10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlimpicii români, prezentaţi de COSR

Olimpicii români, prezentaţi de COSR

România şi-a prezentat, joi seară, într-un cadru festiv, pe esplanada din faţa sediului COSR, sportivii care o vor reprezenta la Jocurile Olimpice de la Londra. Au fost prezenţi majoritatea celor 103 români care vor merge la competiţia supremă. Nu a lipsit tenismanul Horia Tecău, care a primit, cu această ocazie, drapelul României, pe care îl va purta la festivitatea de deschidere. „Am avut mai multe emoţii decât pe teren. A fost emoţionant să păşesc în faţa tuturor personalităţilor şi, mai ales, a colegilor mei sportivi, şi să preiau această onoare. Ştiu însă că emoţiile nu se vor termina aici, marea încercare va fi în momentul în care delegaţia noastră va intra pe stadion, iar crainicul va rosti numele ţării şi al portdrapelului“, a delarat Tecău pentru ProSport.

Ana Maria Brânză
a citit jurământul

Campioana mondială la spadă Ana Maria Brânză (foto) a citit jurământul sportivilor, în timp ce Mircea Roman l-a rostit pe cel al antrenorilor. Jurământul sportivilor sună astfel: „În numele tuturor concurenţilor, promit că vom lua parte la aceste jocuri respectând şi urmând regulile ce le conduc, dedicându-ne unui sport fără dopaj, fără droguri, în adevăratul spirit al sportivităţii, pentru gloria sportului şi onoarea echipelor noastre“.
Sportivii prezenţi la COSR şi-au primit diurna pentru Londra, în valoare de 400 de lire sterline (aproximativ 530 de euro). Aurul olimpic va fi răsplătit la JO cu 70.000 de euro (premiu dublat). Au mai participat fostul tenisman Ion Ţiriac, vicarul Bucureştilor, delegatul personal al patriarhului Daniel, ambasadonul Marii Britanii, preşedintele COSR, Octavian Morariu, şi mai mulţi preşedinţi de federaţii. „Misiunea noastră este să păstrăm şi să consacrăm sportul românesc în elita mondială. Drumul lor, al sportivilor, a fost presărat cu greutăţi, însă nu s-au plâns niciodată. Londra 2012 este încă un prilej de a dovedi cine suntem“, a declarat Octavian Morariu. O parte din tricolori pleacă de sâmbătă spre Anglia, fetele de la gimnastică fiind primele care se vor urca în avionul de Londra. Cei 104 români vor concura la 15 discipline.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS