Beijing

Copil l-a eliminat pe Cilic, la Beijing

Marius Copil a reuşit o victorie de senzaţie ieri-dimineaţă. Jucătorul român, venit din calificări, l-a eliminat în primul tur al turneului de la Beijing pe favoritul al patrulea, croatul Marin Cilic. Copil a pierdut primul set cu 6-3, însă pe al doilea l-a câştigat la tie-break, cu 7-0. Setul al treilea a fost echilibrat, la un moment dat a fost 2-2 la gameuri, însă Copil a reuşit un break decisiv şi a câştigat cu 6-4, calificându-se în 16-imi.
Adversarul lui Copil, Marin Cilic, este clasat în acest moment pe locul 13 ATP. Aceasta a fost cea mai importantă victorie din cariera lui Marius Copil, cel mai important adversar eliminat în cadrul unui turneu ATP. În turul următor, Copil îl va înfrunta mâine pe neamţul Florian Mayer.
Tot la Beijing, Simona Halep a fost eliminată în turul inaugural de rusoaica Maria Şarapova. Cotată cu şansa a doua la câştigarea competiţiei din capitala Chinei, Şarapova a învins-o pe Halep cu un dublu 7-5. În turul următor, rusoaica va întâlni tot o româncă, pe Sorana Cîrstea, jucătoarea din România cu cea mai bună clasare în
ierarhia mondială. Cârstea, 29 WTA în această săptămână, a învins-o în primul tur la Beijing pe suedeza Sofia Arvidsson, cu 6-2, 6-3. Şarapova şi Cîrstea nu s-au mai întâlnit niciodată până acum în circuitul mondial profesionist. Slătineanca Monica Niculescu o va înfrunta astăzi pe Jelena Jankovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS