10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii de la SCM-U au început pregătirea

Baschetbaliştii de la SCM-U au început pregătirea

Cele două echipe de baschet de la SCM-U Craiova au susţinut ieri primele antrenamente la care au fost prezenţi mulţi jucători noi, dar aceştia nu au semnat încă înţelegeri cu clubul municipalităţii

Vacanţa s-a terminat ieri pentru echipele de baschet de la SCM-U Craiova. La ora 10.00, componenţii echipei masculine s-au prezentat la stadionul „Ion Oblemenco“, unde antrenorii Andelko Mandic şi noul său colaborator, tot sârb, Darko Jovanovic, au programat un prim antrenament cu caracter fizic. La prima şedinţă de pregătire, desfăşurată pe pista de atletism a stadionului „Ion Oblemenco“, au participat 13 jucători, majoritatea nou-veniţi. Dintre baschetbaliştii de anul trecut au fost prezenţi Iulian Orbeanu, Mihai Gavrilă, Cătălin Petrişor, Cornel Cioacătă, Horia Codin, Cosmin Duţă şi Daniel Buzatu. Jucătorii noi prezenţi la reunire sunt străini, sârbii Rade Dzambic, Darko Habus, Ivan Miskovic şi Srdjan Solkotovi, dar şi doi jucători americani, al căror nume nu a fost încă dezvăluit de oficialii craioveni. Marius Toma, managerul celor două echipe de baschet de la SCM-U Craiova, a menţionat că „deocamdată doar jucătorii români au contract cu clubul, iar restul vor semna în perioada următoare“.
De remarcat că din lotul craiovean fac parte patru baschetbalişti care în sezonul 2010-2011 au jucat împreună la BC Timişoara, Dzambici, Habus, Miskovic şi Petrişor, câştigând Cupa României, dar şi titlul de vicecampioni naţionali.
La primul antrenament a participat şi directorul clubului, Bogdan Bălan, iar la final jucătorii şi staff-ul tehnic au mers la Sala Polivalentă să testeze noul parchet. Majoritatea au fost impresionaţi de aspectul sălii şi sperau să aducă un număr cât mai mare de spectatori la meciurile echipei.

Darko Jovanovic se va ocupa de echipa de tineret

Pregătirea echipei masculine de baschet de la SCM-U se va desfăşura pe plan local, fără cantonament, apoi vor urma meciuri amicale.
Toma a completat că Darko Jovanovic se va ocupa în special de echipa U23 a clubului, ţinând cont că din acest sezon va exista şi campionat de tineret. Meciurile la U23 se vor disputa lunea, iar jucătorii sunt aceiaşi ca la echipa mare, dar care îndeplinesc criteriul de vârstă.
Tot ieri s-a reunit şi echipa feminină de baschet, sub comanda noului antrenor, Milan Nisic. Au fost prezente următoarele jucătoare: Janina Simionca, Andreea Gligă, Irina Borş, Irina Gavrilă, Daria Niţă, Andra Ionescu, Bianca Barbu, Corina Ceauşu şi Alexandra Cutaş. „Am avut o primă întâlnire cu fetele, cărora le-am prezentat şi proiectul, şi strategia mea. Doresc disciplină şi unitate la echipă. Avem o echipă tânără care are foarte mult de muncă. Vom trage foarte mult în următoarele trei săptămâni, la Craiova“, a spus Nisic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS