10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinul, fără vlagă

Severinul, fără vlagă

Liga I
Turnu Severin – Ceahlăul Piatra Neamţ 1-1
Stadion “Municipal”, spectatori: 3.000.
Au marcat: Dandea ‘90 / Velici ‘26.
Severin: Marinescu – Mitici, Dandea, Gugu, Giurgiu – Buleică (‘46, Neacşa), Golici, Olah, Zaharia – Moutinho (‘56, Abba) – Vancea (‘73, Thomas).
Antrenor: Jerry Gane.
Ceahlăul: Miron – Viţelaru, Cazan, Ichim, Forminte – Achim, Rusu – Velici (‘69, Bădescu), Stana (‘70, Margine), Monroy – Golubovici (‘90+3, Lukanovici).
Antrenor: Constantin Enache.
Cartonaşe galbene: Olah, Mitic / Rusu, Viţelaru.
Au arbitrat: M. Bîrsan – R. Ghinguleac, Al. Vodă.

Demiterea lui Marian Bondrea nu a produs şocul aşteptat la CS Turnu Severin, care abia a obţinut un punct cu Ceahlăul Piatra Neamţ pe teren propriu

Supusă presiunii după înlocuirea lui Marian Bondrea cu Nicolo Napoli, Jerry Gane fiind puntea de legătură pentru acomodarea fotbaliştilor cu italianul, dar şi din cauza „averii“ din clasament, CS Turnu Severin a căutat cu disperare victoria în meciul de luni seară, contra Ceahlăului Piatra Neamţ. Dar una e să vrei, alta e să poţi, aşa s-ar putea traduce prestaţia grupării de la Dunăre, care nu a reuşit decât o remiză, scor 1-1, cu moldovenii lui Constantin Enache, şi aia „trasă de păr“.
Fără căpitanul Marius Bălău, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, defensiva olteană a scârţâit, cuplului de fundaşi centrali Gugu – Dandea lipsindu-i omogenitatea, în timp ce Milan Mitic încă încearcă să se acomodeze pe postul de fundaş dreapta, el fiind de fapt un mijlocaş la închidere. Ceahlăul, care nu a arătat mai nimic în acest joc, a speculat cu brio breşele din defensivă, reuşind să marcheze prin Velici, care a luat o acţiune pe cont propriu, a driblat doi fundaşi olteni şi a înscris cu un şut plasat de la opt metri printre picioarele portarului Marinescu (0-1, ’26). Trezită la realitate, trupa condusă de Jerry Gane a început să se mişte mai mult pe teren şi să combine mai bine, dar toate acţiunile s-au oprit undeva înaintea careului de 16 metri. Această ineficienţă s-a consemnat şi în partea secundă, oltenii au combinat frumos, au dominat adversarii, dar cam atât. Severinenii au reuşit într-un final egalarea, Alex Dandea trimiţând imparabil, cu capul, din nouă metri, o centrare venită din corner (1-1, ’90), dar acest punct nu-i ajută prea mult în privinţa „evadării“ din subsolul clasamentului.

Jerry Gane: Avem nevoie de unitate

La conferinţa de presă ce a urmat întâlnirii, antrenorul severinenilor, Jerry Gane, a afirmat că echipa nu a jucat rău cu Ceahlăul şi că e posibil să fi fost afectată de incertitudinea de la nivelul băncii tehnice, dar că trebuie să strângă rândurile şi să lupte pentru redresarea situaţiei. „N-am făcut nici astăzi (luni – n.r.) o partidă rea, dar iată că am obţinut doar un punct. Echipa adversă nu a practicat un joc ofensiv şi ne-a lăsat foarte puţine spaţii, şi e greu să găseşti tot timpul soluţia în meci şi să-ţi creezi ocazia de a marca. Avem nevoie de unitate şi credem în continuare că putem câştiga şi în următorul meci la Vaslui, şi în oricare meci, pentru că se poate realiza asta dacă ai alt spirit şi nu clachezi. E abia etapa a şaptea şi, într-adevăr, avem puţine puncte, dar asta nu înseamnă că nu se pot acumula pe parcurs. Sunt atâtea echipe care nu s-au distanţat aşa de mult, dar trebuie să câştigăm repede puncte, ca să nu pierdem plutonul. E posibil ca ultimele evenimente să fi afectat echipa, pleacă un antrenor, vine altul, sigur că se produce o fisură, jucătorii încep să se întrebe ce va fi, dar eu cred că ne-am găsit liniştea în aceste două zile cât ne-am antrenat cu Nicolo Napoli şi cred că am reuşit să-i montăm pentru acest joc. Nu e o perioadă bună pentru noi, s-a încheiat perioada de transferuri şi nu ne rămâne decât să strângem rândurile şi să ne pregătim“, a spus Jerry Gane, explicând şi situaţia celor cinci jucători pe care conducerea intenţionează să-i pună pe liber, dar şi a lui Cosmin Gângioveanu. „Într-adevăr, se va renunţa la unii jucători. Conducerea a luat decizia ca Şteţca, Ninu, Stoica, Dragalina şi Ologu să nu mai facă parte din lot, cel puţin pentru acest meci. Ei au contracte, deci e o situaţie mai delicată… Nu ştiu cine va veni, momentan nici eu nu ştiu mai multe. Gângioveanu poate să fie o soluţie, mai ales că nu are echipă. Nicolo l-a chemat, pentru că îl cunoştea, şi a zis să vadă care e situaţia lui după un an. Deocamdată, va face antrenamente şi vom vedea pe parcurs ce va fi. Nu ştiu dacă va semna sau nu. Sunt două săptămâni în care noi trebuie să ne antrenăm foarte bine, să punem la punct lucrurile şi apoi, uşor-uşor, să începem să câştigăm puncte“, a explicat Jerry Gane.

Italienii, la un pas
de preluarea echipei

La jocul de luni seară a fost prezent şi grupul de investitori italieni, în frunte cu fostul patron de la Spal Ferrara, Nicola di Matteo, în această săptămână fiind programate noi runde de negocieri cu diriguitorii oraşului Severin pentru preluarea echipei de fotbal. „Ne aşezăm iar la masa tratativelor, iar dacă totul este OK, actele de vânzare-cumpărare sunt finalizate. Nicola Di Matteo vrea să cumpere clubul în întregime. Antrenor va fi Nicolo Napoli. Dacă mi se vor satisface unele cerinţe, directorul general al clubului aş putea să fiu chiar eu“, a declarat consilierul juridic al lui Nicola di Matteo, Claudio Zambon. „Cu lotul actual, echipa are foarte puţine şanse să scape de retrogradare. Din păcate, perioada de transferuri se încheie şi nu mai putem aduce decât jucători liberi de contract. Vor veni doi italieni şi încă doi-trei români. E bine că se întrerupe campionatul după meciul cu Ceahlăul. Sunt două săptămâni în care ne mai putem pune la punct. Până în iarnă vedem cine confirmă şi cine nu. Atunci echipa se va întări cu adevărat“, a punctat Claudio Zambon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS