13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinul, înfrângere nemeritată

Severinul, înfrângere nemeritată

http:http://www.youtube.com/watch?v=ET1hmNaSVXI
http:http://www.youtube.com/watch?v=acAUDw4NB-M

Liga I
CS Turnu Severin – Dinamo 1-2
Stadion „Municipal“, spectatori: 14.000.
Au marcat: Vancea ’52 / Axente ’50, Dănciulescu ’80.
CS Turnu Severin: Şteţca – Mitici, Bălău, Dandea, Bălace – Buleică (’67, Neacşa), Pătraşcu (‘46, Ologu), Olah, Zaharia – H. Moutinho, Vancea (‘76, Neagu).
Antrenor: Marian Bondrea.
Dinamo: Naumovski – L. Rus, D. Grigore, Luchin, Pulhac – Boubacar, C. Munteanu, Issa Ba – Axente (‘64, Dănciulescu), Ţucudean (‘89, Nica), Alexe (‘63, Curtean).
Antrenor: Dario Bonetti.
Cartonaşe galbene: Neagu / Grigore, Dănciulescu.
Au arbitrat: Al. Tudor – M. Nagy, Al. Cerei.

CS Turnu Severin a dat o replică bună lui Dinamo, dar „câinii“ au reuşit să se impună prin oportunistul Ionel Dănciulescu, veteranul marcând golul victoriei pe fondul unei neînţelegeri a defensivei oltene

Atmosferă de sărbătoare vineri seară pe „Municipalul“ de la Dunăre, CS Turnu Severin bifând prima partidă oficială pe prima scenă fotbalistică a ţării. Susţinuţi de 14.000 de spectatori, elevii lui Marian Bondrea au încercat să se autodepăşească şi să trimită rivalul de moarte al oltenilor, Dinamo Bucureşti, în „lumea viselor“. Din păcate, n-a fost aşa, iar „decisiva“ le-a aparţinut „câinilor“, care s-au impus la Severin cu 2-1, la capătul unui joc câştigat cu mult noroc.
Dacă prima repriză a fost echilibrată, consumându-se două-trei faze importante la fiecare poartă, în partea secundă, lucrurile au fost mult mai animate. Dinamoviştii au deschis scorul prin Axente, care a reluat imparabil cu capul o centrare venită de la Laurenţiu Rus (0-1, ’50). „Câinii“ n-au apucat să se bucure prea mult de avantajul de pe tabelă, întrucât Vancea a restabilit egalitatea tot printr-o lovitură de cap, centrarea venind de la Hugo Moutinho (1-1, ‘52). Nemulţumit de randamentul atacanţilor, tehnicianul oaspeţilor, Dario Bonetti, a decis să-l trimită pe teren pe veteranul Ionel Dănciulescu, mutare care s-a dovedit inspirată. „Corbul“ nu a avut nevoie decât de 16 minute ca să puncteze şi să stabilească scorul final, la golul doi al bucureştenilor, reuşit în minutul 80, purtând vina şi defensiva olteană.
În finalul meciului, severinenii au forţat egalarea, însă Marius Ologu, Hugo Moutinho şi Alex Neacşa au tratat superficial trei ocazii bune de gol, spre disperarea antrenorului Marian Bondrea.

„Dinamo m-a surprins cu un joc foarte modest“

Antrenorul Marian Bondrea s-a arătat dezamăgit de rezultat, considerând că echipa sa nu merita să piardă confruntarea cu Dinamo. „Voiam să facem o bucurie oraşului nostru, spectatorilor prezenţi la joc, dar, din păcate, fotbalul joacă feste. Nu ştiu dacă Dinamo a fost mai bună ca noi, mai degrabă a obţinut o victorie norocoasă. Pe de-o parte, i-aş felicita pe jucătorii noștrii, pentru că au depus un efort deosebit, am arătat că ne pricepem la fotbal. Dar, în acelaşi timp, le-aş şi reproşa nişte greşeli elementare, parcă la un moment dat nu voiau să câştige, au tratat superficial anumite faze. Poate că aşa e fotbalul, poate că şi căldura asta a avut un cuvânt de spus, deşi eu cred că explicaţia este de natură psihică, nu fizică…  Dinamo m-a surprins cu un joc foarte modest, faţă de jocul din Supercupă. Poate ne-au desconsiderat, poate asta e adevărata lor valoare, cine ştie…“, a spus Marian Bondrea.

Delegările, comandate?

Tehnicianul oltean nu a dorit să comenteze prestaţia arbitrului Alexandru Tudor, dar a povestit cum a aflat încă de joi cine va fluiera partida cu Dinamo. „Nu vreau să comentez nimic despre arbitraj, că ne dau imediat peste guriţă. Aş vrea să vă spun o chestie destul de caraghioasă. Ieri (joi – n.r.), pe la ora 16.00, m-a sunat cineva de la un post de radio şi m-a întreabat: «E bine că arbitrii îi aflaţi cu două ore înainte?». I-am răspuns că e foarte bine, că nu mă mai enervez. Pe la ora 20.00 seara, mă sună de la un alt post şi jurnalistul zice: «Ce părere aveţi că vă arbitrează Tudor?». Eram surprins şi am întrebat de unde ştie, dar nu mi-a răspuns. Ajung la stadion înainte de meci şi văd că observatori sunt domnii Rodion Cămătaru şi Nicolae Grigorescu, ambii… şi aici mă opresc. Atunci am întrebat şi ce arbitru avem şi mi-am dat seama că eu îl ştiam de seara trecută. Nu cred că se fac nişte «cărţi», dar oricum sunt nişte lucruri care m-au surprins. De unde aflase respectivul jurnalist că arbitrează Tudor, eu nu ştiu. Atunci când sunt greşeli de arbitraj aş vrea să fie greşeli umane, nu de altă natură“, a punctat Marian Bondrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS