16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbalistele craiovene au pierdut primul meci al sezonului

Baschetbalistele craiovene au pierdut primul meci al sezonului

Echipa SCM-U Craiova a fost depăşită, pe teren propriu, scor 58-50, de CSU Alba Iulia, în turul optimilor de finală ale Cupei României.
Returul se va disputa luni.

Baschetbalistele de la SCM-U Craiova şi cele de la CSU Alba Iulia s-au duelat miercuri seară, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie, partida contând pentru turul optimilor de finală ale Cupei României. Câștig de cauză a avut echipa din Alba Iulia, care s-a impus cu scorul 58-50, după un meci foarte disputat, câștigat de echipa ardeleană pe finalul partidei.
Cele două combatante au început prost primul meci oficial din noul sezon, nereușind să găsească drumul spre coș. Primul sfert s-a terminat cu scorul de 7-6 pentru oltence. A urmat un sfert doi în care formația oaspete, pregătită de Tomas Bilekm, a trecut la cârma jocului, desprinzându-se pe tabelă, scorul la pauză fiind 23-15.
După pauză, Craiova a revenit în joc și cu Larisa Toma, în zi excelentă sub panou, totalizând la finalul partidei 13 recuperări, formația olteană apropiindu-se la doar cinci puncte.
În ultimul sfert, CSU Alba Iulia și-a păstrat diferența minimă, nelăsând posibilitatea formației gazdă să se apropie periculos, ba mai mult, pe finalul partidei s-a desprins decisiv în victorioasă.

Cutaş şi Toma
s-au remarcat

La SCM Craiova s-au remarcat Alexandra Cutaș, autoare a 12 puncte și o recuperare, secondată de Larisa Toma, cu opt puncte înscrise și 13 recuperări, și Andra Ionescu, cu 11 puncte. De partea cealaltă, Amanda Thompson a fost principala marcatoare a echipei din Alba Iulia, totalizând 18 puncte, 13 recuperări și 2 asisturi.
Antrenorul sârb al echipei craiovene, Milan Nisic, a spus la finalul meciului că echipa sa nu este încă omogenă şi dacă jucătoarele erau mai atente pe final de meci diferenţa era mai mică. „A fost un meci disputat, greu, ca orice partidă care se desfăşoară în debutul unui nou sezon. Fetele au avut trac în prima parte, dar încet-încet au intrat în joc. Cred că au dovedit că au potenţial, dar mai avem de lucru la faza defensivă şi la omogenitate. O mai bună concentrare pe final, şi scorul ar fi fost mai strâns şi am fi avut şanse mai mari în partida retur“, a spus Nisic, care a debutat pe banca SCM-U Craiova cu un eşec. Acesta a mizat în partida cu Alba Iulia pe următoarele jucătoare: Britany Kirkland (7 puncte), Larisa Toma (8), Zorica Mitov, Janina Simionca Ninu (3), Alexandra Cutaş (12). Au mai intrat: Irina Borş (8), Bianca Barbu (1) şi Andra Ionescu (11).
Returul este programat pentru luni, ora 18.00, la Alba Iulia, iar echipa care se califică în sferturile de finală va întâlni învingătoarea dintre CSBT Alexandria şi Universitatea Cluj, 80-41 în primul meci. Craiova şi Alba Iulia se vor înfrunta şi în etapa inaugurală din noul campionat, pe 22 septembrie.

Băieţii, de astăzi
la Cupa „Gazistul“

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova continuă seria meciurilor amicale. Elevii lui Andelko Mandic şi Marius Toma participă astăzi şi mâine la un turneu amical la Mediaş, Cupa „Gazistul“, în compania a trei echipe înscrise în FIBA EuroChallenge. Este vorba despre formaţia gazdă, Gaz Metan Mediaş, care va juca în turul preliminar, respectiv BCM U Piteşti (deţinătoarea Cupei României) şi Szolnok Olaj KK (campioana şi câştigătoarea cupei în Ungaria atât în 2011, cât şi 2012, dar şi semifinalistă în ultima ediţie a EuroChallenge), ambele pe tabloul principal al competiţiei. Astăzi, în meciul de deschidere al turneului vor juca, de la ora 17.00, Piteşti şi Szolnok, apoi va avea loc partida Mediaş – Craiova.
Mâine, de la ora 15.00, se dispută finala mică, între echipele învinse în prima zi, iar de la 17.00 este programată finala, între câştigătoarele meciurilor de astăzi. Duminică, baschetbaliştii craioveni vor juca pe teren propriu cu formaţia sârbă Vizura Smederevo, de la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS