10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞoavă a semnat cu CS Apa

Şoavă a semnat cu CS Apa

Internaţionalul român a decis să pună capăt pribegiilor şi să se dedice mai mult familiei, pe lângă rude beneficiind de asta şi formaţia bunului său prieten Victor Naicu, CS Apa Craiova, grupare pentru care a semnat pe un an

Chiar dacă nu o duce deloc bine din punct de vedere financiar, CS Apa Craiova a dat lovitura pe piaţa transferurilor în această vară, obţinând semnătura fostului jucător de naţională, Florin Şoavă. Încheindu-şi contractul cu Arsenal Kiev, mijlocaşul craiovean nu a fost prea mulţumit de ofertele pe care le-a primit din străinătate şi a decis să revină acasă, autopropunându-se în primă fază la CS Turnu Severin. „Cum în Craiova nu mai avem echipă, am discutat cu cei de la Severin, însă răspunsul lor m-a lăsat rece. Mi-au spus că situaţia financiară a clubului este precară şi că nu-şi permit să mă plătească, deşi eu nu veneam pentru bani. Nu mi-au făcut practic nici o ofertă, nu au spus nimic de genul «îţi oferim o sută de euro sau două, că atât putem». Atunci am decis să-l ajut pe prietenul şi totodată vecinul meu, Victor Naicu, şi am semnat pe un an cu CS Apa. Am vrut să fiu mai aproape de familie, pentru că destul am stat plecat“, a declarat Florin Şoavă, pentru GdS. „Am venit la CS Apa pentru Naicu şi pentru domnul Iulian Diaconu, un om pe care îl respect foarte mult şi sper să ajut echipa să fie cât mai sus. Faptul că am venit eu nu înseamnă că obiectivul este promovarea, deşi ar fi un lucru extraordinar. Dacă plec în iarnă în cazul unei oferte bune? Nu m-am gândit, dar sincer nu cred că voi primi o ofertă atât de bună încât să-mi las iar familia şi prietenii“, a punctat mijlocaşul de 34 de ani, care a debutat la CS Apa încă de luna trecută, când trupa lui Victor Naicu a pierdut, scor 0-2, la Işalniţa, cu divizionara B ALRO Slatina.

„Mă pregătesc pentru antrenorat“

Florin Şoavă a început să-şi pregătească „terenul“ şi pentru ce va fi după ce va agăţa ghetele-n cui, dezvăluind că după următorii doi ani intenţionează să înceapă cariera de antrenor. „Mai am doi ani de master şi vreau să mă pun la punct cu şcoala, pentru că peste doi ani intenţionez să încep să antrenez. Acum vin şi stau pe lângă Victor, prind ceva de la el, urmăresc şi tactica celorlalţi antrenori, şi uşor-uşor mă familiarizez şi pot porni la drum. Fără fotbal nu pot să stau, asta e clar, nu ştiu ce altceva aş putea face. Trebuie să pornesc de jos şi treptat să progresez, într-o zi să antrenez în Liga I sau, Doamne ajută!, mai sus“, a punctat Florin Şoavă.

Naicu: Avem lot bun

Antrenorul craiovenilor de la CS Apa, Victor Naicu, jubilează după transferul lui Florin Şoavă, considerând că are la dispoziţie un lot valoros şi că asta se va vedea în ediţia viitoare a campionatului din Liga a III-a. „Numai eu ştiu cât m-am rugat de Florin să vină la noi… Mă bucur foarte mult că a făcut-o, pentru că echipa va arăta cu totul altfel cu un fotbalist ca el. De săptămâna viitoare a zis că vine să se pregătească cu noi şi Laurenţiu Boroiban. Poate îl convingem şi pe el să rămână şi atunci să te ţii ce echipă facem. O să fim surpriza campionatului, chiar dacă suntem nou-promovată în Liga a III-a. Am avut noi rezultate bune în pregătire şi aşa, fără Şoavă, dar de acum înainte! Nu se pune problema promovării, că nu avem noi forţa financiară necesară, dar sunt convins că ne vom clasa pe acolo, pe sus. Avem un lot bun, o să facem o figură frumoasă, o să vedeţi“, a punctat Victor Naicu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS