10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlin Şania, în cantonament cu Universitatea Craiova

Alin Şania, în cantonament cu Universitatea Craiova

Experimentatul handbalist craiovean se pregăteşte alături de divizionara A CS Universitatea până va semna un angajament cu o echipă de top

La antrenamentele echipei de handbal CS Universitatea Craiova din această perioadă se află şi experimentatul handbalist craiovean Alin Şania.
Interul stânga al naţionalei României, în vârstă de 29 de ani, este în aşteptarea unui contract şi a cerut antrenorilor echipei craiovene, Costin Dumitrescu şi Cătălin Popescu, să se pregătească alături de tinerii echipieri ai divizionarei A.
Handbaliştii din Bănie au încheiat vacanţa încă de la sfârşitul lunii iulie, iar, după o perioadă de pregătire pe plan local, jucătorii au plecat într-un stagiu montan la Băile Herculane. „Stagiul de pregătire de la Herculane a început pe 9 august şi va fi de nouă zile. Punem accent pe pregătirea fizică. Lotul cuprinde 15 jucători şi alături de noi se află Alin Şania, care ne-a cerut acceptul să se antreneze cu noi, iar noi am fost de acord. Este un hadbalist valoros, care reprezintă oraşul nostru peste tot. Are oferte de la mai multe echipe, dar până va lua o decizie vrea să fie pus la punct cu pregătirea fizică. Noi nici nu ne permitem să-l ofertăm deoarece nu putem să îi oferim un salariu. Despre randamentul său la antrenamente, glumind, pot spune că nu este cel mai bun, dar se află în primii trei“, a spus ieri Costin Dumitrescu. Sezonul trecut, Şania, craiovean get-beget, a evoluat în Germania, la formaţia de primă ligă MT Melsungen.

Au luat trei juniori de la CSS

În lotul CS Universitatea au avut loc unele schimbări în pauza competiţională. Alin Cărăgui a plecat la o altă formaţie olteană, Pandurii Lignitul Târgu Jiu, din Liga Naţională, iar Muscalagiu nu mai face handbal. „Ne bucurăm pentru Cărăgui că a ajuns la o echipă dintr-un eşalon superior. Și din punct de vedere financiar pentru el va fi mai bine. Crescuse în valoare şi merita să joace la Liga Naţională“, a spus antrenorul Dumitrescu.
La capitolul sosiri pot fi trecuţi trei juniori de la CSS Craiova, Andrei Tudor, Adrian Gheorghe şi Mirel Popa, dar şi un jucător de la Alexandria, Alexandru Talabă. „Am făcut o selecţie la care au venit mai mulţi, dar doar pe aceştia i-am oprit. Nu puteam lua mai mulţi, deşi sunt mulţi băieţi la CSS care termină junioratul şi nu îşi găsesc echipe, apoi se lasă de handbal. Consider că Tudor este un jucător de perspectivă“, a completat antrenorul principal al oltenilor.

Cresc jucători

În ceea ce priveşte obiectivul divizionarei A, acesta nu va fi de promovare în Liga Naţională, din motive financiare. „Dacă ne-am permite să aducem şi noi trei-patru jucători cu contract de 1.000-1.500 de euro, am trage fără probleme la promovare, dar aşa, vrem să avem o echipă bine închegată, competitivă. Astfel vrem să promovăm tinerii jucători din Craiova“, a mai spus Dumitrescu. Divizia A masculină va avea două serii, dar oltenii nu ştiu încă în ce serie vor evolua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS